III. „Dobó-kockák” társasjáték-nap a Dobóban
2011. nov. 22.

<p>November 26-án, szombaton 10-22 óráig várják a Dobó Gimnáziumba a társasjátékok iránt érdeklődőket. Több mint száz féle társasjátékot lehet megtanulni, kipróbálni „szakavatott” segítők közreműködésével.</p>

Immár harmadszorra ad otthont a Dobó-gimnázium a Társasjáték-napnak. Süttő Gábor szervező elmondta, hogy az évek alatt negyven féle társasjátékból álló készletet gyűjtöttek össze. Az ő ötlete volt, hogy terjeszthetnék ezt a kellemes időtöltést kínáló kultúrát, Mikulás és karácsony előtt lehetőséget adva a családoknak, hogy kipróbáljanak közösen pár játékot. A korábbi években Csepelről, Csolnokról, Piliscsabáról, Budapestről és Pomázról is érkeztek látogatók. Két éve közel kétszáz ember fordult meg a rendezvényen a nap folyamán. A szervezésben a diákok, játékklub-tagok vesznek részt, de a Kolping-család Szent Imre házában szerda esténként működő társasjáték kör is besegít.

Az iskolába betérők az aulában 15-20 asztal körül közel százféle játék közül választva játszhatnak. A kicsi gyerekeket eközben a tornateremben foglalkoztatják a gyerekvigyázók. A bolhapiacon játékok vására lesz, de könyvek és egyéb eladásra kínált, kinőtt, megunt holmik is előfordulhatnak. A büfében ingyen tea várja a résztvevőket, a zsíroskenyér pedig nagyon olcsó lesz. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a szervezők adományokat elfogadnak a kiadásokra.

 

Akik a szervezésben is részt vállalnának, vagy kérdésük van, jelentkezzenek a dobokockak@gmail.com e-mail-címen!