„Itt állok nem tehetek mást”
2011. nov. 14.

<p><em>Ez az idézet annak a könyvnek a címe, ami bepillantást enged Esztergom és független polgármestere hétköznapjaiba. Bár </em><strong>Luther mondta ezt V. Károly császárral farkasszemet nézve, de szavainak üzenete, miszerint nincs akarat, mely őt meghátrálásra, elmozdulásra bírná, tökéletesen illik Tétényi Éva kitartására. … Személyes szerepvállalása és az új közpolitikai gondolkodásba vetett hite pedig már túlnőtt Esztergomon. Hiszen lassan Magyarországon mindenki esztergomi.</strong></p>
<p> </p>

Sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatót tart Lengyel Tibor író és Tétényi Éva

2011. november 16-án, szerdán

Budapesten 11 órakor a Parlament Café különtermében,

            (Budapest, V. kerület Vértanúk tere 1.)

Esztergomban 18 órakor a Kőrösy kollégium ebédlőjében

            (Esztergom, Szent István tér 6.)

További információ:

mobil: 30/6810130, vaczypilu@gmail.com

 

„A hosszú távú közérdek az elsődleges a rövid távú - sokszor érdekcsoportokhoz köthető - haszonnal szemben. Nincsenek illúzióim. Tudom, hogy a helyi közigazgatás és városüzemeltetés hatalmas feladat, de hiszem, hogy lehet jól csinálni. Hiszek abban is, hogy az önkormányzatiság rólunk, polgárokról szól. ... A politika az elmúlt években családokat osztott meg, barátságokat tört szét. A gazdasági válság az erkölcsi válsággal karöltve jár, ezért fontos, hogy megmutassuk, létezik más közpolitizálás. A már-már feledésbe merülő bizalom és tisztesség reménye kovácsolhat össze bennünket. A végső szót persze a szavazók mondják ki. Én csak egy lehetőség vagyok.”                                                                        

 

 … Ami engem érdekel, hogy ezekkel a gondolatokkal korán jöttem, előhírnöke vagyok-e valaminek, vagy éppen időben jöttem és életképes marad ez a gondolkodásmód? Azt gondolom, hogy igen, itt az idő. Kérdés, hogy mennyi idő alatt tud ez a gondolatváltás bekövetkezni.”

 

„Aznap a Parlamentben odamentem Kövér László házelnökhöz:, kíváncsi vagyok, meddig hagyják, hogy Meggyes Tamás ezt tegye Esztergommal. Erre azt válaszolta, hogy négy évig szükség van a munkájára. Meg azt is mondta, hogy Meggyes Tamás ugyanúgy megválasztott képviselő, mint én, úgyhogy dolgozzunk együtt. Megpróbáltam volna neki elmondani, hogy éppen ez nem ment az elmúlt fél évben, de ez már nem érdekelte.”

 

„Ez lassan olyan, mint egy cirkuszi mutatvány: táncolj kötélen védőháló nélkül bekötött szemmel és összekötözött lábbal! Ha leesel, hát megmondtuk, hogy ez egy veszélyes játék. A jogszabályok be nem tartása csak a kisembereknél jár következménnyel, a jogállam törvényeit be nem tartó önkormányzati testület pedig úgy látszik, mindent megtehet. Kiderült, hogy nem tagadhatom meg az aláírást még a jogsértő döntések esetében sem. Legalábbis így szól a törvény. Mérlegelnem kell, hogy az igazságosság és az erkölcs nevében vállalom-e akár a bírósági meghurcoltatást, vagy tudomásul veszem, hogy ez Magyarországon így alakult.”