"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2023. 01. 09. 20:06

holló | Margit Zoltán
Kár, kár, kár!:'(
Azért gondold meg!...

jadzia

2023. 01. 09. 18:17

befejeztem több kép nincs

2023. 01. 09. 9:45

Abban igen... Csak sajnos miniszterelnök...

jadzia

2023. 01. 01. 18:17

Lehet, hogy egy illusztráció erről: gyermek

2022. 12. 22. 19:56

Szóval azt mondod, kiváló lenne "Rabló-pandúr" játékból?!:DDD

2022. 12. 21. 20:54

Hát, hogy a nyilvános vécék ügye rá tartozik ez vagy sem, azt nem tudom. De hogy a rendőrségen (no meg szerintem a lopáson) kívül semmihez sem ért, az biztos.

2022. 12. 21. 19:54

Én meg attól, hogy az Ő dolga lenne a nyilvános wc-k ügye is, de rá se bagózik!:(((
Pedig pár ferde hajlamú egyént igazán móresre taníthatna, ehhez értene! Vagy ehhez se?!:(((
Akkor mihez? Mert az oktatáshoz nem, az hótt ziher!:P

2022. 12. 20. 13:01

Ettől tartok én is... 

jadzia

2022. 12. 19. 19:31

bizony sajnos tökéletesen tönkreteszi az oktatást és az egszségügyet t aki eddig még maradt és dolgozott az menni fog hamar

2022. 12. 19. 10:59

Jaj, istenkém... Még hogy szorgalmas és szakemberek... Dehogy, dehogy... Parancsvégrehajtók. Ahhoz se szorgalom, se szakértelem nem kell..- Csak hűség a vezérhez...

2022. 12. 19. 10:57

Pontos látlelet a Pintér féle "oktatási rendszer" dolgairól. Egy, véleményem szerint, volt (vagy még tán ma is az?) maffiavezér és rendőrtábornok akarja parancsuralmi módszerekkel tökéletesen leépiteni az oktatás egészét. Az általános iskoláktól az egyetemekig... Persze a vezér parancsára...

jadzia

2022. 12. 18. 19:44
Felkerült a kormány honlapjára az egészségügyi törvénymódosítás további szabályozása is.
Sok érdekesség mellet, mint például a városi kórház az az, amely négy adott szakmából kettőben, míg a vármegyei kórház pedig, amely 21 adott szakmából legalább random ötben tud 24 órás ellátást biztosítani. Így a Szolnoki Hetényi Géza Kórház bátran, immár legálisan beszüntetheti a szülészetet és a stroke, de akár az intenzív terápiás ellátást is, ha van egyéb öt szakmája a listából. Gondolom az orvostudományi egyetemeknek ezentúl elég lesz majd minimum feltételként a kréta és a tábla, na meg kis piros játék orvosi táska A sehány éves kisleánnyal.
Mégis az egyik leghúzósabb és legbrutálisabbnak tűnő tervezet a magánszolgáltatóknál dolgozó orvosok kötelező beforgatása az állami rendszerbe.
Minden szakvizsgával rendelkező orvosnak a műkődési engedélyét öt évente meg kell újítani. Ehhez bizonyos mennyiségű tudományos aktivitás és igazolt orvosi munka szükséges. Ezen orvosi munkát akár az állami rendszerben, akár a magánellátásban, vagy akár külföldi munkavégzéssel is lehetett igazolni.
Most azt akarják bevezetni, hogy a tisztán magánellátásban dolgozók is - mintegy adó, vagy tizedként - havi 20 órát dolgozzanak az állami ellátásban, az Egészségügyi Jogállási törvény alapján, annak hatálya alatt. Azaz a teljesen magánellátásba menekült orvosokat, most megpróbálják visszakényszeríteni az állami ellátásba, annak jogszabályi kötelezettségével együtt. Ez olyan például, mintha egy magán angol tanárt arra kényszerítenének, hogy az állami iskolákban is nyomjon le havi 20 órát ahhoz, hogy magántanár lehessen.
Bónuszként rákényszerítve egy olyan szerződést, amely alapján az ország másik végébe is vezényelhető, ha éppen úgy hozza.
Érdekes ez az éppen megindult jogállamisági eljárások tekintetéből is, de akár a kényszerítés BTK által is üldözött cselekményét is felvetheti.
Engedélyt akkor kapsz, ha aláírod a tizedet.
Mindenesetre egy biztos a további bizalmat ez a rendelkezés tovább rombolja, és az elvándorlást is fokozni fogja. Sőt, azon külföldön dolgozóknak, akik eddig megtartották egy esetleges visszajövetel kapcsán a magyar engedélyüket ez most ennek biztos elengedését, tevékenységük végleges külföldre költöztetését jelenti.
Nagyon úgy tűnik, hogy ez a szorgalmas, ámde buta, felkészületlen egészségügyi vezetés csak beveri azt a végső szöget.
Fun fact az egészségügyi államtitkár ezt a szabályozást úgy hozta, hogy orvosként ez rá nem vonatkozhat, hiszen eddig roppant fontos feladati mellett egy szakvizsgát sem volt képes megszerezni.
dr KUNETZ ZSOMBOR, Szakorvos, MBA.
Tanácsadó.
Egészségügyi elemző, -rendszerfejlesztő.

