"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 10. 15. 19:59

Levelet írt volt osztályfőnöke a fideszes propagandistának, aki szerint sikertelen volt a pénteki budapesti diáktüntetés

„Szégyellem magam, mert ezek szerint hat év alatt nem tudtam annyit elérni, hogy egy diákom megtanulja: mindig és mindenkor hitelesnek kell lenni.”

Péntek délután fényképfelvételek és óvatos becsléseink szerint 20-25 ezer ment el arra a budapesti tüntetésre, amelyet a diákok szerveztek a tanáraik melletti kiállás jegyében, amiről a Fidesz-közeli sajtó és a politikai szakértők fékezett habzással, az igazság rájuk jellemző eltorzításával számoltak be.

Ennek a kijelentésnek csak két szépséghibája van. Az egyik, hogy bár a feltűntek ellenzéki politikusok, a tüntetést nem pártok, hanem a Diákok a Tanárokért mozgalom szervezte, a másik, hogy bár talán kevesebben vettek részt rajta, mint az október 5-i Kossuth téri demonstráción, a 444 felülnézetből készült fényképfelvételei azt mutatják, hogy az Andrássy úton vonuló tömeg megtöltötte a Kodály körönd és a Jókai tér, illetve Liszt Ferenc tér közötti szakaszt.

népszava

2022. 10. 15. 17:50

http://szabadsag.ro/-/-nemet-iszlam-

A német „nemzetstratégia” újabb kockázatos lépésre vállalkozik. A muszlim lakosság integrációjának (mint már több írásomban is véltem: voltaképpen asszimilációjának) legfontosabb akadálya a muszlim vallás. Az utóbbi ugyanis a muszlim világon belül, a szunniták és a síiták ellentéteitől eltekintve is egyfajta vitathatatlan, de legalábbis szerfelett kockázatosan vitatható szövegkorpuszt alkot. A Korán nem csak szent, de szinte már a fejvesztés terhe mellett sérthetetlen is.

Sőt, a Korán nem csupán a mi Bibliánkhoz hasonló szent könyv, de mereven betartandó életrend, szokásrendszer, és újabban kizárólagosságra törekvő politikai ideológia is.

Német iszlám” - Cikk - Szabadság hírportál

Tények, amiket csak kevesen tudnak a muszlimokról - PestiSrácok

2022. 10. 15. 17:35

HOL A BOLDOGSÁG MOSTANÁBAN?!?:(((

Hát... hozzáállás dolga:

Köln városa engedélyezte a muszlim közösségek számára, hogy a müezzin immár az utcán is hallhatóan pénteki imára hívjon.

1. Necla Kelek szociológus arra panaszkodik, hogy szerinte a mecsetek semmit sem tesznek a muszlimok integrációjáért, és visszamaradott világnézet szerint élnek.

2. Henriette Reker, Köln főpolgármestere viszont a lépést a tisztelet kifejezésének tekinti, amelyet a vallásszabadsághoz való jog alapoz meg.

Furcsa, hogy éppen egy NŐ veszi védelmébe azt a vallást, amely a nőket kirekeszti sok mindenből.
Kedves Henriette, GRATULÁLOK a maradi nézetek pártolásához!:(((
A középkor története (476--1492) | Sulinet Tudásbázis

A középkor (476-1492) története (Sulinet Tudásbázis)

Jó lenne a kedves TOLERÁNS németeknek elolvasni A farkas és a kismalacok c. magyar népmesét!
(Először CSAK a lábát hadd tegye be az ajtón...)

2022. 10. 15. 17:15

Hát csak hadd röfögjön, pardon, Ruf-ogjon, addig nem zavar, míg nem nekem köll hallgatni!:DDD
Elegem volt ebből a vallásból, mikor olvastam "A Musza Dagh negyven napja" c. Franz Werfel könyvben, hogyan hajtották ustorral a törökök az örmény kisebbséget török földről ki az élhetetlen sivatagba asszonyostól, gyerekestől!:(((
Csoda, hogy ateista lettem?!
Pedig 20 évesen még NEM tudtam erről a vallásról SEMMIT, én csak Naszreddin Hodzsa meséket olvastam, és - bevallom őszintén! - azok tetszettek:

Rakovszky József: Naszreddin hodzsa tréfái

2022. 10. 15. 15:23

 

Annak a részére aki esetleg nem hinné el... 

2022. 10. 15. 15:22

2022. 10. 14. 12:31

Kedves Jadzia!

El lehet mondani itt is, baráti társaságban is, lehet hozzászólni a Facen (bár az egyáltalán nem hatékony), szóval azért még van lehetőség... Ha nem is sok..

2022. 10. 14. 12:29

Kedves Holdfény!

