„Lepusztított város polgármestert keres”

„Lepusztított város polgármestert keres”

2011. 11. 21. 11:36

Legalábbis ezt üzente QR-kódon Zoltai Dániel, a Fidesz-KDNP frakció tagja a péntek délelőtti testületi ülésen. A képviselő laptopjára ragasztott kódolt üzenetében azért arra felhívja a figyelmet, a hirdetésre jelentkezők jeligéje: kalandorok kíméljenek!

Lepusztított város polgármestert keres! Jelige: kalandorok kíméljenek! Ez a teljes szövege annak a QR-kódnak, melyet Zoltai Dániel péntek délelőtt az esztergomi testületi ülésen üzent laptopjára ragasztva. A Fidesz- KDNP helyi képviselő ezzel kívánja felhívni a figyelmet Esztergom jelenlegi helyzetére.

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód, ami Japánban és az Egyesület Államokban már számos plakáton, hirdetésen szerepel, de a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.

Fidesz Esztergomi Szervezete

2011. 11. 27. 20:41

Nehany nappal ez elottig , ugy gondoltam , erdemes vitatkozni , hiszen a vita elore vihet a megoldasokhoz. De aztan megvilagosodtam. Segitettek benne. Mert olvasok is, nemcsak irok. Olvasom a konyvet Tetenyi Evarol. Mar latom , hogy ez a konyv igazan sok adatot, szedett ossze az elmult evek erdekes uzleti osszefuggeseirol , amit MT prominens vezetesevel hoztak ossze. Igy ezek a dolgok nem mehetnek feledesbe. Rajottem , annak all erdekeben ezt a konyvet tamadni aki  ezekben a , finoman szolva is erdekes gazdasag-politikai osszefuggesekben erintett lehet. A  konyv cime lehetne az is Esztergom elmult 10 eve, avagy hogyan tegyunk onos erdekekbol tonkre egy varost. A demokraciaban, elmeletileg szabad szolas van, igy  meg egy agyament noszemelynek is joga van , el nem vitathato joga, a szolashoz a velemeny nyilvanitashoz. Bar a demokracia intezmenye az utobbi masfel evben eroteljes arculcsapasokon ment keresztul. Mar nem erolkodom azon , hogy megertessem , nem, a kotelezove tetele a konyvnek , nem hangsulyos gondolat volt. Csak tamadjon. Mast nem igazan tud. Meg egy dolog! Kulombseg van az ertelmi es erzelmi intelligencia kozott. Nagyon sokan nem rendelkeznek az erzelmi intelligenciaval ( beleerzes, egyutterzes kepessege) Enelkul lehet sikeres  az ember, de boldog semmikepp sem. Tudja, mar nem tud bosszantani, mert mar latom milyen esendo is On.

Higgye , hogy on felsobb rendu, higgye , hogy csak az a jo ahogy on gondolja. Halalosan emlekeztet az egyik kepviselonkre a "10-ek" egyikere. O sem figyel a tartalomra , jobbara csak formai elemkre epitve epit fel igen logikusnak latszo elmelet rendszert. GRATULALOK! Csak a lenyeg siklik el, a gyerekek maradnak ehesek , a varost borithatja a sotet.

2011. 11. 25. 20:04

Czerép Úr!

 

A spirál elmélet amit említ nem igényel hosszú tanulási folyamatot, a minták ismertek (árulás, a pénzét-hatalomért-pénzért, becstelenség, tisztesség, ráció és, elmebaj stb).

Ez jelenleg a minta. A történelmet azonban mi csináljuk, mi emberek, csak a tetteinket kisajátítják a neves személyiségek akiket mi emeltünk,tartunk magunk fölé. Tehát nem a minta a lényeg, hanem a történések mind szélesebb mintán keresztül történő bemutatása, mert tetszik vagy nem a közös világ akkor működik jól, ha többség jól érzi magát benne. De a többség nem nyomhatja el a kissebségi vélemény megformálását, népszerűsítését, csak jobb alternatívát kell kínáljon (hiszen ettől jobb)

2011. 11. 25. 19:54

Engedjenek meg egy gondolatot, sajnos nem az enyém; ha nem ért meg a hallgatóságod, nem biztos,az a hülye. (mégha nagyobb energiát fordítasz arra, hogy minél hangosabban, durvábban bizonygatod is azt) 

 

Ami azt illeti a válaszban és az okfejtésben épp az én álláspontomat látom erősíteni;