2022. 12. 18. 13:57

Hát igen, igyekszik, igyekszik, csak a nagy igyekezetben nehogy HASRA ESSEN, mert elgurulna, mint a vizeskorsó, és kiömlene belőle a víz... Vagy inkább valami más?:P:P:P


jadzia

2022. 12. 18. 9:01
“Pintér Sándor azt mondja, hogy miután akad az ő családjában is pedagógus és akad tanuló, „valami elképzelésem van az oktatásról.” Speciel én bútorok között élek, a családom többi tagja is, még sincs „valami elképzelésem” az asztalos munkáról. Van számítógépem, a családban mindenütt akad, de nincs „valami elképzelésem” a programozásról. Sok hegedűversenyt és hegedűszonátát hallgatok, a család többi tagja is szereti a zenét, még sincs „valami elképzelésem” a vonótechnikáról. A miniszternek azonban „van valami elképzelése” saját szakterületéről! A bütykölgető, barkácsoló ember véli úgy (mert írva vagyon, hogy „a szakértelem olcsó, bolsevista trükk”), hogy ha „van valami elképzelése”, az már untig elegendő. Pedig nem! A területéért felelős miniszternek, vagyis a legelső szolgának (a Mandiner kommentelői kedvéért, vesd össze latinul minister) ne „valami elképzelése” legyen, hanem hazai és nemzetközi tapasztalatokkal és elméleti ismeretekkel alátámasztott komoly víziója, máskülönben csak rombolás és kártékony buherálás az, amit tesz. Pontosan úgy, ahogy az Pintér esetében is érzékelhető!
Aztán a rendőr a rendről kezd beszélni, ezt a szót végre érti, bizsergető szó ez számára, afrodiziákum, ettől jön igazán tűzbe, s máris otthonosan érzi magát. Pedig, ha volna benne értelem és tudás, akkor felfogná, hogy nem egy absztrakt rendhez kell igazítani az élet legkülönfélébb dolgait és területeit, ahogy tették és teszik ezt egyszeri, kétkezi diktátorok és Pintér számára is jól ismert diktatúrák: ha a működésképtelent és az embertelent a rendnek képzelt szögesdrótokkal vesszük körbe, akkor is az marad, ami, azaz működésképtelen és embertelen, legfeljebb még elviselhetetlenebb formát öltve. Valójában a rend a jó és hasznos struktúrák létezési módja, működési feltétele, immanens velejárója. A vacakságot, a bóvlit, a működésképtelenséget nem lehet rendbe szedni: lehet persze hadonászni gumibottal, ahogy tette ezt maga Pintér és tették kollégái már a rendszerváltás előtt, rend helyett valójában egyre nagyobb és elviselhetetlenebb káoszt okozva, miközben a maguk korlátolt eszközeivel felsőbb parancsra igyekeztek konzerválni a létező legnagyobb rendetlenséget. Ez volt a testvéri szovjetekkel és a hazai belügyi erőkkel fenntartott pártállam, ha tetszik még emlékezni, Pintér elvtárs.
Aztán a tüntető diákokról mutogat képeket, demonstrálva a kulturálatlan viselkedés elrettentő példázatait, majd mintha csak kibiztosítaná a revolverét, fenyegetően hozzáteszi: „Ezek az önök diákjai.” Ijesztően aljas, az összes hazai tanárt megalázni és megszégyeníteni szándékozó beszéd (hangsúlyozom: az összes hazai tanárt!), de tételezzük fel, hogy a diákok életét, s velük a társadalom jövőjét cinikusan elszórakozó, a tanárok munkáját ellehetetlenítő és a hangjukat mindannyiunkért felemelő pedagógusokat kirugdaló Pintérnek és politikus társainak valóban nincs ínyére a csúnya beszéd, elvégre ők más, sokkal fennköltebb stílhez vannak szokva. Az ő kényes, légies, törékeny és szubtilis köreikben ugyanis lopás közben nincs divatban a goromba beszéd, semmi trágárkodás, amikor épp az országot fosztogatják, a közpénzek lenyúlása közben szigorúan Arany János nyelvén szólva szólanak, s amikor Tiborcz hátizsákjából kikandikál az ezüst gyertyatartó, vagy Mészáros zsebében megcsörren az ezüst eszcájg, kivétel nélkül mindig Cicero és Quintillianus retorikai szabályai szerint fűzik egyik mondatukat a másikba.
A kirúgásokról Pintér lapidáris stílusban csak ennyit mond: „nem tehettem mást.” A parancsra tettem hamisítatlan logikája! Én pedig nem tehetek mást, csak emlékeztetem tanár kollégáimat arra, hogy a polgári engedetlenség mindig valamiféle alapvető bizalommal van a politikai rendszer általános igazságossága iránt. Erre a bizalomra azonban az Orbán-rezsim, épp a „nem tehettem mást” hajtogató Pintérekkel a legcsekélyebb mértékben sem szolgált rá. A polgári engedetlenségnek viszont pont ezért kell még elszántabbnak és a kölcsönös szolidaritás révén még erősebbnek lennie.
Végül a kissé sértődött káder nyelvén, a 60-as évek járási párttitkárának észjárásával, mintegy maga mögött tudva a pártapparátus erőt kölcsönző bizonyosságát és biztonságát, azt mondja Pintér, hogy „én még életemben nem sunnyogtam el sehonnan.”
Most sem kellene ezt tennie. Ha ugyanis előfordulna még valami csekélyke tisztesség Pintérben, nem sunnyogva, hanem kalapját fogva, emelt fővel távozna a helyszínről, megkezdve végre kiérdemelt nyugdíjas éveit, hogy unokáit oktatgassa-tanítgassa „valami elképzeléséről”. Hátha akadna valaki más, akinek nem csak „valami elképzelése” lenne az oktatásról, s akiben volna annyi bátorság, elszántság és tisztesség, hogy egy parányival fontosabbnak tartsa a diákok és velük az egész ország jövőjét és lehetőségeit, a tanárok emberhez méltó, normális munkakörülményeit és a szülők „megrendelői” bizalmát a Karmelita kolostor lakójának megfélemlítésen alapuló eszement önkényénél.
GÁBOR GYÖRGY filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa, 
jadzia

