Őszi nagytakarítás – Tegyük rendbe Esztergomot!
Környezetünk
2011. nov. 17.

<p>November 19-én, szombaton délelőtt 9 órai kezdettel városi nagytakarítást szerveznek a helyi civilek. A cél a közterek, utak, járdák, parkok megtisztítása a lehullott falevelektől és egyéb hulladékoktól, a város előkészítése a közelgő ünnepekre. A lakosság elsősorban a saját lakókörnyezetének, köztereinek rendbetételével járulhat hozzá a városszépítéshez.</p>

A szervezők kérik, hogy a Csalamádé temetőben és a Kis-Duna part mindkét oldalán, illetve a Várhegy környékén lehetőség szerint legyenek összegyűjtve a levelek, ezért azokra a helyszínekre több jelentkezőt várnak. A vadgesztenyefák kártevői, az aknázó molyok elleni védekezéséről, permetezésről a következő évben csak úgy lehet gondoskodni, ha a lehullott, fertőző leveleket megsemmisítik. A faleveleket az egyéb szeméttől elválasztva külön kell összegyűjteni. Az összegyűjtött hulladék és avar elviteléről a szervezők gondoskodnak. A városszépítők munkáját Tétényi Éva is segíti, illetve civilek koordinálják. A polgármester a nap folyamán felkeresi az összes helyszínt, valamint teát oszt az akció résztvevőinek.

A takarításról és a szemét elszállításáról a következő számokon kaphatnak információt az érdeklődők:

06 30/256 93 71

06 30/681 01 30

06 20/937 49 67

 

Aki teheti lapátot, (hólapátot), gereblyét, seprűt és nagy kukazsákot hozzon magával! A szervezők a nagyobb lombgyűjtő területeken (pl. Kis-Duna part)) nagyméretű gyűjtőzsákokról gondoskodnak.

Mindenkit várnak szeretettel a szervezők!

 

Közreműködő egyesületek:

Magyar Vöröskereszt Esztergomi Szervezete

Haladó Esztergomért Egyesület

Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

Tétényi Tériek

 

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek  polgármestere

(forrás)