EsztergOHMi beköszöntő
2011. okt. 20.

<p>Hordják az önkéntesek az új esztergomi kiadványt, a valódi független ellenállási újságot. Az EsztergOHM ellenállási újság és közösség holnap az utcán. Tüntetünk is!</p>

Nem kívánhatok mosolygós hétvégét, mert nem a hét utolsó napjain jelenünk meg és valljuk be, esztergomiak, nem is nagyon van kedvünk mostanában mosolyogni.

Kínunkban lehet, erőltetetten, de kéthetente elrontja a kedvünket a Hídlap a hazugságaival, a másik héten meg nem kapunk arra nézve útmutatást, hogy mi lenne a megoldás, mit kellene tenni. Nem jó ez az állapot.

A többség otthon dühöng és szűk családi körben beszéli meg, hogy ki-kik miatt nincs helyijárat-közlekedés, kinek köszönhető az igazságtalan és alkotmánysértő szemétrendelet, de kevesen mernek hangot adni véleményüknek, mert a csekkek formájában jelenlévő egzisztenciális félelem erősebb, mint az igazság utáni vágy. Mi magyarok 1956-tól félünk. Ötvenöt évvel ezelőtt megtörték a gerincünket és azóta a többség gazdasági túlélésre van berendezkedve.

Nem jövünk rá, hogy most kellene jól élnünk, szüleinknek a piacról a cekkereket, gyerekeinknek a 10 kilós táskákat nem holnap kell megszakadva cipelni, hanem minden áldott nap.

Rossz szájízzel nyelünk nap, mint nap, s mondjuk ki: nem mehet ez így tovább! Nyeljük a sérelmeinket, amelyeket a Meggyes-frakció okoz minden kizárólagos döntésével. Egyre rosszabbul élünk, miközben a Városházán nincs egyéni képviseletünk. Az Esztergo(h)m valódi független újság és közössége nagyon jól tudja, kik juttatták ilyen elviselhetetlen állapotba Esztergomot! Tudjuk, ki a felelőse a kialakult helyzetnek, ezért a nevén is fogjuk nevezni a bűnösöket.

Azonban azt is látjuk és hirdetjük, hogy nem jól mennek a dolgok és mi őszinte mosolyt szeretnénk minden esztergomi arcára.

Nem hívő tagozatot építünk és egyik oldalt, pártot sem akarunk civil szervezetbe csomagolni. A sorok írója 2004-től nem foglalkozik pártpolitikával. Akkor felismertem egyre több emberrel, hogy minden rossz okozója a mesterségesen szított gyűlölködés, a két, vagy több táborra szakított ország kialakulása. Azt is ki merem jelenteni, hogy mindig a kormánypártoknak az érdeke az árokásás és skatulyázás, ez Esztergomban hatványozottan jelentkezik.

Meggyesék kommunistáznak - amire valljuk be, egyre több okot adnak azok a tehetségtelen emberek, akik azt gondolják, hogy Tétényi Éva hátán eljött az ő idejük-a mi oldalunkon meg egyesek azt gondolják, eljött a baloldali függetlenség ideje.

Ez tévedés. Esztergom keresztény, konzervatív polgári város. Tétényi Éva csak akkor nem veszíthet, ha felismeri, hogy a mi utunk a valódi függetlenség: a sem nem jobb, sem  nem bal világnézet és a liberális sem, amelyben nincs helye a kirekesztésnek. S ez a mondat véletlenül sem neki szól, hanem azoknak a pártpolitikai vénával nem rendelkező embereknek, akiket tévedésből a közvetlen közelébe engedett.

Tehetséges és hozzáértő esztergomiak, akik akkor szemben álltak Meggyes Tamás nevű kiskirállyal, amikor mások behúzták a fülüket-farkukat, finoman fogalmazva, erőteljesen feledve vannak.  A szeretgom hírportálra - pedig itt kovácsolódott össze az egység, ami Meggyes T. ellen fordult összefogva - lassan ellenségként tekintenek sokan Tétényi Éva támogatói közül is. Szellemileg nem ennyire gazdag Esztergom, hogy ezt a luxust megengedje magának.

Az Esztergo(h)m valódi független újság és közösség teszi a dolgát, alulról szerveződve. Mi nem rekesztünk ki senkit, az emberek összefogásának kell lebontani  Meggyes T. birodalmát.

Újságunk megjelenése után azonnal az utcán vagyunk, október 21-én együtt tüntetünk 16 órától. Megérkeztek az engedélyek, célpont a városi piacot is lenyúló Strigonium Zrt. és az éjjel-nappal hazudozó Meggyes-szócső  - a Hídlap. Találkozunk a Deák Ferenc utca 4. szám előtt!

Mindenkit várunk ide. Erre kötelez minket október!

Kovács Géza

(forrás)