Abban különbözünk, hogy mi, ha találkozunk valami számunkra ismeretlen dologgal, akkor nem kapunk az első rémhírhez, vagy eszement találgatáshoz, hanem tájékozódunk, gondolkodunk, mérlegelünk. DE vannak sajnos olyan emberek, akik ezekre az elmebajos dolgokra (összeesküvés elméletek, lapos föld elmélet, stb. konteoknak hívják őket, biztos találkoztál már ezzel a kifejezéssel) vevők.. A tetejébe azt hiszik, mert nem tudnak semmit, hogy ők mindent tudnak és ebben határtalanul magabiztosak... Hát nagyjából ennyi...

jadzia

2022. 10. 12. 19:39

igen dolgozunk élünk sok esetben próbálnánk  a jó gonolatokat  is elmondani de nincs hol nincs kinek a színházakban a filmekben is csak a kormánypártiak kapnak helyet  csak az a jó költő író aki nekik tetszik a többit olvasni sem érdemes és folytathatnám

2022. 10. 12. 17:50

Miért? Milyen szerinted az a "talajt vesztett barátunk"?
MI szerintem NEM TUDUNK olyanok lenni az istennek se, mint ő, hisz ő Amerikában "muzsikáltatja magát", mi meg ITT táncoljunk rá?!:(((
NE MÁN!:P
https://www.youtube.com/watch?v=lQ6akiGRcL8&list=PL5oKTeGoVy5o5QE7zRWkEWQnhGXjy6aQj&index=3
Little Richard
https://www.youtube.com/watch?v=gj0Rz-uP4Mk
Elvis Presley 

2022. 10. 11. 12:15

Kedves Jadzia!

Dehogy, dehogy... Az értelmiség él és dolgozik, sőt mi több, buzgón mutogatja a kivezető utat (a közgazdászoktól a szociológusokig, az íróktól a színészekig, és így tovább), csak éppen nálunk, akik uralmon vannak egyre kevésbé akarják és merik meghallani, mert egyfelől vége lenne a lopásnak, másfelől kinyílna az emberek szeme, hogy eddig csődbe vitték az országot. Kissé talajtvesztett beíró társunk azonban nem erre gondolt, mert ő azt szeretné, ha mindenki olyan lenne, mint ő... Amíg ez meg nem valósul, addig világvégét károg a hülyeséget terjesztő oldalakkal együtt... 😉  

jadzia

2022. 10. 10. 19:45

Hát igen az értemiség van dolgozik képezi magát és közben bele van fásulva a rengeteg munkába  a kiláástalanságba  az éhbérért való munkába  és egyre inkább csak "túlélni" akar főleg ha vannak tanuló gyerekei fizetni kell a kölcsönöket stb.

2022. 10. 10. 18:51

Egy "értelmiségi" siráma:
https://www.youtube.com/watch?v=IuAZTWgriBw
Egy kiöregedett vadászkutya - Hofi Géza

"A hűséget én nem csak mutattam"
"Az igazságból elveszett az i!"
DE:
UGATNI MÉG SZABAD!...................
A kognitív hanyatlás jelei idős kutyáknál

2022. 10. 10. 18:20

Kedves Strázsa!
Én úgy gondolom, az ÉRTELMISÉG van, vagyogat, csak belefásult a változtathatatlanba...
Drasztikus eszközökhöz meg nem akar nyúlni, mert van itt baj elég enélkül is...
Így aztán EZ VAN!:(((
Fancsali szó jelentése a WikiSzótár.hu szótárban

2022. 10. 10. 18:15

Bocsánat, én azt hittem, mindenki érti, ki az a "csapos"...
Olyasvalaki, mint a kibic a sakkban.
Ez egy "szólásféle", azaz:
Egy hozzá nem értő valaki belebugyogása mások szakmai jellegű beszélgetésébe.2022. 10. 10. 16:23

Önámítás és a valóság meghamisítása lenne, amikor olyan elvárásai vannak bárkinek, egy ilyen a puszta létezés alapjait is megrendítő mindent átható válság idején, hogy valami ne sérüljön a társadalmi struktúrában.

Kifejezetten elkeserítő azt látni, amikor tanult emberek képtelenek felismerni és látni a valóságot! HOL VAN AZ ÉRTELMISÉG? Melynek az lenne a  feladata hogy megmutassa a kivezető utat ebből a kátyúból amibe szinte az egész emberiséget bele terelték.! Vagy gyáván lapítanak, vagy nem is létezik mint osztály. Nem hogy kivezető utat nem tudnak mutatni, a valóságot is képtelenek felismerni. Összeesküvés elméletet szajkóznak, ahelyett hogy összefüggéseket ismernének fel, közben veregetik egymás vállát.