A könyvek (jó esetben) egyértelműen tükrözik a mondanivalót. Az ember csak saját szubjektumán keresztül szűrve fogja és alakítja a valóságot. Ennek megfelelően a nevelés célja alapértékek (kultúra, morál, stb.) megtanítása a szellem felélesztése, fogékonnyá tételének kialakítása, a többi az egyénen és az írástudón múlik (ezért is nagy a felelőssége). Ennek megfelelően szabaddá kell tenni a gondolatokat (erre nagyon jó az összes elektronikus forma, hihető, hogy ez a legnagyobb iskola? Merthogy vélemények ütközésének, formálásának terepe.) A történelmen azért vitatkoznak, mert az ismeretek korlátozottak, hozzáférésük szűrt és mindíg a győztesek formálják. Ez elkerülhető a nyilvánossággal, könyvekkel stb, ezért a helye a könyveknek az iskola (ez nem feltétlenül a tradicionális épület, hanem az információs csatornák, régen mondták "az élet")

 

Példával színesítve mondandóm; Orbán, Nagy Imre temetése révén lett hős(?), Ma magyarázzák (a hozzá közelállók),h nem a volt kommunistáról/nak szólt a fellépés, csak a koporsónak (leegyszerüsítve). Merthogy most (politikailag ugye) át kell értékelni a dolgokat. (régen fotót retusálgattak) Akik ott voltak tudják mi történt és ennek megfelelően értékelik a fordulást, a tizenéves olvasni tudó (pl. fiam) felcsúszik a netre és látja, az alapértékek alapján meg váleményt formál. Hát valahogy így működik az iskola és könyv. (szerintem)

 

 Összegezve: Hol van jogunk korlátozni az ismereteket, megítélni, h ki mire érett? (tudja hányan nem írhatnának pl. erre a fórunra is?) Hol a legjobb helye az ismerethordozónak? Az iskolában - ahol uram bocsá meg lehet vitatni iránymutatást lehet kapni. Láttak már közelről ilyen nevelési intézményt? Lásd pl. Waldorf isk.

 

Tétényi Éva.

Igaz, h proteszt szavazatok váltották le meggyest (szándékos "n"), de Tétényi volt a legjobb. Nem volt politikus és talán korán jött. Azonban támogatnunk kell, mert a változtatást jelenti, ha elállunk mellőle magunkat köpjük le. A hőseink (Dankó-szive-, Rákóczi, Dózsa, stb.) mind azért buktak, mert a népek (tömeg) kivonultak mögülük, és inkább szenvedtek tovább új vezérre várva akit ismét sz..-ban lehet hagyni (a köztes időben meg lehet rinyálni, elégedetlenkedni). A hőseinket mi választjuk, tanuljuk hát megbecsülni, támogatni öket, hiszen mi helyettünk cselekszik, szenved.

Persze hibázik, botladozik, de mi tudnánk jobban? Ha igen miért vagyunk gyávák kiállni, megméretkezni, cselekedni? Nem indulatból, de tudattal, tenni akarással?

 

 

2011. 11. 24. 13:29

Azért van történelemtanítás, hogy az ember felismerje az ismétlődő mintákat a múltból a jelenben. Ehhez valóban nincs szükség aktuális propagandakiáltványok iskolákbacipelésére, azt hagyjuk meg a totalitárius rendszerek és építőik hagyományának.

2011. 11. 24. 13:19

Ami a könyvek és azok politikai tartalmát illeti; az iskolában a helyük, h lépésenként megismerjék a világnézeti különbségeket, elsajátíthassák a vitakultúrát.

Összegezve azt gondolom, hogy nemúgy kell nevelni és védeni a jövő nemzedékét, hogy egy álomvilágot rajzolunk, a valóság megismerése visz előre.

 

Köszönöm, hogy végre valaki megértette, hogy miről is van szó és a mondanivalóval foglalkozik!

Azt gondolom, hogy aktuálpolitikai műveket nem szabad az iskolába vinni. Nem azért, mert a gyerekeket el kell szakítani a valóságtól és álomvilágba kell őket ringatni, egyáltalán nem azért! Sokkal inkább azért, mert a közelmúlt vagy az éppen zajló politikai eseményeket nem lehet vagy nagyon nehezen lehet objektíven megítélni, közvetíteni. Kiváltképp igaz ez, ha a valóságot csak egyoldalról akarjuk bemutatni. Ez kinek a valósága lesz? Biztos, hogy ez az igazság vagy létezik egy másik igazság más szemszögből, vagy akár egy harmadik, negyedik igazság más,más szemszögekből? Nem lehet, hogy ez csak részigazság? És azt szeretnénk, hogy a gyerekek részigazságokon keresztül ismerjék meg  a világot, sajátítsanak el vitakultúrát?

