"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2021. 08. 17. 11:01

Köszönet érte...

jadzia

2021. 08. 16. 17:12

Dmolnár valahol én is így gondolom nem véletlen idéztem

2021. 08. 16. 13:19

Kedves Jadzia!

Bocs, de nem tudom kihagyni. Ez a gyűjtemény a jelen (fajmagyar) Strázsa féle "Isten, haza, család" realizált valósága... 

jadzia

2021. 08. 13. 17:24

Bayer Zsolt Lovag úr aranyköpései gyűlöletbezsédei:

 

„Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”
„No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”
 
Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”
 
"Ferenc pápa küldött és megvett ember. Vérlázító dolgokat mond a muszlimok befogadásának szükségességéről, és egy szava sincs az üldözött és bántott keresztényekről. (...) Kartávolságra van a polgárháború Európában. Ez tény. .. A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”
 
Utószó:
Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra. Dicsértessék…
jadzia

2021. 08. 13. 17:16
jadzia

2021. 08. 13. 17:15

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „GONDOLD VÉGIG Mit várhatsz majd ettől a gyerektől, ha felnő? Átélt egy háborút, éhezést, egy kilátástalansá- got, menekülést, majd szétzúzták az utolsó re- ményeit is, mert megvetés és utálat fogadja? ÉS AZT IS, HOGY LEHETNE EGYSZER A TE GYEREKED IS!”

jadzia

2021. 08. 13. 17:13

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szöveg

jadzia

2021. 08. 13. 17:09

Sajnos ez egyre inkább erőre kap, a magyar nép két "oldala" mióta ki lett jelentve  a "haza nem lehet ellenzékben" folyamatosan gyűlöletbeszéddel uszítva van és az árok két oldal között egyre mélyül, amit ezen az oldalon  igyekeznek betemetni a másik oldalon máris ássák tovább.

Nekem ez volt a fájó ,a hazához mi nem tartozunk Orbáni alapvetés, majd a bal oldal genetikailag  olyan, hogy ráront  a nemzetre na ez kiverte a biztosítékot, és azóta is megy a gyűlöletkeltés, amit mint békés hívő libernyák:)) egyre nehezebben viselek

Beteegm jött be a falusi egyszerű Kossuth rádión királyi TV n nevelkedett ember  lévén ott nincs kábeltv sem ,ohgy teszik tudni az a Soros így meg úgy.. megkérdeztem ,tessék mondani ki az a Soros? közölte ő ezt nem tudja, de a Viktor szidja mindig és naponta hallja...hát ennyi

2021. 08. 13. 11:09

Ebben igazad van, nyiltan nem volt... Mert ugye azt nehéz elképzelni, hogy békésen egymás mellett élő emberek egyik pillanatról a másikra ellenségek lesznek. Igaz, ilyesmire is van példa, bár általában kiderül, hogy a gyűlölködés a mélyben ott lappangott, csak nem törhetett a felszínre, mert elnyomták... De mondom, igazad van, ilyen mértékű gyűlölködés nem volt, és ebben valóban jobb volt. 

jadzia

2021. 08. 12. 19:53

nem volt ez a hatalams gyűlölködés ami miatt már el sem lehet képzelni egy napot sem, és ez soku nkat frusztrál....... tán ez lenne a é lényege a picit jobbnak.)

2021. 08. 12. 10:37

Mármint mikor? Negyven éve? 80 éve, 100 éve? Vagy még régebben? Az emberek változtak ugyan, de nem annyira, mint hinnénk... Nincs szolidaritás, avagy segítőkészség? Ugyan már.. Hisz mnden apró kis felszólításra ezrével akadnak, akik segítő kezet nyújtanak. Nem tudom, igazából mire alapozod a "jobb volt" kijelentést. (Bár lehet, ez az én hibám)

jadzia

2021. 08. 11. 19:14

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és útTűzoltók Görögországban a lángok elleni küzdelem után! 

Bobitza fotó

jadzia

2021. 08. 11. 11:50

végül is régen sem volt jó de ennél a vacak heéyzetnél mégis picit jobb

2021. 08. 11. 10:47

Kedves Jadzia!

Hát ez az idézet kifejezetten butaság. Merő depresszió, vagy inkább rosszindulat és a "milyen jó is volt régen" hangulatát tükrözi, holott az nem volt jobb, mint most...  Ez minden korban előjön, már a régi görögök is ezzel szórakoztatták magukat, de semmi alapja nincs...

2021. 08. 11. 10:45

Tudod, én annak a híve vagyok, hogy mindennek annyiba kéne kerülnie, amennyiből előállítják, meg persze a haszon, amit a szolgáltató elvárhat. A különböző állami támogatások és rafinált adónemek csak arra jók, hogy eltorzítsák a piaci viszonyokat, ami amúgy senkinek sem jó, mert segédfogalmad nincs róla, hogy a te adódóból most akkor miket is támogatnak...  Ma itt a fizetések 33%-a megy el adóba, mielőtt kézhezt kapná a páciens és még 27% ÁFA. Azaz mindenkinek a fele jövedelme megy a "közösbe". No meg persze nem nagyon beszélünk arról sem, hogy ez csak az egyik odal, mert a másik oldalon ott vannak a munkaadók járulék terhei. Nem véletlenül nem esik szó a munkáltatótól elvont összegről, ami a bér 19%-a. Így együtt már csinos kis százalék, azaz a béred  79%-a adóba megy. Meghökkentő adat nemdebár? Ebből "jótékony" az állam... Holott ha hagyná, hogy magad gondokodj magadról, valószínűleg megelégedhetne jóval alacsonyabb összeggel is, monjuk összesen 20-30 százalékkal... 

