XVI. Benedek pápa fogadta Erdő Péter bíborost
Egyház
2011. nov. 25.

<div>
<div>
<p>A Szentatya november 25-én, pénteken délelőtt 11 órakor az Apostoli Palotában fogadta Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökét.</p>
</div>
</div>

A Szentatya november 25-én, pénteken délelőtt 11 órakor az Apostoli Palotában fogadta Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket, a CCEE elnökét. A találkozón jelen voltak a tanács alelnökei, Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek és Jozef Michalik, Przemyśl érseke; továbbá P. Duarte da Cunha, a CCEE főtitkára és Janka Ferenc atya, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának főtitkár-helyettese.

Mint korábban hírt adtunk róla, november 22-én Rómában ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa. A találkozót Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár nyitotta meg, majd Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke köszöntötte a jubileumi konferencia meghívottait, köztük Tarcisio Bertone vatikáni államtitkárt és Rino Fisichella érseket. Beszédében köszönetet mondott Istennek, hogy az európai egyházak mellett állt az elmúlt évek számos kihívása közepette, majd ismertette a CCEE elmúlt években folytatott tevékenységét. Említést tett az európai gazdasági és erkölcsi válságról, a világszerte tapasztalható keresztényellenességről, keresztényüldözésről. Végül nyitottságra, az Úrban való meggyökerezésre, a missziós lelkesedés erősítésére buzdította az egybegyűlteket.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

(forrás)