Gondoljunk csak bele 56-ról a mainapig megy a vita, hogy is volt, mint is volt, pedig 55 éve történt és huszonvalahány év óta szabadon kutatható. Vehetjük akár a rendszerváltást is . Mikor történt? 21-22 éve? Megy róla a vita, hogy is volt , mint is volt? Sőt olyan nagyon megy, hogy maguk a résztvevők vitatják az eddig elfogadott alaptéziseit.

Szóval, ha ezekben az évtizedekkel ezelőtt történt eseményekben sincs egységes, vitathatalan álláspont, akkor, hogy lehetne a jelenleg is zajló eseményekben a tökéletes valót bemutatni a felnövekvő nemzedékeknek?

2011. 11. 24. 12:55

mikor veszi már  észre, hogy  csak a  levegőbe  beszél??

Jaaa eddig azt gondoltam, hogy itt értelmes emberekkel beszélgetünk. Igaz egy ideje gondoltam, éreztem, hogy az értelmi szintben, felfogóképességben hiányosságok mutatkozhatnak nálad és emiatt olyan az egész, mintha a levegőbe beszélnék, de ezt mégsem akartam leírni. Most, viszont, hogy ezt te megtetted helyettem, igazoltad a sejtésemet nem kívánlak, nem tudlak megcáfolni..... :)))))))

2011. 11. 24. 11:30

.Mivan? ennek  a T Pullonak ekkora a hatalma a szeretgom felett??

2011. 11. 24. 11:01

T Titus Pulo : a cellux a maga szájján  állna a legjobban, mikor veszi már  észre, hogy  csak a  levegőbe  beszél??

2011. 11. 24. 10:05

Tisztelt Fórumozók!

Szótlanul olvasgattama hozzászólásokat és a gügyögésen, röfögésen is átküzdöttem magamat, mert vallom,h a mi fontos egy sapiensnek abban találok értelmet is.

Van azért ebben a gondolatban hiba - ahogy a mondandót keresem a szövegekben.

A beszélgetőtársak kritikáján túl van véleményem is:

Ami a könyvek és azok politikai tartalmát illeti; az iskolában a helyük, h lépésenként megismerjék a világnézeti különbségeket, elsajátíthassák a vitakultúrát.

Összegezve azt gondolom, hogy nemúgy kell nevelni és védeni a jövő nemzedékét, hogy egy álomvilágot rajzolunk, a valóság megismerése visz előre. (van költő akiaki egész népét nem középískolás fokon akarta tanítani...ja most ez már köpködni kell?)

 

Abban egyetértek, h kötelezővé nem kell zenni az ilyen műveket, de elérhetővé, kutathatóvá, vitathatóvá mindenképp. Én ott voltam a bemutatón és úgy rémlik a hölgy nem a kötelezést hangsúlyozta, hanem azon vágyát,h az új generáció hozzáférhessen egy viszonylag drága könyvhöz, ami az ő életük visszásságairól szól és annak okát feszegeti miért is kell egy sötét városban élnie korgó gyömrú öregnek és gyereknek. Nem tisztem a védőbeszéd ezért ..el.

 

Tétényi Éva: Sok mindent lehet mondani, de a jogszerű eljárása nem vitatható a híradások tartama szerint. Rossz módszert választott, mert a  meggyes-párti képviselőket, polgári perbe kellene vinni, részben mert a képviseletet (megbízást) nem a megbízó érdekében látja el és a törvény szerinti képviselői kötelezettségnek (ami a képviselettel függ össze) Ötv.19.§(2)f pont nem tesznek eleget és ezzel kárt okoznak a megbízónak. Tehát nem tartom helyesnek, hogy egyedül küzd és nem a legokosabb emberekkel veszi körül magát. Jóslatom, h a 2012. évben a kormányhivatal felmenti és sorozatosan törvénysértő magatartás vádjával tisztségének megszüntetését kezdeményezi. Gyanítom sikerrel. A kinevezett személy szép  választásba vezényli az esztergomiakat, akikkel megpróbálják elhitetni, h a kapuban a segítség csak jól kell szavazni. Voltak, lesznek hívők, közönbösek és fáradtak. Lehet, h nem lesznek büszkék az Egomiak?