Persze akkor magadnak kéne fizetni a TB-t, a nyugdíjbiztosítást, stb. 

jadzia

2021. 08. 07. 19:38

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Régen élni segítették egymást az emberek, ma utálni. Régen hűséget fogadtak egymásnak, ma cinkosságot. Régen keresték egymást az emberek, ma elkerülik. Régen szívből jött a szeretet, ma érdekből. Régen a kevésnek is örültek, ma a sok is kevés. Régen mentek az álmaik után, ma megállnak előtte. Régen felépítették és élvezték az életüket, ma felépítik, aztán a másokét rombolják le. Régen minden és mindenki számított, ma már sajnos semmi és senki nem számít.”

jadzia

2021. 08. 07. 19:26

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „ÁTDOLGOZOTT KIADÁS frankschatzing franks schätzing RAJ ATHENAEUM FRANK SCHATZING EBBEN A KÖNYVÉBEN MÁR 20 ÉVE FIGYELMEZTET ERRE A TÉNYRE Nagy a baj: közel lehet a pillanat, amikor összeomlik a Golf-áramlat "Akárhol vagy, azonnal el akarsz onnan menekülni. Minden szorongással tölt és egyszerre csak észreveszed, hogy nem múlik dolog. Nem te vagy, aki akar menni, ha- nem helyek akarnak megszabadulni tőled. Eltaszítanak maguktól, mintha azt mondanák neked, hogy nem vagy odavaló. De senki sem nagyarázza meg nekem, hogy nol helyem.'”

2021. 08. 06. 15:29

Dehogynem, kedves Dmolnár, persze, hogy NAAAAGYNAAAGY szemétség!

De tudod, én, mint régi bútordarab egy kis intézmény "vezetői székében" (1987-2005), sokkal különb szemétségeknek is részese voltam!
Nekem (aki jó matekos voltam ugyan, de nem igazán kedveltem, és érettségi után azt hittem, végeztem az ilyen témákkal, s jöhet CSAK a zene!) kellett elvégeznem a beosztottjaimnak az illetményük "bruttósítását", ha még ismerős neked ez a szó...
Bevallom, nem volt könnyű manőver, hisz sávosan adózott az SZJA, s a lényege az volt ennek a bruttósításnak, hogy mindenki annyit kapjon kézhez a személyi jövedelemadó (mellesleg Kupa Mihály dolgozta ki, ha jól tudom...) bevezetése után is, mint annak előtte. Különösen a KÉT ÁLLÁSÚ tanárokkal voltak problémák, nem részletezem, miért...

Az legszemetebb viszont az volt, mikor EGYSÉGESÍTETTÉK 15%-ban a bérből levonandó SZJA-t! Természetesen ez a magas jövedelműeknek kedvezett!:(((

Továbbá nagy szemétségnek tartom jómagam mindmáig, hogy a VILLANY maradt a legmagasabb áfa sávban akkor is, mikor a földgáz egy kedvezményesebb, alacsony áfába került.
Nálam ugyanis minden energia villany, így álltunk be még az áfák bevezetése előtt, mert a férjem a bányánál dolgozott, így kedvezményes áron jutottunk áramhoz a szenes hőerőművek miatt. Ez nagyon nem volt mindegy abban az időben, mikor a települések közül a fővárosban volt a legolcsóbb a villany, és legdrágább a kis falvakban. 
Nesze neked állampolgári "EGYENLŐSÉG"!:(((
Ma ez egységes, és szerintem ÍGY igazságos! EMBER-EMBER, nem igaz?!

Ha az ember áttanulmányozza a villanyszámlát, láthatja, hogy csak a FELE a valóságos villanyfogyasztás, a másik fele mindenféle "sallang"-ból tevődik össze, amit egy közönséges halandó fel se tud fogni, micsoda?!:(((
Ezek híve vagyok:
Napelem rendszer kialakítása, telepítése
Szélkerék, napelem, villanyautó
Letaglózó villanyautó-világrekordot állított fel Norvégia | Vezess

A kőolajat meg kellene már hagyni a műanyaggyártás számára!

2021. 08. 06. 13:01

És szerinted a közel 30% (27%) ÁFa nem elég szemétség?

2021. 08. 06. 0:07

Na, az én vérem szívásával MÁR nem sokra megy, az biztos!
Max. az ÁFÁVAL adózom neki, ha vásárolok, SZJA-m már rég nincs!
Megjelent a rendelet: így fog kinézni az idősek vásárlási sávja - mfor.hu
Azért nem ilyen rossz a helyzetem, de majdnem...!:(((