"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2021. 08. 05. 10:48

Gondolhatsz rá, de azért mégis a tiedre megy a játék, akár akarod, akár nem... (Hogy ott egye meg a fene)

2021. 08. 04. 20:50

Kedves Jadzia!
Válaszom a Vekerdy idézetre:

Pedig én PONT AZ ŐŐŐŐŐ (ilyen "államférfi") utolsó csepp vérére gondolok!;o)
Az enyémet ERRE a célra NEM ADOM!
Tom és Jerry matrica - új hangulatjelek, gif, matricák ingyenesen  123emoji.com


jadzia

2021. 08. 04. 19:57
"Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre. A Légy szabad! felszólításnak ebben áll a nagysága, ebben az esélyben, ebben a súlyban. Szabadnak lenni az nem szabadságon lenni, az nem könnyű feltétlenség, szabadnak lenni nehéz.
Nehéz és jó."
Esterházy Péter
fotó: Vahl Ottó
Lehet, hogy egy fekete-fehér kép erről: 1 személy és szemüveg
jadzia

2021. 08. 04. 16:56

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „Kocsis Máté Gyurcsányhoz: "Sose feledje: utolsó csepp vérünkig fogunk harcolni maga ellen." "Ha majd meghalljuk egy nagy „államférfi" szájából, hogy utolsó csepp vérünkig küzdeni fogunk a hazánkért, akultúránkért, a fehér faj felsőbbrendűségéért, a proletariátusért, tök mindegy, miért, jusson eszünkbe, hogy mindig, de mindig a te utolsó csepp véredre gondol a szónok, sose a sajátjára." Antitibi -Vekerdy Tamás-”

jadzia

2021. 08. 03. 19:43

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Ady Endre Micsoda ésszel kormányozzák ezt a szerencsétlen országot? Miért bolondítanak itt bennünket S miért nem mondják meg nyíltan, hogy szántszándékkal nyomorítják el itt mindenkinek az életét, aki nem mágnás, püspök, ispán, inas, kerítő vagy kokott? Mit csináljon a tanítónő, akinek csak diplomája van, de reménye nincs? Mit csináljon az állástalan tanár, jogász, műhelytelen iparos S annyi más szomorú elbolondítottja ennek az országnak? Nagy fölfordulás lesz ebből, ha ebben az országban minden meg nem változik. (Budapesti Napló, 1907.)”

jadzia

2021. 08. 03. 19:42

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „"Azt hallod, hogy kommunista így, kommunista úgy... Unalmas már, gyerekek! Nem kell már kommunistázni, hagyjad már! Addig kommunistáztok, amíg elérkeztek a saját szüleitekhez." -Hofi -HofiGéza Géza Antitibi”

jadzia

2021. 08. 03. 19:02

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Velencei-tó megmentése: 40 milliárd forint Orbán-kormány: NINCS RÁ PÉNZ Vadászati kiállítás: 70 milliárd forint Orbán-kormány: VAN RÁ PÉNZ”

2021. 08. 02. 13:29

Köszi a toleranciát Dmolnár, amit irányomban tanúsítasz!:)
Nem vagyok én bigottul hori-hívő, csak ugyebár minden érdekel, különösen olyan témák, amilyenek "azelőtt" a szociban szóba se kerülhettek... Bár nem tudom, akkor mit csináltak az asztrológusok, ha le voltak tiltva... Mondom, HA!? Mert azt az ŐSI 5 ezer éves TUDÁST (?) valahogy csak "átmentették"!!!
Tény, hogy lánykoromban, ill. ifiasszony koromban az újságokban - még a képes magazinokban sem! - nem voltak horoszkóp írások. Azt sem tudtam, milyen csillagjegyek vannak, és hogy én melyikben születtem...
Bevallom, kifejezetten örültem, mikor megtudtam, hogy BIKA vagyok, amely jegy egyik jellemző tulajdonsága a MŰVÉSZETEKRE való hajlam.
A számok misztikus jelentése később jött a képbe, és most pl. a Forma1 mániámkor csodálkozva vettem észre, hogy a menő versenyzők autószámai szinte mind MESTERSZÁM /=kétjegyű két azonos szám: 11(Pérez), 22(Cunoda Juki), 33(Verstappen), 44(Hamilton!!! - EZ a legnehezebb szám, vigyázni kell annak, aki éppen ennyi éves, de ugyanakkor nagyon ERŐS SZÁM IS!... Megfordult a fejemben, ezt vajon Hami tudta?!...), 55(Sainz), 66(Nincs nagymenő versenyző ezen a számon), 77(Valteri Bottas), 88(Ilyenről sem tudok, NEM VÉLETLENL, mert ez a szám elfektetve a "végtelen jele" kétszer), s végül 99(Antonio Giovinazzi).

