"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2022. 11. 07. 23:01

Félő, hogy átveszi az irnyítást a magánprakszis, és a természetgyógyászat különféle irányzata...
És akkor MI LESZ ITT?!...


jadzia

2022. 11. 07. 19:41

Igen egyszerűen el sem tudom képzelni kinek az agyából jött ez a sok  emberteeen ötlet? Riadtan várjuk mit hoz a mgebszélés avégső döntés és akkor hányan maradunk  még  itt?

2022. 11. 07. 11:41

Kedves Jadzia!

Na az aztán a csoda. Az új reformterv... Még rosszabb, még több várakozás, még több halál...

jadzia

2022. 11. 02. 19:36

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

jadzia

2022. 11. 01. 9:24
Tegnap este egy kedves ismerősöm küldte át az anyagot. Nem nézek tévét, ezeket még véletlenül sem, de egész nap dolgoztam, így aztán erőt vettem magamon, s gondoltam, pihenésképp belenézek.
A helyszín az agyontámogatott nemzeti-keresztény kurzustévé stúdiója, a résztvevők a nemzeti-keresztény kurzus agyontámogatott szócsövei, sokoldalúan felkészült ideológusai.
Egy műsor, négy elemzővel. Legelébb a magyar oktatási helyzetet bontották ki a maguk képére és hasonlatosságára, önálló meglátásaikkal, önálló nyelvezetükkel, szubtilis látásmódjukkal, mély szakértelemükkel, érzékenyen, felkészülten, komoly elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalatokkal, nemzetközi kitekintéssel.
A magyar pedagógusokat tudós szavakkal írják le, megtisztelő jelzőkkel, amelyeket nyilvánvalóan kirobbanó hálával és köszönettel fog értékelni a magyar pedagógustársadalom. Hasonlóképp a szülőkhöz, akik végre megtudhatják, hogy az éppen iskolába járó gyerekeik vagy már szörnyetegek, vagy azokká nevelődnek, oszt annyi.
Hogy aszongyák: „Söpredék lepte el a pedagógusi pályát… momentumos nagypofájú nihilista, semmiházi társaság lepte el az iskolákat, beleértve az egyházi iskolákat is… Tanárok buzdítják szégyentelen szerepre a diákokat, ez katasztrófa… Ellepte a pedagógusi pályát, főleg a középiskolákban egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar… az iskolákat nihilista, gyűlölködő, gúnyolódó légkör határozza meg… névtelen tanárok osztályokat fertőznek meg… ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek fel egy szörnyeteg generációt… A tanárokkal van baj, nagyon nagy baj, tesznek tönkre egy generációt módszeresen, és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, amikor ezek szavazóképesek lesznek (sic! 15-20 év múlva!!! - az elemi iskola matematika órái ellógva), majd a Momentumot betolják a parlamentbe mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi… Nagyon nagy baj van. Ébresztő! Megtalálták Magyarország gyenge pontját, ez a szemét társaság, az SZDSZ feléledt… Pedagógusaink a tudományos mindenszarizmust tanítják, ez a világnézet… Megszállták az oktatást… A tanárok nem a pedagógus bérekért lépnek föl, hanem ki akarnak robbantani egy permanens zavargáshullámot, mert meg akarják buktatni ezt az egészséges (sic! egészséges!) civilizált rendszert… Sötét csürhe maga mellé állította ezeket a megbolondított és eltévesztett gyerekeket is, és ezek lázadásra készek stb.”
Ám vannak kivételek: „De tegyük hozzá, hogy azok, akik bennünket néznek, azok nem ilyenek.”
Közben szociálpszichológiailag is értékelik a helyzetet: „butuska fruska”, „hülyeségeit leírja”, „nem szabad komolyan venni, amit mondott, súlytalan, komolytalan dilettánsok, egymás hülyeségeivel szórakoztatják egymást… egy kislányból cédát csinálnak.”
Nevelési elveikkel, a legfrissebb szakirodalmon alapuló edukációs nézeteikkel is megajándékoznak bennünket: „apjának két nagy pofont kéne adni a lányának, hogy édes lányom, te hülye vagy, hogy beszélhetsz így…”
De esztétikai-irodalomelméleti tanításból is kijut: „A pályám elején művészi szövegek elemzését tanítottam az iskolában. És elnézést a nézőktől a tudományoskodásért (sic!!!), de a művészi nyelv jellemzője, hogy eltér a hétköznapi nyelvhasználat normáitól. El lehet térni máshogy is, csak azt nem művészetnek, nem költészetnek nevezzük, hanem barbarizmusnak.” Próbálom elképzelni azt a szerencsétlen barbárt, bizonyos William Shakespeare-t, aki minden igyekezetével azon volt, hogy a kocsma közönségének előadott darabjaiban eltérjen a hétköznapi nyelvhasználattól, bizonyítandó, hogy ő művész és nem barbár. Az első bemutatóját valószínűleg már nem követte volna több, mert vagy atyai módon beszélte volna le a korabeli angol kocsma végtelenül toleráns publikuma művészi pályájának folytatásáról, vagy egy impulzív, hektikus matróz fizikai tekintélyének adta volna egyértelmű jelét, amelynek következményei beláthatatlanok lettek volna, lévén a korabeli angol egészségügy csak alig valamivel lehetett fejlettebb a mai magyar kórházi állapotokénál.
Aztán menetrendszerűen kijut a „retkes, büdös” komcsizásból (a Somogy megyei MSZMP lapjánál felcseperedett, később az akkori Népszabadságban a szovjetbarát ideológiáról himnikus strófákban lelkendező beszélgetőtársnak az arcizma sem rándul), legyen mindez egészséges paradigma a söpredék pedagógusok, valamint a cédákká és szörnyetegekké nevelt gyermekeink számára.
És közben hatalmas bruhahák, hihihik, hahahák, no és persze meghitten árad a „szar”, a „kurva nagy”, a „ki a kurva anyád nevelt fel”, a „kutyapicsázás”, a „lószar”, a „hülye”, az „elröfögi” vagy a „szarjancsi”.
Együtt a NER szakmai-tudományos és keresztény értékrendet valló moralistái, íme az ő „egészséges civilizációjuk”.
Nekik legyen mondva!
De sajna nekünk van mondva!
 