2022. 12. 16. 19:37

tökéletesen egyetértek

2022. 12. 16. 12:37

Jaj istenkém, hát mindez a vezérnél csak színjáték... Annyira cinikus és elvetemült, hogy még a hívőt is igyekszik eljátszani, csak hát ugye színésznek nem jó... Mondhatni gyenge...  Így azután kilóg a lóláb, illetve maga a ló is lassacskán...

jadzia

2022. 12. 15. 19:56
Kultúra- és civilizációelméleti alapvetésként fogható fel Orbán minapi kijelentése, miszerint „szeretem, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással azonos játékszabályok mellett”.
Nyilvánvalóan reformátusként ezért jár oly sűrűn katolikus templomba, önmagán reprezentálva kultúrák és vallási hagyományok találkozását, csak valaki értesítse őt, hogy a katolikus és a református templomban nem azonosak a „játékszabályok”, hanem meglehetősen eltérőek.
Továbbá, ha kilép a templom (bármely templom) szent teréből a szekuláris világba, ott is eltérőek a szabályok, miután a templomon kívül már nem vallását szabadon gyakorló hívő ő, hanem miniszterelnök, aki jobban tenné, ha válaszolna az újságírói kérdésre, ahelyett, hogy kigyúrt gorilláival odébb lökdösné az újságírót.
Amúgy Orbán egészen biztosan ismeri a középkori keresztény misztikusok tanításait, egyebek mellett azt, hogy az Isten házát elhagyó ember lélekkel töltekezett, s ezért onnan kijőve csak az igazat képes mondani, semmi egyebet. Nyilvánvalóan attól tartott Orbán, hogy beigazolódik a középkori keresztény misztikus tanítás, s az újságíró kérdésére az eddig megszokott gyakorlatától eltérően véletlenül valóban az igazat válaszolja.
Na, abból lenne igazán nagy ramazúri, s az eltérő kultúrák olyan találkozása, amit nem biztos, hogy kitörő lelkesedéssel fogadna a miniszterelnök.
GÁBOR GYÖRGY filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa, 

2022. 12. 15. 17:43

Igaz, ilyen tojás nincs, legfeljebb a rovaroknak...De ha már rakéta, akkot inkább BOMBA!
Mennyi lövedéket rejt még a föld mélye? - Képes Újság

2022. 12. 15. 13:44

Hát a londoni épület mindenesetre valóban inkább uborka, mint tojás. Ilyen hosszú, kúp alakú tojást még soha nem láttam. Részemről leginkább egy rakétára hasonlít. 

2022. 12. 15. 11:44

Mitől uborka a Concorde tér? Az még angolul is egyetértést jelent...