És még egy érdekesség a mesterszámokkal kapcsolatban:
Szepes Mária (Pöttyös Panni írónője), a magyar ezotéria nagyasszonya 99 évesen hunyt el, mert bizony EZ a szám illett hozzá, a 100-as nem, mert az a jelentése szerint egoista szám, no meg a RAGYOGÓ NAP száma az 1-es miatt.
Egyébként Szepes Mária egyik könyvében olvastam arról, hogy Jézus NEM TÁMADT FEL! Ez a katolikus egyház egyik hatalmas csalása, ugyanis az esszénusok (akikhez tartozónak vallotta magát Szűz Mária is) rendezték meg duplafalú sírbolttal a testének az eltűnését. Így aztán nem volt véletlen az sem, hogy Mária Magdolna később találkozott vele. 

A fiatalabb korosztályról:
Sajnos, őket szinte SEMMI nem érdekli, ami komoly dolog... Az a sok amerikai rihegős-röhögős lezser életmód teszi a XXI. sz. világifjúságát tönkre. Még a muzulmánok (arabok) tartják valamennyire a frontot, de az ő nézeteiket, vallási dogmáikat meg főleg a nők semmibe vétele miatt, no meg az ateista világnézetem miatt nem vagyok hajlandó etikailag elfogadni.
 
Különben nem is értem, hogy lehet az USA a világ csendőre, mikor olyan felelőtlen emberek lakják, akik mindezek ellenére még prűdek is.
NEM VÁGYOK KÖZÉJÜK, az biztos!:(((
A "tengerészgyalogos" szóhasználatukkal meg egyenesen nem tudok mit kezdeni! :DDD
https://www.youtube.com/watch?v=TqtehtSB0LI
Apocalypse Now-Ride of the Valkyries
Picture of Apocalypse Now
Szegény Wagner! Tudom, hogy renitens figura volt, Liszt nem győzte a gatyáját tisztára mosni a császár előtt, de azért nem ezt érdemelte, hogy XX-XXI. századi agresszorok példálózzanak a zenéjével!:(((

2021. 07. 29. 20:41

Kedves Holdfény!

Olvastam és mosolyogtam, mert ugye ezt már ezerszer átbeszéltük, és ha neked ez így megfelel, hát én leszek az utolsó, aki emiatt megmoroglak..

DE! Sajnos a rémségekről beszélni kell. Mert az emberek hajlamosak elfelejteni a múlt szörnyűségeit. Persze nem neked kell ezt magyarázni, de láthatod, mert magad is írtál róla, a fiatalabb korosztály már nem ismeri és félremagyarázza a szörnyűségeket, ha hagyjuk.. Hát nem szabad hagyni... Nem jó, hogy így van, de így van..

2021. 07. 29. 20:34

Kedves Holdfény!

Még jó, hogy így van. Ellenszenves, vagy rokonszenves, ezek egyéni fogalmak. Ezek azok, amiket sokszor nem is tudunk megmagyarázni, mert magunk se igen udjuk miért pont az az illető tetszik, avagy ellenszenves. Teljesen érthető voltál..

jadzia

2021. 07. 28. 17:06

Drága Hodfény nem lehet eléggé mutogatni és felhívni a figylemet  hogy az emberek tudatábban megragadjonm hiszen ha így lenne akkor a Mi hazánk párt nem Heil Hitlert mutogatna Budapesten fényes  nappal   

2021. 07. 28. 14:20

Drága Jadzia!

