Nem kapcsolják ki szombaton a közvilágítást Esztergomban

Nem kapcsolják ki szombaton a közvilágítást Esztergomban

2011. 11. 10. 16:41

(MTI) - Az esztergomi közvilágítást szolgáltató TIVI Kft. a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetőjével való egyeztetés után ígéretet tett arra, ha jövő hét péntekig megkapják a frakcióvezető által ígért 19 millió forintot, akkor a korábbi tervvel ellentétben most szombaton nem kapcsolják ki a közvilágítást a városban - mondta a társaság ügyvezetője csütörtökön az MTI kérdésére.

Drága Bálint közlése szerint Tétényi Éva (független) polgármestertől korábban azt az információt kapta, hogy szeptembertől decemberig a közvilágításra a város költségvetésében nincs jóváhagyott fedezet, így az önkormányzat akkor sem fizethet, ha a számláján van pénz. Ezért jelezték az önkormányzatnak, hogy szombattól kezdődően megszüntetik a szolgáltatást.
Az ügyvezető elmondta, a polgármester jelezte, hogy kész a probléma megoldására rendkívüli ülést összehívni. Steindl Balázs (Fidesz) frakcióvezető pedig ígéretet tett, hogy a jövő hét közepén tárgyalják a közvilágítás ügyét, és szándékuk szerint határozatot hoznak 19 millió forint átutalására és az adósság rendezésére.
Drága Bálint tájékoztatása szerint az ezt követő héten a többi tartozás rendezésének módjáról, feltételeiről  is tárgyalásokat folytatnak az érintettek. Az önkormányzat 131,5 millió forinttal tartozik a közvilágításért, amelyből 112 millió forint lejárt tartozás.
A polgármesterrel és a Fidesz-frakció vezetőjével való egyeztetés alapján a TIVI Kft. ígéretet tett, hogy közvilágítás kikapcsolását jövő hét végéig nem kezdik meg, ha számlájukra megérkezik az ígért, legalább 19 millió forintos összeg - közölte az ügyvezető.
Steindl Balázs az MTI-nek elmondta, a Fidesz-frakció célja, hogy legyen a városban közvilágítás, akkor is, ha az adósságrendezés miatt szűkös a város mozgástere. Tétényi Éva polgármestert az MTI-nek nem sikerült elérnie, mivel külföldön tartózkodik.

2011. 11. 12. 13:00

Balázska mutyizi,? vagy a TIVINEK  van a ráfüzetésből tartaléka? Nem fog csődbe menni? Az előző ciklusba, testületi döntés volt,hogy a polgármester vizsgálja  felül a szerződést a szolgáltatóval. MIÉRT NEM VÉGEZTE EL A FELADATOT???

2011. 11. 11. 8:41

Balázska akkor érkezik "megmentőként" mikor Tétényi éva PONT külföldön tartozkodik és nem tud nyilatkozni ...

 

"Fidesz-frakció célja, hogy legyen a városban közvilágítás, akkor is, ha az adósságrendezés miatt szűkös a város mozgástere" MUHAHAHA

Na igen hát persze, de legalább most nem csődeljárást mondanak Ártatlan

2011. 11. 11. 7:09

Ha nem"vészmadárkodna" ki tudja mi lenne még itt!

Pl-ul közvilágítás sem lenne,tudnillik egy-egy "vészmadárkodás" után a tízek megoldják.(csak rajtuk múlik,sajnos)

Nem "vészmadárkodna"ha a tízek nem adnának okot rá,aki meg ezt nem érti az nem ért itt semmit,annak el kell magyarázni.

2011. 11. 10. 21:06

Persze, sokan gondolják, hogy Steindl a megmentő. Hozzátenném az agy halottak, rajtuk mint tudjuk, segíteni már nem lehet. Mások meg azt gondolják, lám Tétényi kiverte belőlük, már nem merik újra elsötétíteni Esztergomot, úgy látszik, már nem jön be a Tétényire kenünk mindent. Tétényi vészmadárkodik a sajtóban, TV-ben, az esztergomi Fidesz közleményeit meg a kutya sem olvassa.

2011. 11. 10. 20:35

Nem, ez azt jelenti, hogy nem szabad kiszámíthatóan viselkedni, mert az ellenfél kegyetlenül kihasználja.

2011. 11. 10. 20:34

János!

 

Ez azt jelenti, hogy nem kell ezentúl testületi ülést tartani...

2011. 11. 10. 20:03

Ez a megoldás oltári nagy szemétség, úgy van ahogy proletár írta, nem fogunk nekik semmit el felejteni.

2011. 11. 10. 19:33

Tessék már észrevenni a mintát.

Előáll egy helyzet.

Tétényi vészmadárkodik egyet a sajtóban. Sírás az ATV-n, az MTI lehozza, hogy megint milyen tragédia lesz Esztergomban.

Két nap múlva Steindl Balázs megmentőként érkezik és helyreállítja a rendet. Az MTI pedig lehozza, hogy a Fidesz megoldotta a problémát, amivel Tétényi telekiabálta az országos sajtót.

A nép ebből mit lát?

Tétényi sipítozik, a Fidesz meg megoldja a problémát.

Hová vezet ez kéremszépen?

2011. 11. 10. 19:24

Azt hiszik ezek a jómadarak, hogy akkor már elfelejtjük a többi disznóságukat? Egyébként ha már ilyen régen tartozik a város a számlával, akkor miért nem kérték már előbb a Meggyestől és miért nem fenyegetőztek már akkor a lámpatest leszerelésével?

2011. 11. 10. 16:52

Itt a bizonyíték,hogy kin múlik az,hogy van közvilágítás ill.nincs közvilágítás!

A tízek társaságán múlik minden,"köszönjük" a rájuk szavazóknak.