Nem kapcsolják ki szombaton a közvilágítást Esztergomban
Közélet
2011. nov. 10.

<p><span id="ctl05_lbLead"> (MTI) - Az esztergomi közvilágítást szolgáltató TIVI Kft. a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetőjével való egyeztetés után ígéretet tett arra, ha jövő hét péntekig megkapják a frakcióvezető által ígért 19 millió forintot, akkor a korábbi tervvel ellentétben most szombaton nem kapcsolják ki a közvilágítást a városban - mondta a társaság ügyvezetője csütörtökön az MTI kérdésére.</span></p>

Drága Bálint közlése szerint Tétényi Éva (független) polgármestertől korábban azt az információt kapta, hogy szeptembertől decemberig a közvilágításra a város költségvetésében nincs jóváhagyott fedezet, így az önkormányzat akkor sem fizethet, ha a számláján van pénz. Ezért jelezték az önkormányzatnak, hogy szombattól kezdődően megszüntetik a szolgáltatást.
Az ügyvezető elmondta, a polgármester jelezte, hogy kész a probléma megoldására rendkívüli ülést összehívni. Steindl Balázs (Fidesz) frakcióvezető pedig ígéretet tett, hogy a jövő hét közepén tárgyalják a közvilágítás ügyét, és szándékuk szerint határozatot hoznak 19 millió forint átutalására és az adósság rendezésére.
Drága Bálint tájékoztatása szerint az ezt követő héten a többi tartozás rendezésének módjáról, feltételeiről  is tárgyalásokat folytatnak az érintettek. Az önkormányzat 131,5 millió forinttal tartozik a közvilágításért, amelyből 112 millió forint lejárt tartozás.
A polgármesterrel és a Fidesz-frakció vezetőjével való egyeztetés alapján a TIVI Kft. ígéretet tett, hogy közvilágítás kikapcsolását jövő hét végéig nem kezdik meg, ha számlájukra megérkezik az ígért, legalább 19 millió forintos összeg - közölte az ügyvezető.
Steindl Balázs az MTI-nek elmondta, a Fidesz-frakció célja, hogy legyen a városban közvilágítás, akkor is, ha az adósságrendezés miatt szűkös a város mozgástere. Tétényi Éva polgármestert az MTI-nek nem sikerült elérnie, mivel külföldön tartózkodik.

(forrás)