Nekem ezt a TUDATOSAN ELKÖVETETT szörnyűséget (az EMBERISÉG SZÉGYENFOLTJÁT!) nem kell magyarázni, sőt, nem KELLENE ennyiszer mutogatni sem, mert ahogy mondani szokás, szerintem másoknál is kevesebb több lenne... És hidd el nekem, aki meg tapsol az ilyen tettnek, annak meg magyarázhatod akár hányszor, úgy sem fogadja el a tényeket, nem tudod meggyőzni az ellenkezőjéről!:(((

Jómagam gyűlölöm az erőszakot, és nem bírom elviselni a szörnyű jeleneteket, a fájdalmat magamon sem! Sosem szoktam pl. odanézni, ha oltást vagy injekciót adnak, netalán vért vesznek, mert a látványtól is irtózom!
Ezért szenvedtem annyira az ősszel a kórházban az infúziós kanülök beépítésénél is. Talán EZÉRT akartam megszökni a kórházból?!... Lehetséges, hogy egy önkéntes érzelmi reflex volt a RÉMSÉGES érzés elutasítása miatt?!:(((

Most ezt Dmolnár nem olvassa:
Bika csillagjegyben születtem Rák aszcendenssel, és azt "tanultam" asztrológiából, hogy a BIKA alapból elutasítja a szenvedés minden formáját, és a halált is.
Nos, én - ha lehetne választani - inkább a halál, mint a szenvedés!:(((

2021. 07. 28. 14:01

Kedves Napfény és kedves Jadzia!
Valóban a "Napfelkelte" fotója a legszebb!:)))
Emlékszem, mikor TELJES NAPFOGYATKOZÁS volt nálunk Magyarországon (1999. 08. 11. déli órák), a látható képsorozatban az ún. "gyémántgyűrű" képe volt a legcsodásabb, az, amikor a Hold kezdett elmenni a Nap elől, és a "jó öreg Nap" megcsillantotta tüzes sugarának kezdő fényét:
Szombathelyi Televízió - Teljes Napfogyatkozás 1999-ben | Facebook

https://kaposvarmost.hu/hirek/orszagos-hirek/2019/08/11/20-eve-volt-lathato-a-teljes-napfogyatkozas-magyarorszagon.html

1999. augusztus 11-én dél körül sötétbe borult Magyarország. Legalábbis egy sávban. Több ezren nézték többek között a Balaton partjáról a jelenséget. Legközelebb 2081-ben lesz teljes napfogyatkozás, írja fel a naptárjába mindenki!

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül, azaz újholdkor. De nem minden újholdkor. A teljes napfogyatkozás olyannyira ritka, hogy nálunk 1999 előtt utoljára 1842-ben volt hasonló.

https://www.youtube.com/watch?v=agMme3Xcc2M
Teljes napfogyatkozás a Balatonból nézve 1999. aug. 11. 

"A Balatonban álltunk és úgy vettem fel a teljes napfogyatkozást. Nagyon lehült a levegő, fáztunk az alatt a pár perc alatt a vízben. Azt láthatjátok, ahogy kivilágosodik a part és hallhatjátok, hogy mindenki ordít és fotóz."

A Hold-árnyék 1999. augusztus 11-én, 12 óra 6 perckor érte el az európai szárazföldet. Magyarországon úgy fél órával később, 12 óra 46 perckor jelent meg.

A napfogyatkozás elején és végén, valamint a a teljes árnyékon kívül részleges napfogyatkozás figyelhető meg. Ez csillagászati szempontból azért fontos, mert ilyenkor látszik a Nap koronája, vagyis a Nap több millió fokosra hevült külső légköre, amelyet egyébként a Nap fénye elnyom. Még a napkorong szélén éppen zajló napkitörések is jól látszódnak ilyenkor.
Teljes napfogyatkozás volt 1999. augusztus 11-én


jadzia

2021. 07. 28. 9:24

Drága Holdfény!

Itt nem is arról van szó milyenek a csontvázak hanem az egész kép mondanivalója a lényeges! Eza nagy gyűlölködés mely miatt az ember már nm is szívesen kommunikál szinte senkivel, a tolerancia teljes hiánya, a kötözködés a kákán csomókeresés m

egfojtja a gondolatokat is 

És még az olimpián is tombol a gyűlölet a rasszizmus egy versenyző hazament  inkább, hogy ne kelljen megküzdenie az izraeli sportolóval Én ezt az emebrt eltiltanám minden nemzetközi versenytől.... egy olimpián nincs helye rasszizmusnak gyűlöletnek igaz máshol sem....