GÁBOR GYÖRGY  filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa,

2022. 10. 28. 23:36

Egy kis kémia: A skorbut ellen aszkorbinsavat kell szedni! ;o)

jadzia

2022. 10. 28. 20:00

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája." -Szent-Györgyi Györgyi Albert- Antitibi”

jadzia

2022. 10. 28. 9:37

Lehet, hogy egy képregény

jadzia

2022. 10. 28. 9:36

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „VÍZ 9km Ho 1 km A tudás hatalom Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája." Szent-Györgyi Albert-”

jadzia

2022. 10. 27. 8:18

Lehet, hogy egy kép erről: emlékmű, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „KOSSUTH LAJOS 1802-1894 1802 „SZOLGẢI ÉS NEM URAI VAGYUNK A NEMZETNEK." KOSSUTH LAJOS”

2022. 10. 25. 18:52

Tudod, kedves Napfény, van nálunk egy őrült kis szélkakas, "aki" állandóan forog erre-arra, felbolygatva a tulajdonképpen az errefelé nem is fújó passzát szelet is, és amit csak lehet, kiforgatva a maga hasznára, manipulálja azokat, akiket lehet!
És hát kiket lehet manipulálni?
Azokat, akik orbánc betegségben szenvednek! (orbánc=disznó betegség!)

Egyébként utána néztem, ki is írta azt az ominózus náci himnuszi versezetet, hát kiderült, hogy August Heirich Hoffmann (1798-1874) könyvtáros professzor, korának hányatott életű, de NEM nácista költője (hol volt akkor még a nácizmus!!!), viszont igen népszerűségnek örvendett, számos gyermekdal írója.


