Szombati programajánló: Fűszerbolt nyílik a belváros szívében
2011. nov. 10.

<p>Szombaton kóstolóval nyitja meg kapuit a belvárosi Esztergomi Fűszerbolt. Az új, Petőfi Sándor utcai üzlet igazi hiánypótló szerepet tölt be Esztergom és környékének élelmiszerkínálatában.</p>

Az üzlet filozófiája, hogy nyíltan szembeszáll a kiskereskedelmet a belvárosból kiűző szellemiséggel. Nem titkolt céljuk, hogy követendő példájukkal az embereket visszaszoktassák a kereskedelem évezredes színterére, a Királyi város szívébe, és emellett egy új közösségi teret is kialakítsanak, ahol többek között munka előtt, nyugodt, hangulatos környezetben lehet elfogyasztani egy ízletes reggelit, és a nap bármely szakában van lehetőség kávézni, teázni. A megnyitó napján az Esztergomi Fűszerboltba betérők amellett, hogy megismerkedhetnek a kínálattal, reggel fél héttől délután egy óráig kóstolót kaphatnak a hidegkonyhai termékpalettáról. Ha valamelyik hidegtál vagy helyben sütött francia péksütemény ízlik, a jövőben lesz lehetőség rendelést is leadni, hogy a megadott időpontban már készen várja az ínyenceket a reggeli vagy a szendvics az újonnan kialakított üzlethelyiségben.


A fűszerbolt kínálata nem csak a névadó száznegyven féle fűszerre - köztük a hatalmas borsválasztékra, sókra, cserepes fűszernövényekre, friss zöldfűszerek folyamatosan bővülő sorára - korlátozódik, hanem ugyanitt megtalálhatóak a Pannonhalmi Főapátság, a balatonfüredi Bergmann cukrászda minőségi termékei és egzotikusabb (például szusi) alapanyagok, amik eddig nem voltak kaphatóak városunkban.



Aki a fűszerek, a húszféle sajt, a taco-alapanyagok, rizstészták, különleges sütemény-alapanyagok közt nem tud kiigazodni, nem csak a szakácskönyvkínálatból választhat, hanem a termékekkel kapcsolatos kérdéseit is felteheti: tanácsokat kérhet az eladóktól, vagy vihet az üzletben elhelyezett ötletes receptekből.



A borok, likőrök mellett a különleges belga sörök kedvelői is széles választékot találnak a polcokon, de a folyamatosan széles és szigorúan minõségi árukínálatba beletartoznak a pástétomok, lekvárok és a valódi, főzött kakaó is. A közelgő ünnepekre pedig kiváló ajándékokat lehet találni a felsorakoztatott teák, kávék, csokoládék között.



Az Esztergomi fűszerbolt hétköznaponként fél 7 és 18 között tart nyitva, szombaton pedig fél 7 és 13 óra között várja vásárlóit.

Aki a részletes ajánlatokra kíváncsi, vagy nem akar lemaradni az aktualitásokról, csatlakozzon az Esztergomi Fűszerbolt Facebook-oldalához a http://www.facebook.com/esztergomi.fuszerbolt címen.