Kerényi innen tanult...
2011. nov. 7.

<p>Ha valaki azt hiszi, hogy a Kerényi-féle botrányos <a href="http://fn.hir24.hu/itthon/2011/11/06/kerenyi-imre-megmutatja-mit-vett/">festménysorozat</a> megrendelése nem az esztergomi fideszes boszorkánykonyhából került ki... akkor az téved.</p>

A Fidesz vidéki laborjában már 2009-ben letesztelték, hogy mit szólna a nép egy festménysorozat megrendeléséhez. Esztergomban akkor Meggyes megalomániája egy a város díszpolgárairól szóló festménysorozatot kívánt meg. Hogy mit szólt a kisérletinyúl esztergomi nép mindehhez? Le sem szarta az egészet.

670/2009. (XI. 19.) esztergomi öh.
Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 74/2006. (XII. 22.) ör. rendelet 9. §-ának felhatalmazása alapján az Önkormányzat az esztergomi 17337/A/4 hrsz-ú, természetben az Esztergom, Széchenyi tér 5. I/4. szám alatti, 24 m2 alapterületű lakást térítésmentesen Huszti János festőművész használatába adja az esztergomi díszpolgárokról készülő portrésorozat elkészítése céljából, határozott időtartamra, 2010. december 1-ig terjedő időre, valamint feltétel bekövetkeztéig, mely feltétel a portrésorozat elkészülte.
Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: a használati szerződés megkötésére a döntést követő 30 napon belül

Vajon elkészültek a képek? És hová kerültek? Vajon mibe került ez az eladósodott esztergomi polgároknak?

Készült Orbán Viktor miniszterelnökről, Hernádi Zsolt MOL vezérről és Gömbös Gyuláról is portré? Ugyanis ők mind-mind Esztergom városának díszpolgárai.

A teljes lista itt: wikipedia.