Legismertebbek művei közül a hazafias "Das Lied der Deutschen", amely
Deutschland, Deutschland über alles szavakkal kezdődik, és Joseph Haydn 1797-es dallamára állítja be A dalszöveg 1841-ben íródott Helgoland szigetén , akkor még britek birtokában. A dal szövege kifejezi a korabeli forradalmi republikánusok pánnémet érzelmeit, amelyeket a német nyelvű fejedelemségekben lázító és hazaárulónak tartottak. Az über alles kifejezés akkoriban nem az idegen országok meghódításának harcos eszméit jelentette, hanem az egyesült Németország iránti hűség szükségességét a regionális lojalitások felett. Forrás: https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/August_Heinrich_Hoffmann_von_Fallersleben?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc


Lám, lám!
Ismét egy félreértett kifejezés, amely világbonyodalmat okozott, az ÜBER ALLES egyes szélsőséges egyénekben MÁST (hódítást!) jelentett, mint aminek a költő (HŰSÉG!) szánta.

KÉRETIK EZT A KÉSŐBBIEKBEN FIGYELEMBE VENNI!:)))

2022. 10. 25. 14:51

Na megint megtréfált a Szeretgom mert nem tudok javítani az előző írásomban utólagosan. Szóval "ezzel a bakival" - így akartam írni. Mivel mobilon írok ezért fennáll az esélye az automata szövegjavítás által kreált dolgoknak... hálót én mindenesetre em akartam írni 🤭😅

2022. 10. 25. 14:49

Szia Holdfény, sziasztok Csoport!

Ahhoz képest, hogy "világbotrányt" sikerült ezzel a hálóval okozni, én itt Németországban, tehát az érintett fél országában semmit nem hallottam erről az egészről. Utánanéztem a neten direkt, hogy találok-e kapcsolódó cikket és mit találtam? Egyes egyedül a Németországban élő magyarok egyik online gazétája, az "Ungarn heute" ír róla egy cikket, íme, elhoztam nektek:

Cikk a jászberényi esetről

Szóval nyugalom, csigavér, nincs világra szóló botrány, csupán talaj otthon felfújják az egészet. 🙂

2022. 10. 25. 14:29

Jajjj, jajj drága Jadzia!
Én azt se tudom hogy hogy szól a náci himnusz (azt hittem, az ERIKA az ő himuszuk), hisz Joseph Haydn írt egy C-dúr vonósnégyest, Ferenc császárnak ajánlva 1790-ben, amelynek II, tétele miatt azóta is Kaiser-vonósnégyesnek hívnak, és ennek a tételnek nagyon szép, lelkesítő dallama van, "bece neve: Gott erhalte" - Császár himnusz, és EZ volt ám a MI himnuszunk is az Osztrák-Magyar monarchia alatt, nagyuraimék még EZT énekelték annó, csak jóval később, 1844-ben írta meg Erkel Ferenc Kölcsey versére a magyar himnuszt.

A gondot a német himnusszal a NAGYVILÁGBAN (főleg ahol nem tudnak a történelmi háttérről, és németül se) az okozza, hogy a  Haydn féle osztrák származású himnuszt tartotta meg magának Németország, s sokan nem tudják, hogy most HIVATALOSN a nácis szövegű vers 3. versszakával éneklik ugyanazt a dallamot!!!
Nem lett volna Jászberényben sem botrány, ha egy ZENEKARI változatot tesznek fel, s a vendégsereg (németek) biztos jó szöveggel énekelte volna.

Így most VILÁGBOTRÁNYT kavartak Haydn örökbecsű C-dúr vonsnégyesének II. tételéből.

