A tehetetlen
2011. nov. 3.

<p>Meggyes Tamás az esztergomi testület kabaréba hajló ülésein kívül gyakorlatilag nem létezik. Hiába parlamenti képviselő, egyszerűen súlytalan. Ha nem lennének mentelmi ügyei - amiből ebben a ciklusban már tíz is akadt - akkor a név szerinti szavazásokon kívül el nem hangozna a Parlamentben a neve.</p>

A 2010-es választás óta 1 azaz egy másodpercben szerepelt, egy "Igen"-re tellett tőle, mindezt havi 394.230 forint javadalmazásért, amit megspékelnek 295.673 forint választókerületi pótlékkal és  115.950 lakhatási támogatással.

Na ezért a szaros havi 805 ezer forintért hallgat, mint a hal a vízben.

Persze ő ezt meg tudja magyarázni. Ahogy a mértékadó táti "Élet" című lapnak nyilatkozta:

"Azt remélem egyébként, hogy az elkövetkező időben a parlamenti és a közéleti munkában is többet tehetek, mert a tavaly őszi bukás egy fajta önkéntes száműzetéssel is együtt kellett hogy járjon (...) A parlamentben sem szólaltam föl, azért mert a nevem és Esztergom sajnos egyfajta botránykővé vált, és mint ilyen, megnehezít egyébként nemes ügyeket, és nem akartam tehertétel lenni."

Hát igen, Tamás sokat dolgozott azon az elmúlt évtizedben, hogy neve egybeforrjon a a botránnyal. Igaz arra nem kaptunk magyarázatot, hogy pl. az előző ciklusban miképp sikerült 4 felszólalással kibekkelnie a Parlamentben töltött 4 évet.

Meggyes tagadhatatlan érdeme azonban leginkább az a 26 milliárd adósság, amit Esztergomra hagyott elbukott uralkodása végén. Persze máshol is akad adósság, azonban mások a jelek szerint nem száműzetésbe vonulnak, hanem dolgoznak városukért és a térségért, amely a Parlamentbe juttatta őket.

Nézzük meg Talabér Márta, Várpalota polgármesterének példáját az esztergomi közállapotokkal mindig is kritikus hangvételt megütő Polgári Esztergomért Egyesület mai közleménye alapján:

Talabér Márta egy éve Várpalota polgármestere és egy éve országgyűlési képviselő. Meggyes Tamás tíz évig volt Esztergom polgármestere és öt éve országgyűlési képviselő.

Kinek nagyobb a lobbiereje?

A válasz egyszerűnek tűnik, hiszen Meggyes Tamásnak minden bizonnyal ilyen hosszú idő alatt kialakultak a megfelelő kapcsolatai, folyosói, telefonja tele van fontos emberek számával. A Hídlap hosszú ideig zengett ódákat arról, hogy Meggyes Tamás fontos törvényjavaslatokat tárgyal, nyújt be, éjt nappallá téve dolgozik, hogy itt jobb legyen. Meggyes Tamás elhitette, hogy ha ő lesz itt a képviselő, bizony sokkal könnyebb lesz az itt élőknek. Címlapon járta a környező településeket, szimpátia tüntetésen védte az esztergomi demokráciát a rárontóktól, leszámolt a motoros terroristákkal. Városépítőként nagyszerű tervekkel kívánt új várost, világot teremteni. Munkáját éltették, elismerték mindenféle díjjal és kézfogással. Most itt a nagy lehetőség, hogy valóban megsegítse a választókerületében élőket. DE ... Nem történik semmi. Kiderül, hogy mindaz amit Meggyes Tamás magáról állított nem igaz. Nincs semmilyen érdemi kapcsolata, nincsenek fontos telefonszámai, lehet hogy nem is ismerik. Csöndes magányában csak a gombot nyomja a parlamentben. Arra gondolni sem lehet, hogy Meggyes Tamás kicsit duzzog, mert a cselekvésnek álcázott semmittevéséből eleget lett az esztergomiaknak. Arra gondolni sem lehet, hogy Meggyes Tamás ezért haragszik a saját választóira és büntetésből nem szól az érdekükben. Arra gondolni sem lehet, hogy Meggyes Tamás akkor mit keres az Országgyűlésben.

“Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta: a kormány szerdai ülésén hagyta jóvá Talabér Márta lobbitevékenységének köszönhetően a devizakölcsön átvállalásáról szóló javaslatot, amit alapos szakmai előkészítő munka előzött meg”.

Az állam átvállalta 3 milliárd forint devizahitel megfizetését a várpalotai régióban.

Talabér Márta egy csendes, törékeny asszony.

Polgári Esztergomért Egyesület

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Meggyes Tamás, ahogy a példa is mutatja: egy tehetetlen ember.