 

Meggyes-klán; Nem frakció, mert az SZMSZ-ben nem határozták meg annak tartalmát, jogosultságát stb. Egy érdekközösség ami a pénzről szól és arra alapítja hatalmát, h erővel, pénzzel motiválja a besározódottakat, kilátásba helyezve, h. bukás esetén milyen sors vár rájuk, könnyelműen bízva az emberek butaságában, közönbösségében. Csak elfelejtik a részesek, hogy a hatalom forgandó, a ma győztese lehet a holnap vesztese, csak a vezéreknek mindíg van kiút míg a támaszok ott maradnak koncnak a nép haragjának. Nem hiszem,h a támogatók buták lennének, hiszen köztiszteletnek örvendtek és - még ha köpenyt is váltott némelyikük - hitelesíteni tudták magukat. Tehát pontosan látják, hogy szakmailag nem alaposak a tetteik, erkölcsileg kifogásolható is még ha utólag meg is szavazzák maguknak az ezért járó(?) tiszteletdíjat. Gyanítható ez már csak díj és a tisztelethez nincs is már köze.

2011. 11. 23. 22:53

Megoldast keresnek , vagy csak jol esik a szavakkal vagdalozni????

 

Magácska olvas is vagy csak ír, hogy teljen az oldal, kopjon a billentyűzet??? ( ja bocs ! 4 kérdőjel kell) ?

Miről is volt szó? Arról, hogy ne mondjanak olyan vagy egyéb, hasonló  égbekiálltó marhaságokat, mint pl, hogy azt a bizonyos könyvet kötelezővé kellene tenni. Vagy ha már mondanak, akkor illő volna, hogy  az ebben kompetens személy azt visszautasítsa. Nos akkor nézzünk egy-két idézetet, hogy miket is írtam:

1.,

Hát senki nem volt ott aki azt mondta volna, hogy : "Ácsi gitár! Emberek elment a józan eszetek?! Miféle kötelezővé tételről hablatyoltok itt össze-vissza? Milyen munka már az, hogy a vezetőről kelljen kötelezően olvasni? Gondolkodjatok már! Demokrácia van!"

2.,

full gáz az, ha egy hatalmon lévőről szóló vagy általa írt könyvet kötelezővé tesznek egy demokráciában!

3.,

Elhiheti kedves, hogy az elmúlt hónapokban , többször, több csatornán ment a jelzés, hogy ez így nem túl frankó, az eredménye látható.

4.,

Ha csak egy pillantra is elgondolkodnál azon, hogy milyen bumeráng-effektusa lehet annak, hogy ha egy választott vezetőről könyv íródik, a rajongók,hívek kötelezővé akarják tenni az olvasását és ezt az adott vezető nem utasítja vissza, akkor rájönnél, hogy mi a bibi. (...)Tudod, általában a vezetők bukását az okozza, ha elveszítik a kapcsolatot a valósággal, csak azt súgják a fülükbe mézes-mázasan amit hallani akarnak és ezt el is hiszik. Aki idáig eljut az már megbukott, ha hatalmon van, ha nem. Néhányan itt (is) próbáltuk erre felhívni a figyelmet,

 

Végezetül térjünk vissza az ön kérdésére:

Megoldast keresnek , vagy csak jol esik a szavakkal vagdalozni????

 

Nos??? ( ja 4! ) ? Ön szerint? Van közte megoldási javaslat ? Történt próbálkozás a közvetítésére? Mondjuk a legtökéletesebb megoldás az lenne és ezt valóban nem javasoltam (és nem is fogom soha),  ha az ilyen "könyveket kötelezővé tenni akaró" agyalágyult felszólalók száját celluxal leragasztanák....

2011. 11. 23. 22:14

Megoldast keresnek , vagy csak jol esik a szavakkal vagdalozni????

2011. 11. 23. 18:25

Azért a való világban kellene álni, én ma is a piacon gyüjtöttem az aláírást, és az a tapasztalato, hogy nem kell az embereket lasszóval fogni az aláírásra. A sok megszólított ember közül 3 voltak akiknek ellen véleményük volt, abból is az egyik a duna túl oldaláról jött. El kell mondjam nagyon el vannak keseredve az emberek, nem ezt a 10-15 embert kell alapul venni aki itt írogat. Oda kellene állni mellém, vagy Sasi val el menni helypénzt szedni, meg lehetne tudni a volót. Otthonról a gép mellöll könnyű osztani az észt. Én el hiszem, hogy sok embernek volt egyéni sérelme a multban, nekem is volt, azért állok ezen az oldalon. De ha már ide álltunk, akkor ne egymást marjuk.

2011. 11. 23. 13:01

A fenét kellene sokat innod.Gyere el a jagerba,már hárman vagyunk négy ellen.És nem alkoholgőzös viták,mert még délelőtt" dúl az éji vad"!

2011. 11. 23. 12:52

Hát akkor a mienk hogy égjen a gerinctelen megélhetési ivanovval?Ráadásul nekünk még itt van a Töltés utca is a sok b...s cigánnyal!!!!!Milyen szépen mutatnának,a Széchenyi tér üresen álló lakásaiban?!A szökőkútba hordanák a szemetet,hogy a jóérzésű takarító brigádnak legyen társadalmi munkája!!

