Elkezdődött az aláírásgyűjtés a népszavazás kiírásáért

Elkezdődött az aláírásgyűjtés a népszavazás kiírásáért

2011. 11. 05. 13:43

A mai napon, a helyi népszavazás szervezésében résztvevő szervezetek aktivistái aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Az aláírásgyűjtők a három kérdés mindegyikét külön-külön gyűjtik, tehát akik midhárom kérdésben szeretnék a népszavazás kiírását, azok három gyűjtőívet töltsenek ki.

A gyűjtőíveken (másolatban) látható a hitelesítést igazoló pecsét,és  a jegyző aláírása. Amennyiben bármilyen gyanú, kifogás merülne fel az aláírást gyűjtő emberrel kapcsolatban, kérjék, hogy személyigazolványával igazolja magát.

A Jövő hét folyamán már sorszámozott igazolványuk is lesz az aláírást gyűjtőknek, mely szintén a személyi igazolvánnyal együtt lesz érvényes.

A népszavazás kiírása mindannyiunk érdeke, hiszen az abban résztvevők függetlenül attól, hogy a feltett kérdésekre  IGENNEL vagy NEMMEL szavaznak, közvetlenül, a saját kezükbe vehetik az adott kérdéssel kapcsolatban a döntést.

Fontos, hogy mindenki akarjon és szóljon is bele a város és saját maga életébe, hiszen ha ezt most elmulasztja, mondván „majd mások elmennek helyettem is”, abban az esetben a népszavazás nem lesz eredményes. Ekkor pedig ismét csak a testület lesz jogosult az adott kérdésekben a döntéshozatalra.

A három elfogadott, hitelesített és kihirdetett kérdés a következő:

1. Alkotmányos szemétrendeletet!

Egyetért-e Ön azzal, hogy  Esztergom Város Önkormányzatának képviselő testülete a települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004 (IV.1.) esztergomi önkormányzati rendeletét úgy módosítsa, hogy az megfeleljen a 2000. évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról, valamint a 64/2008 (III.28.) Korm. rendelet a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló jogszabályoknak?

2. Rendezett, tiszta piacot!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi piac működtetésével azt a pályázót bízza meg, aki Esztergom Város Önkormányzata által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

3. Öko-várost, ahol élni!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a megvalósíthatatlan Gyarapodás Programját váltsa fel az új, korszerű városfejlesztési stratégiát megvalósító Öko-Város programmal, amelynek mottója: „A város ahol jó élni”.


Felhívjuk az Esztergomiak figyelmét arra is, hogy időközben további népszavazásra javasolt kérdések kerültek beadásra, melyek elfogadásáról természetesen azonnal tájékoztatjuk a lakosságot.

 

A népszavazás kiíráshoz szükséges aláírások száma kérdésenként 2416 darab.


AZ ÉRVÉNYES ÉS SIKERES NÉPSZAVAZÁS EREDMÉNYE A TESTÜLETRE NÉZVE KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ, AZT MÉRLEGELÉS NÉLKÜL KÖTELES VÉGREHAJTANI.


Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

Haladó Esztergomért Egyesület
Jobbik Magyarországért Mozgalom Esztergomi Szervezete
Lehet Más a Politika Esztergomi Szervezete
Magyar Szocialista Párt Esztergomi Szervezete

2011. 11. 17. 16:18

Az, hogy három lehetőség közül lehet választani, na az feltűnő! Tapasztaltam már érdekes szavazatszám növekedést rövid időn belül, amikor csak lehetséges válasz volt!

2011. 11. 16. 16:42

Akit nem keresnek fel a lakásán, vagy nem találják otthol, azok a piacon piacnapokon, vagy a Kossuth utcában az LMP irodában az IBUSZ irodával szemben megtehetik az aláírást. A személyiszám kell hozzá, a lakcímkártyán található. Várunk mindenkit akit érdekel a város sorsa, és nam csak a partvonalról akar be kiabálni.

2011. 11. 16. 15:19

Hol lehet aláírni????

2011. 11. 12. 10:16

Kedves Pihlaja!

Először is nagyon örülök, hogy ismét látom a Szeretgom oldalon.

A Hídlap szavazásra rátérve: ugy látszik nagyon sok olyan ember olvassa a Hídlapot, aki nemcsak arra a sok ocsmányságra kíváncsi, amit benne írnak.

Csak így tovább a szavazás terén. Üdvözlettel:

2011. 11. 12. 7:38

Nem tudom, feltűnt-e, de a Hídlap on-line olvasói is a népszavazás mellett vannak:

Ön szerint szükség van helyi népszavazásra?

Igen
69%
Nem
27%
Nem tudom
3%
Szavazatok száma: 3324

2011. 11. 10. 13:03

Azért szeretnék valamit el mondani, van aki ennek örülni fog, de lesznek akik dühöngeni. Ma délelőtt aláírásgyüjtést folytattam, jó pár helyen voltam, olyannál is aki bevallotta, hogy hogyan szavazott. De nem a mostani polgármesterre, ennek ellenére azt kérdezte, hogy ki mellett gyüjtöm az aláírást, mondtam a városlakók nevében, de a polgármester asszonyunk mellett, na akkor aláírom mondta. Nos ez nem egyedi eset, viszont nagyon sokan aláírták, senki nem utasította el. Egymást szervezik az emberek, hogy mikor találom őket, és a szomszédjukat is otthol, hogy ne keljen sokszor el mennem. Azért ez a hozzá állás meglepett, és jól is esett buzdítanak minél hamarabb adjuk be, hogy a másik kérdésekre is legyen lehetőség. Nagyon televannak az emberek az elmúlt időszak, problémát áttoló hozzá állásával.

