Független és párt zűrzavar
2011. okt. 5.

<p><span style="color: #000000;"><span style="font-family: Tahoma, sans-serif;"><span style="font-size: small;"><span>Hétfőn Budapesten, a Belgrád rakparton egy mikrobusznyi agymosott Meggyes-fan úgy érezte, a Meggyes anyukának van igaza, ezért a Képviselők Házától a Parlamentig korzóztak, mind a hatan. Kampányoltak a „komcsi, liberális, ál-független” Tétényi Éva ellen, aki szerintük csődbe vitte Esztergomot.</span></span></span></span><span style="color: #000000;"><span style="font-family: Tahoma, sans-serif;"><span style="font-size: x-small;"><span> </span></span></span></span></p>
<div><span style="color: #000000;"><span style="font-family: Tahoma, sans-serif;"><span style="font-size: small;"><span><br /></span></span></span></span></div>

Eközben - többes, érdekes párhuzamot éltünk meg - szavazás zajlott az Országgyűlés falai között, már megint sokadszor Meggyes Tamásnak kérték a mentelmi jogának a felfüggesztését. Ahogy várható volt, ez most sem jött össze, mert a harácsoló szavazógépezet mellé újabb támogatók jelentkeztek be Meggyes érdekében. A parlamenti jegyzőkönyvek szerint 39 MSZP-s képviselő szavazott Meggyes mentelmi jogának felfüggesztése ellen, köztük Orbán Viktor KISZ társa, Gyurcsány Ferenc.

Erről természetesen nem tájékoztat a Hídlap és az RTVE, akik egységes önkormányzati felhatalmazással (11 igen!) már használhatják az Esztergom nevet. Szerintem az „RTVE-Meggyes” félretájékoztatásért egész mást érdemelne, de ez maradjon egyelőre a konszenzusra jutó városi döntéshozók felelőssége.

Úgy érzem, eljött végérvényesen az az idő, amikor teljesen mindegy, hogy ki, milyen párt tagja. Csak rendes ember vagy gazember létezik. A demokráciánk szégyene, hogy általában  utóbbiak az akaratukat ráerőltethetik a tisztességes, nem véletlenül megosztott többségre.

Ez Esztergomban sincs másképp! Sőt!

Megdöbbentem amikor függetlenség napjának neveztük el 2011. október 3-át. Tétényi Évának csak köszönhetünk, de valljuk be, nálunk csak Meggyesék követnek el több hibát!

Szerencsésebb lett volna, ha a remény és kiállás napjának hívjuk október 3-át, mert még rengeteg dolgunk van. A legnagyobb problémánk abból adódik, hogy hirdetjük, de nem vagyunk függetlenek! A sikerhez, a függetlenség kivívásához nem csak módszereinken kell váltani, de ebből a tingli-tangli, sehova nem vezető totojázásból is elég volt! Valódi független ellenállásra van szükség! Szóban és írásban, nem utolsó sorban tettekben. Erre vágynak Esztergom polgárai, akik szívükben a legtöbben pártfüggetlenek, és valóban civilek, nem tartoznak és nem is akarnak tartozni egyetlen önjelölt szervezethez sem.

Értsük meg végre, hogy az emberek 90%-a semmilyen bejegyzett társaság tagja nem akar lenni és nem is viseli el, hogy ezek irányítsák gondolataikat.

Más világ lett és még furcsább fog eljönni. Ahogy blogbejegyzésemben utaltam, a végsőkig ki fogok tartani a polgármesterasszonyunk mellett, de ez nem azt jelenti, hogy véleményemet és gondolataimat ne hozzam nyilvánosságra. A kirekesztés és a beskatulyázás ellen továbbra is küzdeni fogok, hiszen Esztergomban győznünk kell.

Fogunk is!

 

Csak annyit mondhatok, egyelőre sejtetően, forró október elé néz Esztergom!

 

Kovács Géza