Kezedben a sorsod! - Szavazz Esztergom jövőjéről!
2011. szept. 27.

<p>Egy jogállamban a választópolgárok a helyi közügyekben a közhatalmat kétféle módon gyakorolhatják. Egyrészt közvetlenül: helyi népszavazás, népi kezdeményezés útján, másrészt közvetetten: választott képviselőik által. Városunkban ez utóbbi hatalomgyakorlási forma megbukott. Ezért az alábbi szervezetek vezetői úgy döntöttek, hogy a város életét közvetlenül befolyásoló, 5 lényeges kérdésben helyi népszavazást kezdeményeznek, ezáltal visszaadva a választóknak a közvetlen hatalomgyakorlás lehetőségét.</p>

A helyi népszavazási kérdések:

 

1.)         Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő testülete alkosson rendeletet a gyermekosztály visszaállításáról, az Esztergomi Vaszary Kolos kórházba integráltan?

2.)         Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzatának képviselő testülete a települési szilárdhulladék-kezelési közszolgáltatásról szóló 10/2004 (IV.1.) esztergomi önkormányzati rendeletét úgy módosítsa, hogy az megfeleljen a 2000. évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról, valamint a 64/2008 (III.28.) Korm. rendelet a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló jogszabályoknak?

3.)         Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi piac működtetésével azt a pályázót bízza meg, aki Esztergom Város Önkormányzata által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a város számára összességében a legkedvezőbb ajánlatot adta?

4.)         Egyetért-e Ön azzal, hogy a város gazdasági működésének átláthatósága érdekében, Esztergom Város Önkormányzata a Strigonium Zrt. közgyűlésén kezdeményezze a társaság megszüntetését, tevékenységének és vagyonának átvétele mellett?

5.)         Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a megvalósíthatatlan Gyarapodás Programját váltsa fel az új, korszerű városfejlesztési stratégiát megvalósító Öko-Város programmal, amelynek mottója: „A város, ahol jó élni”.

Tisztelettel felhívjuk a választópolgárok figyelmét, hogy a jelen helyzetben a helyi népszavazás maradt az egyedüli módja annak, hogy az akaratukat érvényesítsék és ezáltal ismét kezükbe vegyék saját sorsukat.

 

Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

Haladó Esztergomért Egyesület

Jobbik Magyarországért Mozgalom Esztergomi Szervezete

Lehet Más a Politika Esztergomi Szervezete

Magyar Szocialista Párt Esztergomi Szervezete