2011. 11. 09. 22:32

Meglehet. De sötétben gyalog MA kell eljutnia egy embernek A-ból B-be. És a többségük nyugdíjas, vagy iskolás. Az iskolákban meddig lesz fűtés? Már bocsánat, de se háború se más ilyen probléma nem okozza ezt az állapotot, csak tíz nyomorult féreg. Na nehogy már a törvényesség oltárán ezt tűrjük még tovább....

2011. 11. 07. 13:40

Ergo?

2011. 11. 07. 13:25

Száz év múlva pont ugyanilyen lesz Esztergom helyzete. Száz éve is ugyanilyen volt.

2011. 11. 07. 13:17

Történészként tudnia kell, hogy minden városnak van ideje kivárni mindent. Itt van pl. Magyarország. Aki ismeri a történetét az tudja, hogy megélt sok mindent és volt ennél lényegesen kényelmetlenebb, nehezebb helyzetben is. Ennek a népnek (benne Esztergom város lakóinak) mindig volt ideje, ereje és hite kivárni a jövőt, és amikor az szádékaik, tetteik szerint elérkezett, akkor volt erejük generációról-generációra átadni a marsallbotot. 100 év múlva vajon ki fog emlékezni Esztergom mai helyzetére?

2011. 11. 07. 11:25

Van még a tarsolyban megléphető terv. A Jobbik népszavazási kezdeményezése jó, csak pont a lényegi kérdéseket húzták ki. Én inkább attól tartok, és erről folyamatosan beszélünk, hogy a városnak maradt e még ideje ezt kivárni?

2011. 11. 07. 6:55

Az apátia nem megoldás a Meggyes csapat disznóságaival szemben.

A lokálpatrióták kezdeményezése indokolt, és ha a "zembereket" sikerül felébreszteni, akkor sikeres is lehet.

2011. 11. 06. 16:20

Az az elképzelés, hogy jövő héttől mindenkit felkeresünk a lákásán, és ott lehet majd aláírni, bízunk benne nagyon hamar összejön a szükséges mennyiség. Szerintem 3000 aláírás kell kérdésenként, mert a nem cenzori hivatal sokat ki fog húzni szemrebbenés nélkül.

2011. 11. 06. 15:56

És hol lehet majd ezeket a gyűjtőíveket aláírni ?

2011. 11. 06. 15:26

Kedves Iridium,lehet elemezgetni,filozófálgatni.De most talán nem a" hákat" ,hanem a szavazatokat kéne szaporázni!!

2011. 11. 06. 12:10

.. elnézést nem illik a cikkhez de  ....

 

Gazsi cigány szeretne belépni a FIDESZ-be.... és kik is ülnek a Fideszben?

Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az alvégen.
Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig.
Gazsi szomorúan jön haza a felvételi meghallgatásról.
- Mér lóg az orrod Gazsi? - kérdezték.
- Jaj, hát nem vettek fel...
- Há mé nem?
- Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam...
- Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le?
- Hogyan tagadhattam vóna.... hiszen mindenik ott vót!


*Íme:*
Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP PB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
Schmitt Pál : NOB tag, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg közt. elnök hazánk legnagyobb dicsőségére
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, a papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa ( az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT , az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben )

2011. 11. 05. 19:52

A kételkedések jogosak, de mivan akkor ha megsem próbáljuk? Jó, lehet azt mondani, sok mindent kipróbáltunk már és semmi nem sikerült, rajta menjünk el szavazni, hátha ez sikerül. Legyünk már pozitívan gondolkodók.

2011. 11. 05. 15:19

Kérdés,hogy megértik-e a kérdéseket?

Iridium

2011. 11. 05. 15:09

Mondjuk kicsit szánalmas, hogy triviális kérdésekben kelljen népszavazást kiírni, dehát ilyen világot élünk, úgy látszik...

1. Azért, hogy egy rendelet megfeleljen az előírásoknak? Hát még szép, nem?

2. Hogy ne költsenek közpénzt ésszerűtlenül? Naná!

3. Hogy álomvilág helyett a valódit építgessük? Hogyne.

Mindezek mellett én az első kérdésen kívül nem sok eredményt várok a szavazás lazajlása után (bár ne legyen igazam), az az egy teljesen rendben van, egyértelmű.

De mit jelent egy "összességében kedvező ajánlat" a piacra nézve? Kinek mi a kedvező, nem? Bármire mondhatják majd az okosak, hogy "lehet, hogy kicsit drágább, de összességében kedvezőbb" vagy "lehet, hogy ez az ajánlat rosszabb a mostaninál is, de összességében kedvező". Nagyon könnyen visszafelé sülhet el a fegyver, de megintcsak ne legyen igazam. Csak aggódom, mert van rá okom a múlt történései alapján.

Az utolsó pedig: megkezdődött az ívek begyűjtése, de az emberek tudják, hogy ez az Öko Program micsoda? Mert annak ismerete nélkül nem lesz nehéz eldönteni, hogy a meggyesi 5000-es csekkeket igénylik-e az emberek (arra emlékeznek a Gyarapodásból meg a Szent Miklós Alapra), míg erről nem sokat tudni. Vagy igen? Lehet erről olvasni valahol? Építő jellegű kritikának szántam, mielőtt sértődés esne :)