Íme az EREDETI Osztrák-Magyar Monarchia himnusza a Haydn féle dallammal:

https://www.youtube.com/watch?v=rC3AnOlTODo&t=64s

Az Osztrák-Magyar Monarchia Himnusza - Magyar Felirattal

Zenéjét szerezte: Joseph Haydn
Szövegét írta: Lorenz Leopold Haschka
Érdekesség: A dalt még bőven a kiegyezés előtt írták, Habsburg–Lotaringiai Ferenc József Károlynak (1768-1835)
Német szöveg:
Gott erhalte Franz den Kaiser,
Unsern guten Kaiser Franz,
Hoch als Herrscher, hoch als Weiser,
Steht er in des Ruhmes Glanz;
Liebe windet Lorbeerreiser
Ihm zum ewig grünen Kranz.
|: Gott erhalte Franz den Kaiser,
Unsern guten Kaiser Franz! :|

Über blühende Gefilde
Reicht sein Zepter weit und breit;
Säulen seines Throns sind milde,
Biedersinn und Redlichkeit,
Und von seinem Wappenschilde
Strahlet die Gerechtigkeit.
|: Gott erhalte Franz den Kaiser,
Unsern guten Kaiser Franz! :|

Sich mit Tugenden zu schmücken,
Achtet er der Sorgen werth,
Nicht um Völker zu erdrücken
Flammt in seiner Hand das Schwert:
Sie zu segnen, zu beglücken,
Ist der Preis, den er begehrt,
|: Gott erhalte Franz den Kaiser,
Unsern guten Kaiser Franz! :|

Er zerbrach der Knechtschaft Bande,
Hob zur Freiheit uns empor!
Früh' erleb' er deutscher Lande,
Deutscher Völker höchsten Flor,
Und vernehme noch am Rande
Später Gruft der Enkel Chor:
|: Gott erhalte Franz den Kaiser,
Unsern guten Kaiser Franz! :|

Privát vélemény:

Szerintem nem köteles a világban minden ember tudni ilyen keveseket érintő dologról tudni, hogy melyik népnek mi a himnusza!!! (Hány százalék is a német lakosság a világ összlakosságához képest???!!!)...
Igaz, egy díszvendégnek a HIVATALOS himnuszát illene tudni, ez tény!
DE!
Ezért azért nem kellene minden olyan emberen elverni a port, aki tájékozatlan ilyen piszlicsáré ügyben!
Én se ismerem, mik a himnuszok manapság az ÚJ államokban, amik nem is léteztek régebben soha önállóan, pl. a SZLOVÁK himnuszt se tudom, milyen, pedig itt élnek a szomszédban!
De bocsánat, mikor is voltak ők ÖNÁLLÓ állam?! Ezelőtt SEMMIKOR!
Csak nézzük meg alaposan azokat a régi történelmi térképeket...
Európa 1000 körül - Térképek - Balázs-Diák a taneszköz webáruház:  Taneszközök, fejlesztő eszközök, oktatási szoftverek és tananyagok,  intézményi játszóterek, kültéri fitnesz és sporteszközök, iskolai és óvodai  bútorok gyártása, forgalmazása. | www ...
Európa 1000 körül

Európa a XIX-XX században térkép történelem - Meló Diák Taneszközcentrum  Kft fizikai kémiai taneszközök iskolai térképek
Európa térképei a XIX-XX. században

