Százszázalékos teljesítmény a Light-contact Felnőtt Magyar Bajnokságon
Sport
2011. szept. 23.

<p>A Felnőtt Magyar Bajnokság döntőjében már megszokhattuk, hogy mindig nagy teher nehezedik a versenyzőkre. Ugyanis itt dől el, hogy ki képviselheti hazánkat az aktuális Európa illetve Világbajnokságon.</p>

Szeptember 18-án Szigetszentmiklóson rendezték a Hidrográd kupa névre keresztelt kick-box bajnoki döntőt. Megyénket négy versenyző képviselhette. Az előző évben 13-an kvalifikálták magukat, az esztergomi, a dorogi és a nyergesújfalui klubokból. Zrínyi mester a verseny elején meg is említette, hogy több megyei versenyző munkahelyi elfoglaltsága illetve tanulmányai miatt nem lehetett jelen.

A megye sportolói közül először Hirsch Viktor lépett a küzdőtérre. Első mérkőzésén egy fiatal szegedi versenyzővel, Fülöp Imrével kellett megküzdenie. A rutin győzött, a meccs végén Viktor hirdették győztesnek.

Kisvártatva Molnár Mónika következett, aki szintén egy szegedi harcossal került szembe. Móni ellenfele, Gránási Bettina éppen felépült térd műtétjét követően. Mónikának nem okozott gondot a mérkőzés irányítása. Rögtön az elején megszerezte a vezetést és végig meg is tartotta azt. Az eredmény kihirdetésénél is az ő keze lendült a magasba. Ezzel már meg is volt az első magyar válogatott keretbe kerülő versenyzőnk.

Alig néhány perc elteltével a nyergesi Európa-bajnok Fenyvesi Mártát és az esztergomi Szikszai Diánát szólították ugyanarra a tatamira. A lányok sok edzést végeznek közösen, így már jól ismerik egymás minden rezdülését. Ezen a mérkőzésen is a tapasztaltabb versenyző, azaz Márti győzött. Ezzel a győzelemmel a jutalma szintén a válogatott keretbe kerülés volt.

A nap utolsó mérkőzése Ismét Hirsch Viktoré volt. Mindenki tudta, hogy szigetszentmiklósi ellenfele, Takács Péter, a súlycsoport tavalyi győztesen nehéz falat lesz. A mérkőzés mind a nézőket, mind a bírókat megosztotta. A meccset követően 2:1-es pontozás mellett a vezetőbíró azon a versenynapon másodszor emelte Viktor kezét. Így ő is indulási jogot szerzett a Skopjeban megrendezendő Világbajnokságon.

(forrás)