Hétvégi rugby hírek és közelgő hétvége előzetes
Sport
2011. nov. 10.

<p>Ismét felemás eredmények születtek az elmúlt hétvégén az Esztergomi Vitézek Suzuki Rugby Se játékosait érintő sporteseményeken.</p>

Ausztriában lépett pályára szombaton a Magyar Felnőtt Rögbi Válogatott és meglepő nagyobb arányú vereséget szenvedett a házigazdáktól, 38 – 7 arányban. Így az Európai Nemzetek Kupájának 2 C csoportjából való feljutás lehetősége biztosan elveszni látszik.

Az esztergomi egyesülettől Gelecsák, Jámbor és játékos edzőként Suiogan szerepelt az elitosztály keretében, indoklás nélkül nem kapott a keretbe meghívót a két tapasztalt, angliai rugby bajnokságban is egy szezont edződő Heckel Zoltán és Koller Zoltán.

 

Vasárnap hazai pályán az esztergomi rögbisek II. számú Apródok névre hallgató alakulata azonban meglepő fölényes győzelmet aratott, 71 – 7 arányban a Százhalombattáról több mint 35 fős kerettel érkező Fekete Sereg felett.

 

A brilliáns formát mutató esztergomi csapatot feltehetően az is motiválta, hogy ők léphettek először pályára, az RCH vadonatúj Rögbi Stadionjában, mely még rekonstrukció alatt áll és valószínűsíthetően a jövő évre készülnek el a nagyszámú közönségnek kényelmes helyet adó lelátói és egyéb berendezései. Azonban a pálya test már használható, így a Vitézek terve, hogy néhány mérkőzéssel „teszteljék” az új pályát.

 

Esztergomi Apródok: id. Siroki, Juhász, ifj. Juhász, Huszár, Tóth, Heckel, Marosi, Csákvári, Pfeiffer, Jámbor, Rácz, ifj. Siroki, Soós, Köbli, Haspel, Remsik, Volentér, Kontics, Cosmin

 

A múlt heti rögbis eseményeket a közelgő hétvégén sűrű program követi:

 

Szombat 14.00. órakor Esztergomban az RCH Stadionban extraliga bajnoki forduló keretében lépnek pályára az Esztergomi Vitézek, akik ellenfele ezúttal a Nagyvárad Spartans csapata lesz.

Ugyancsak szombaton, azonban Százhalombattán a Közép-Magyarországi Rögbi Akadémia csapatai fogadják a Vitézek Junior és Kadet alakulatait.

 

Vasárnap 14.00. órakor ismételten rögbi Esztergomban. Az Esztergomi Apródok NB I-es bajnoki forduló keretében fogadják a Vácról érkező Elefántok csapatát.

Ugyanezen a napon a Vitézek legfiatalabb korosztályai (U8 és U10) Székesfehérváron lépnek pályára a Magyar Rugby Klub Diákolimpia keretén belül.

(forrás)