és a csontvázas rajz ezt akarta volna sugallani ne ítélkezz mások felett, mikor ugyanúgy vagy felépítve, az meg a sors keze vagy akármi hová is születtél, kik neveltek milyen szellemben

2021. 07. 27. 23:38

Jah, jut eszembe!
Drága Jadzia!
Tüzetesen megvizsgálva nem csoda, hogy NINCS különbség a csontvázképek között, hisz itt csak EGYETLEN EGYNEK a kópiája van hétszer sorbarakva! ;o)
Bocs!... Poénnak jó lehet, de tudományilag szerintem (még egy ilyen "álmodozó" számára sem, mint én volnék!) ez az animáció nem állja meg a helyét!:(((

Lenne egy kérdésem, bárki válaszolhat:
Általánosságban és TELJESEN tárgyilagosan:
A csontvázleleteket vizsgálva látható-e egy TUDÓS antropológus számára, milyen bőrszínű, illetve milyen emberfajta volt az elhunyt?
/Lásd: Morvai kazánkirály féle Petőfi-vitáját!/
http://aranylaci.freeweb.hu/petofi/k022.htm

Csak azért kérdezem, mert olvastam valahol, hogy a koponyacsont alapján "felépíthető" izomzattal az arcvonás, ami utalhat emberfajtára is. Pl. egy "húzottszemű" emberfajta nem valószínű, hogy fehérbőrű lett volna...

2021. 07. 27. 22:15

Nagyon régi dolog ez a szimpátia, empátia kérdése.
Van egy ókori mondás is erről, melynek valóság tartalmáról nagyon hamar meggyőződtem, mint zenepedagógus, valamikor ugyanis nap, mint nap tapasztaltam, ez a dolog bizony oda-vissza is működik:
"Semmire sem tudom megtanítani, mert nem szeret engem." /Szókratész/

És ez valóban így is van. Mert a mester és a tanítvány között fontos az egymás elfogadásának érzése, a kölcsönös szimpátia, különben enélkül lehetetlenné válik a tudás átadásának az esélye is.

2021. 07. 27. 21:44

A különbség nem LÁTENS, de van!
Mert a KÜLÖNBSÉG szerencsére - akár csak az emócionális - NEM A CSONTOKBAN VAN!;o)

Egyébként szerintem sok ember esetében szó sincs ÍTÉLKEZÉSRŐL, csak egyszerű egyéni tetszésnyilvánításról, azaz elfogadásról, hisz nem muszáj mindent  és mindenkit elfogadni és szeretni. Szíve joga mindenkinek, kit, vagy mit szeret, s fogad el.
Ez így van ám bárkivel a környezetünkben: Színészek költők, írók, festők, vagy csak a szomszéd, stb.
Pl. vannak nagyszerű művészek, de én nem bírom elviselni őket, ami miatt nem nézem meg se a produkcióikat, mert tiszta libabőr vagyok még attól is, ha eszembe jutnak. Neveket nem mondok, mert minek?!...
Pedig nem melegek, nem négerek, nem tartoznak sokak által elutasított etnikumokhoz. Egyszerűen ki nem állhatom őket, és kész!
Nem tudom, érthető-e, mit akarok ezzel mondani?!
Én ÉRZELMI SZABADAKARATNAK nevezném.

Ajánlom elolvasásra:

Yuval Noah HARARI: SAPIENS -Az emberiség rövid története
 - A kognitív forradalom (70 ezer éve)
- A mezőgazdasági forradalom (10 ezer éve)
- Az emberiség egyesítése
- A tudományos forradalom (i.u. 1500-2000) 

Yuval Noah HARARI: HOMO DEUS - A holnap rövid története

Még ez is érdekelhet a felvetett témával kapcsolatban:
https://sites.google.com/site/nevtudma2011tr/neveleslelektan-modul/4-5-eloitelet

jadzia

2021. 07. 27. 19:57

Nem érhető el leírás a fényképhez.

jadzia

2021. 07. 27. 19:40

Ige én is azt szertem és imádoma nASA fotóit