Sajnos itt tartunk és a neheze még hátra van. De ilyen hozzáállással nem sok reménye lehet egy jó érzésű embernek. Az már jól látható mi az ami szétválaszt bennünket. De van egyáltalán valami ami összeköt?

Két év tapasztalat mögöttünk van abból a világból amit szánnak nekünk. Biológiai fegyverek társadalomra való rászabadítása,kísérleti oltások kötelezővé tétele, maszkba öltöztetés, lezárások, háború kiprovokálása, kiszélesítése, ellátó láncok összeomlasztása, energia válság, pénzügyi válság, migrációs válság, gondolom élelmiszerválság a következő lépcső. Út a teljes káosz és összeomlás felé. Aztán van aki még mindég a demokráciáról papol a már jól kirajzolódó diktatúra közepette. Istenem! Megáll az ész. Hogy jutottunk ide?

2022. 10. 10. 12:38

A párom szavaival élve röviden: Demeter hülyeségeket beszél!:(((
Még rövidebben: FELHÁBORÍTÓ!!!

2022. 10. 10. 12:32

Demeter egy barom, már bocsánat... Kicsit túllihegi a vezér irányelveit. Bár igaz, ami igaz, régen, például a Rákosi korszakban is voltak, akik túl akarták teljesíteni a "vezető elvtársak" kívánságait... Mindenáron... Demeter ott is megállta volna a helyét... Cdsak a demokráciában nem, mert ott nem a hűség és a vakhit számít...

2022. 10. 10. 12:30

Kedves Holdfény!

Köszönöm, új fogalommal lettem gazdagabb, mert eddig a "csapos" szót ilyen értelemben nem ismertem... :0)))

jadzia

2022. 10. 10. 7:50

Demeter Szilárd: Kulturális intézmény, színház és filharmonikus zenekar is túl sok van

 

Túl sok a kőszínház, a független színház, filharmonikus zenekar. Fenntarthatatlan és túlburjánzó kulturális intézményrendszerünk van, amit mindenféleképpen racionalizálni kell. Meg kell nézni, mire érdemes közpénzt áldozni, és mi az, ami működjön piaci alapon. Ezzel a nézettel sokáig egyedül házaltam, aztán most az élet kényszeríti rá a döntéshozókat, hogy meghozzanak nehéz döntéseket. (…) Nem biztos, hogy minden településen kulturális intézményhálózatot kell fenntartani

– fogalmazott a Híradó.hu-nak adott interjújában Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. A beszélgetésben beszélt a rezsiárak megugrásával járó átalakulásról a kultúra frontján: a PIM is alighanem módosít a nyitvatartási idején, mint mondja, arra törekednek, hogy azokban az idősávokban, amikor van érdeklődés, nyitva tudjanak tartani. Az anyagi nehézségek a Petőfi-emlékévre tervezett programokat is érintik, mint mondja, bár a  forrás rendelkezésre állt, „de az elszálló rezsi,-és anyagárak miatt sokszor kell nekünk is újra tervezni: folyamatosan csökkentjük azokat a tartalmakat, amikről le lehet mondani, de arra vigyázunk, hogy az alapeszme ne sérüljön.”

Demeter úgy sejti, a könyvkultúrára is kihat majd a válság, mert bár, mint fogalmaz,

kis túlzással az olvasáshoz nem kell sem fűtés, sem áram,

ezzel együtt az embereknek kevesebb pénze lesz könyvet venni,

ezt pedig olyan művekre fogják költeni, amelyik róluk szól vagy fogódzót nyújt a nehéz időkben. Reményeim szerint életszagúbbá fog válni az irodalom. Ki fognak kopni azok az öncélú mutatványok, amelyeket irodalomnak szoktunk nevezni, és amelyeken miatt egymás vállát veregetve ismerjük el egymás nagyságát

– mondta. Azért nem csak a válságról esett szó: beszámolt arról is, hogy milyen tervei vannak a Marvel-szuperhősök és a Mancs Őrjárat által elcsábított gyerekek visszahódítására: a Hajógyári-szigetnek a Petőfi Kulturális Ügynökséghez tartozó részében egy olyan fedett játszótér kialakítását tervezik, ahol magyar hősök vannak. Ha megvalósul, akkor ez lenne Európa legnagyobb fedett játszótere, ahol a szülők egy okosóra segítségével nyomon tudják követni a gyerekeket – ebbe a projektbe azonban csak a válság elvonultával vághatnak bele. Szerinte efféle törekvésekre azért van szükség, mert, mint fogalmaz

míg a liberális mainstream megmondja mi a helyes, hogy mit kell gondolni bizonyos dolgokról, addig mi nem adunk saját válaszokat. Pedig vannak.

24.hu Fülöp  Dániel