Újabb 24 kick-boxos érem az év végi hajrában
Sport
2011. nov. 25.

<p>November 19-én szombaton került sor a 4Fight Kupa sorozat utolsó fordulójára. A rendezvénynek ismét az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok adott otthont, ahol az Esztergomi KBSE Utánpótlás csapatának 18 fiatal kick-boxosa mérette meg magát. Ismételten szép számban gyűltek össze a versenyzők az ország minden pontjáról. Képviseltették magukat Szeged, Szombathely, Körmend, Veresegyháza, Vecsés, Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár és még számos más városból érkezett klubok.</p>

A verseny a már megszokott módon a mérlegelés után a semi-contact küzdelmekkel kezdődött. Ebben a szabályrendszerben 8 versenyzőnk lépett tatamira.

A semi-contact küzdelmek alatt már látszódott, hogy a versenyzők sokat fejlődtek az előző versenyek óta. Bár nem ez a szabályrendszer a fő profilja az egyesületnek, a nyolc versenyzőből heten felállhattak a dobogó valamelyik fokára. Egyedül Újvári Csongornak nem sikerült az éremszerzés, de az ő teljesítménye is dicséretre méltó, mert az idei utánpótlás válogatott ellen maradt alul hosszabbításban kettő ponttal. A többiek teljesítményére sem lehet panasz, bár egy-két érem még fényesebb is lehetett volna, ha azok az apróbb hibák nincsenek, melyek a rutintalanság számlájára írhatóak.

Semi-contactban aranyérmes lett:

C1 +47 kg                   Spisák Anett

C1 -28 kg                    Balogh Kevin

C2 -42 kg                    Engelbrecht Ádám

C2 -63 kg                    Hegyesi Dániel

Ezüstérmes:

Gyerek +32 kg                        Reményi Mihály Bendegúz

Bronzérmes:

C1 -42 kg                    Balogh Krisztián

C2 -42 kg                    Besír Ádám

 

A délutáni órákban kezdődtek a light és kick-light mérkőzések, ahol 16-an indultak és ebből négyen mindkét szabályrendszerben. Ha a semi-contactnál meg lehetett említeni a versenyzők fejlődését, akkor a light és kick-lightnál ez még szembetűnőbb volt. Remek parázs küzdelmeket láthattunk, már a legkisebb súlycsoportokban is. Több mérkőzésen is csak megosztott pontozással tudtak a bírók dönteni. A 16 versenyző közül csupán ketten nem állhattak fel a dobogóra. Kisjuhász Dominik és Révész Balázs is a négy közé jutásért szenvedett vereséget. Mindketten kemény küzdelemben maradtak alul, így emelt fővel térhettek haza.

A többiek a következő érmeket szerezték meg:

Light-contact:

Aranyérmesek:

Gyerek +32 kg                        Reményi Mihály Bendegúz

C1 -37 kg                    Kajtár Bence

C1 -42 kg                    Balogh Krisztián

C1 +47 kg                   Vígváry Viktor

C2 -42 kg                    Engelbrecht Ádám

C2 – 63 kg                  Csonka Kevin

C2 – 69 kg                  Jánosi Máté

 

Ezüstérmesek:

C1 -42 kg                    Újvári Csongor

C1 -47 kg                    Újpesti Krisztián

C2 -63 kg                    Hegyesi Dániel

Bronzérmesek:

Gyerek -32 kg                         Magyar Szabolcs

C1 -37 kg                    László Barnabás

C2 -42kg                     Kovács Jákó Gábor

 

A kick-light mérkőzések során a következő érmeket szerezték meg a fiatalok:

Aranyérmesek:

C1 -28 kg                    Balogh Kevin

C1 -37 kg                    Kajtár Bence

C1 +47 kg                   Vígváry Viktor

Ezüstérmes:

C1 -37 kg                    László Barnabás

 

Összesítésben tehát 14 arany, 5 ezüst és 5 bronzéremmel gyarapodott az Esztergomi KBSE Utánpótlásának éremtáblázata, ami újabb előrelépést jelent a csapat életében.

 

Megkérdeztük Olasz Attilát, a gyerekek edzőjét mi a véleménye az elért eredményekről és a versenyzők teljesítményéről:

„Először is gratulálok mindenkinek, az elért eredményekhez és a tisztes helytálláshoz! Úgy gondolom, sokat fejlődtek a gyerekek az elmúlt félévben. Ez köszönhető a sok elvégzett munkának, a gyerekek kitartásának, valamint annak, hogy egyre jobban előtérbe helyezem a light-contact és kick-light szabályrendszert és ennek megfelelően készülünk. Ez látható abból is, hogy versenyről-versenyre egyre kevesebben indulnak semi-contactban a csoportból. A semi- és a light-contact annyira eltávolodott egymástól, hogy teljesen külön felkészülést igényel. Mióta csak a light-contactnak szenteljünk a felkészülés oroszlánrészét, azóta sokkal összeszedettebb és magasabb technikai szintű küzdelmeket tudnak a gyerekek vívni, és ez a mostani versenyen is megmutatkozott.”

 

- Kit tudna kiemelni, akinek a küzdelmével a legjobban meg volt elégedve?

„ Többet is meg tudnék említeni, de talán két főt emelnék most ki. Az egyikőjük Magyar Szabolcs, aki élete második versenyén vett részt, de nem látszott rajta az izgalom és remekül küzdött, igaz egy hajszállal lemaradt a döntőről, (megosztott pontozással vereséget szenvedett) de a bronzérmet nagyon magabiztosan szerezte meg. A másik fiatal Vígváry Viktor, aki az elmúlt három hónapban rengeteget fejlődött, mely a mozgásán és a technikai tudásán is látszik. Minden mérkőzésén tudott újat mutatni ellenfeleinek és azokat is magabiztosan legyőzte, akik ellen a korábbi versenyeken meg-megingott.”

 

- Milyen megméretetések várnak még az idei évben a csapatra?

„Még két versenyen szeretnénk részt venni 2011 hátralevő heteiben. December 3-án a Szegeden megrendezésre kerülő Mikulás Kupán és december 17-én a Horvát Nyílt Bajnokságon. Remélem a felkészülést nem fogják nehezíteni külső körülmények és szépen tudjuk lezárni az évet.”

(forrás)