"Nagyon tökönrúgtatok a felügyelőbizottsággal"
Közélet
2011. nov. 22.

<p>Eléggé unortodox módon nyilvánult meg Meggyes Tamás a november 18-i testületi ülés szünetében az esztergomi Városháza folyosóján, amikor egy beszélgetésben szóba került<a href="http://meggyesahibas.blog.hu/2011/11/08/tamas_tamas_te_szopni_jarsz_ide">a törvénytelenül és parlamenti képviselőségével összeférhetetlenül betöltött felügyelőbizottsági tagsága</a>.</p>

Szó szerint a következőket mondta:

"Nagyon tökönrúgtatok a felügyelőbizottsággal, marha sokat ártottatok... érted! Sok kis geciség van, szemétségek..."

(A hangfelvétel itt hallható)

Elképesztő ez az arrogancia egy olyan embertől, aki a törvényhozásban ül és a törvényeket alkotja!

Miképp sorolhat egy egyértelműen elkövetett törvénysértést egy kormánypárti parlamenti képviselő a "sok kis geciség" és a "szemétségek" kategóriába?

Ezen felül kérdés: ez a stílus miképp egyeztethető össze egy önmagát keresztény-konzervatív politikai pártnak tartó képződmény parlamenti képviselőjének valódi értékrendjével?

Lázár János a Nemzeti Ügyek Politikája 2010 című írásban a következőket mondotta:

2.2 Törvény előtti egyenlőség

A közrend és a közbiztonság alapja: senki sem állhat a törvények fölött. A magyar emberek elveszítették bizalmukat saját államukban, saját kormányukban, mert úgy érzik, vannak, akik következmények nélkül, a törvényeken felül vagy a törvényeken kívül helyezhetik magukat. Az új kormány legfontosabb feladata lesz a társadalmi bizalom helyreállítása, amely csak akkor lehetséges, ha a törvény előtt mindenki egyforma, legyen akár politikus, polgármester vagy szociálisan hátrányos helyzetű választó. Az új politika lényege, hogy a politikusoknak, közéleti szereplőknek, választott tisztségviselőknek viselniük kell a felelősséget tetteikért. Csődbe vinni, meglopni, becsapni egy országot, egy várost, egy falut vagy akármilyen közösséget következmények nélkül ne lehessen. A magyar társadalom joggal követeli a politikai kiváltságok felszámolását, a mentességek megszüntetését. Számunkra nemzeti ügy, hogy a politikusok, választott tisztségviselők az emberek védelmét, az ország szolgálatát tartsák legfontosabbnak és ne a mentelmi jog és a törvény feletti kiváltságok legyenek a közéleti szerepvállalás mozgatórugói. Az új politika számára a parlament nem cél, hanem eszköz a társadalom szolgálatára. Az erős Magyarország megszületésének feltétele, hogy akik a közösség bizalmával visszaélnek, bűncselekményeket követnek el, a jelenleginél jóval súlyosabb büntetést kapjanak.

Tehát egy összeférhetetlen, törvénytelen felügyelőbizottsági tagság tényére való figyelemfelhívás az valóban csak kis geciség és szemétkedés a kormánypárt számára? Meggyes Tamás még mindig a törvények felett állónak hiszi magát?

Forrás: Meggyesahibás

(forrás)