jadzia

2022. 10. 24. 19:55

Minden valószínűség szerint az elmúlt 32 év legalávalóbb és legszennyesebb mondata hangzott el a kordonok mögé rejtőző, rendőröktől és civilbe öltöztetett titkosrendőröktől védett, a tiltakozóktól gondosan elszigetelt, s a napok óta ügyködő fogdmegektől óvott miniszterelnök szájából. Miután előbb önmagának és kormányának totális alkalmatlanságát leplezendő, Budapest és a vidék közé újabb lövészárkot igyekezett ásni, Magyarország további dezintegrációjának pocsék szándékával, majd ezt követően a szokásosnál is gátlástalanabb és tudatlanabb történelemhamisításba fogott, végül azt mondta, hogy „ne törődjünk azokkal, akik hol árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra. Ott fogják végezni, ahol az elődeik.”
Brüsszeli magaslesről lövöldöznek – hangzik el október 23-án.
De kik az „elődeik”?
1956. október 25-én egy másik magaslesről lövöldöztek, akkor még nem a brüsszeliről, hanem a Földművelődésügyi Minisztérium tetejéről, ma már tudjuk, kicsodák, s azt is tudjuk, hogy néhány nappal később ugyanezeknek a kollégáik hol és hogyan végezték. Tehát a miniszterelnökkel egyet nem értők, vagyis a „brüsszeliták” épp olyanok, mint a Földművelési Minisztérium magasleséről lövöldözők, ám semmi gond, ott fogják végezni valamennyien, ahol az „elődeik”.
És csak ismétlésképpen: mindezt kordonoktól körülvéve, napok óta minden arra járót igazoltató, s még a hazatérőket is vegzáló rendőrök gyűrűjében.
A totálisan elszabadult Übü király.

GÁBOR GYÖRGYGábor György filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa

jadzia

2022. 10. 22. 19:56

Hát igen dea náci homnusz mégsem OK A Szulikó  sem semmi de mégsem olyan durva :) köszönöm a szöveget..nem ismertem

2022. 10. 21. 20:48

Hihihi!
Volt humora az illetékes hivatalnoknak, annyi szent!:DDD

Egyébként a Szulikót mi gyerekkorunkban szerettük énekelni a kórussal.
Biztos Orbán is fog örülni neki! ;o)

Ha valaki nem ismerné a Szulikót, íme, itt van:

Szulikó (Grúz népdal)

Fájó szívem majd meghasad,
nem találom sírhantodat.
[: Űzött, hajtott bú-ú-ú-úm, bánatom.
Felelj, hol vagy szép Szulikóm? :]

Erdők mélyén, vén fák alatt,
piros rózsaszál most fakad.
[: Mint a rózsa hű-ű-ű-űs hajnalon,
Úgy virultál szép Szulikóm. :]

Sűrű lombok közt fenn a fán
rejtőzött egy szép kismadár.
[: Kis madárka lá-á-á-ágy hangodon
Mondd meg, hol van szép Szulikóm? :]

Rám borult az éj csendje már,
megszólalt a szép kismadár.
[: Csengő hangja szá-á-á-állt, úgy dalolt,
mintha mondaná, én vagyok. :]

https://www.youtube.com/watch?v=Mg0frivdAlw
Szulikó grúz dalocska

2022. 10. 21. 20:23

Viccölünk, viccölünk, holott a zongoratanítás nem is olyan könnyű ám, mint sokan gondolják!

Elnézést, hogy nem mélyedtem el a muszlimok vallásába, CSAK ama "Világvallások" c. könyvből tájékozódtam, amelyet már említettem, ahogy a többi vallásról is abból, és úgy gondoltam, nekem ENNYI untig elég róluk ahhoz, hogy ne kövessem egyiket sem.
Volt nekem mit tanulni (pl. a zeneirodalmat, zongorametodikát...) éppen elég, ami FONTOSABB volt a számomra.

Aztán mikor a választott foglalkozásom a gyakorlatba lépett, azaz tanítani kezdtem, hogy úgy mondjam: "elkapott a gépszíj", mert ha valaki lelkesen akarja a munkáját végezni, annak igen csak vannak teendői. Hisz Te is tudod; az iskola CSAK arra ad tanácsot, HOGYAN tovább, mert tudnunk kell, mik még a hiányosságaink, s mi mindenben képezzük magunkat tovább, hogy napra készek legyünk a szakmánkban.
Gyerek tanul zongorázni otthon.Gyerek gyakorló zongora.Side view.Kislány  zongorázni — Stock Fotó © info.zonecreative.it #362043438
Zongoraóra