2011. 11. 23. 10:52

Titus Pullo : No  coment!

2011. 11. 23. 10:28

Bla bla bla bla bla bla kedves Kispál koma bla bla bla...

Egy dolog nem igazán világos számomra, kérlek segíts már! Te most fenyegetsz engem? Csak azért kérdezem, hogy telerottyatsam a gatyám vagy még várjak vele?

Az idehányt soraiddal nem is nagyon foglalkoznék, de egy-két dolog  gyönyörűen kiviláglik belőle. Pl.: Halvány gőzöd nincs arról, hogy miről is van szó és elgondolkodni is képtelen vagy , csak és kizárólag agresszíven módon savat okádni tudsz! Nem baj, ez a te dolgod. Csak tudod néhány évvel ezelőtt ezen a portálon értelmes, érvelő hozzászólásokat lehetett olvasni ( honnan tudnád...), most meg a hozzád hasonló agyamentségeket, tisztelet a kivételnek.

Ha csak egy pillantra is elgondolkodnál azon, hogy milyen bumeráng-effektusa lehet annak, hogy ha egy választott vezetőről könyv íródik, a rajongók,hívek kötelezővé akarják tenni az olvasását és ezt az adott vezető nem utasítja vissza, akkor rájönnél, hogy mi a bibi. De, hogy is tudnád ezt végig gondolni... a lényeg továbbra is változatlan: barna legyen a száj és akkor minden frankó!

Tudod, általában a vezetők bukását az okozza, ha elveszítik a kapcsolatot a valósággal, csak azt súgják a fülükbe mézes-mázasan amit hallani akarnak és ezt el is hiszik. Aki idáig eljut az már megbukott, ha hatalmon van, ha nem. Néhányan itt (is) próbáltuk erre felhívni a figyelmet, erre mi történik? Jöttök barnaszájjal csaholva és gondolkodás nélkül  trógeroztok mindenkit. Semmiben nem különböztök a söfőrtől vagy a frenki-féléktől.... már ha egyáltalán tudod kik ők.

2011. 11. 23. 9:18

Tisztelt Titus Pullo! Olvastam  az "inteligens "hozzászólását.Bravó Önök nemm e  város lakói?Mert nagyon ugy néz ki, hogy valahonnan az ürből estek a fejükre.Szégyelhetnék magukat Megyessel  az élen aki annyi kárt okozott  Önökkel együtt ennek a városnak,hogy azt 100 évig sem heverik ki.Sajnos énis egyet kell értsek azokkal akik  ezekért a diliségekér Tétényit is hibásnak itélik mert ha erösseb kézzel nyult volna megvállasztása után bizonyos dolgokhoz akkor nem fajult volna idáig   Esztergom  sorsa,Én  az  ö hellyében már rég  visszaadtam volna a " mandátumomat".De félre  ne  értsen annyit amit a 11 -ek piszkoskodtak  eddig  az minden csak nem hivatali kötelezettség.Ja és ha  van gerince akkor a saját neve alatt irogassa a véleményét mint azt  én is   és még néhányan tesszük.Mitöl és kitől fél? Van félni valója mert ha igen akkor  lapitson mint nyul a füben.Szégyeljék magukat maguk csak és kizárolag  ártani tudnak az esztergomi lakosoknak, persze egyesek közben  tömik a zsebüket és állnév  alatt  uszitanak.

2011. 11. 23. 2:21

Tökéletesen egyetértek veled Józsi!

Ez a húzás valószínűleg csak üzenet volt a Fidesznek milyen kreatív is Zoltai a lejáratásban, jellemtelenségben és a suttogó propaganda akciózásban.

Ilyen képességekkel talán még viheti is valamire a politikában, ha már a piacon nem megy a bizonyítás.

 

2011. 11. 22. 19:13

Remus "bá" dondolkodtam. Szólnék, nem badarságot..

1.) Pál és Zoltai nemrég Steindl ellen voksát a Fideszen belül Heerre adta. Szervezkedtek is...

2.) A politikai hasonlattal meg mi a problémája? A mai esztergomi fidesz támogatók nagyrésze, ott toporgott az átkosban, hogy kapjon virsli és sör jegyet "Kádártól"...Semmi nem változott!

 

Kovács Géza

2011. 11. 22. 19:11

Aztán ez az utazásiirodát bedöntő zseni, megint nagy bátorságról tett tanú bizonyságot, ha nekem vélaményem van azt ki mondom nyiltan, és nem rébuszokban beszélek, no ez jellemző az egész csapatra.