"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2021. 08. 19. 19:46

Kunduz és Takhar tartományokból kitelepített afgán családok

jadzia

2021. 08. 19. 19:45

Bizony visszalép nem szeretnék az afgán nők helyében lenni nekik onnan menekülni kellene ha tudnának.

És sajnos ígéret ide vagy oda abból semmi nem lesz... már öltek civileket, és a nők fotóit leragasztják utcán nem látni már nőket gyerekekeet sem

 menekülére várva 24.hu

jadzia

2021. 08. 19. 19:36

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és emlékmű

jadzia

2021. 08. 19. 19:35

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, emlékmű és , szöveg, amely így szól: „-figyelj jól LÅlÅ‘ barátom: legyél méltó a MÉSZÁROS névre, fogjad a bárdot és vágd négyfelé a trónbitorlót! A turul megvan, a korona is útra kész, tűzijáték leren- dezve,a Szent István is ott a kerekein várja az indulást, nekem az igazi ünnephez már csak ez hiányzik”

jadzia

2021. 08. 19. 19:33

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri Játékkészítő és az Álomutazó produkciót is jegyző kreatív-művészcsapat álmodta meg. A felvonulás művészeti vezetője Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, valamint Illés Gabriella producer. Lelkük rajta.

jadzia

2021. 08. 19. 19:32

jadzia

2021. 08. 19. 19:31

Nem szabad urizálni egy parlamentnek és egy kormánynak abban az országban, ahol a lakosság többsége rossz körülmények között él. ( Horn Gyula)

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

2021. 08. 19. 17:58

Hát bizony, ez az. Középkor.
És Európa? Szerinted itt mi történik hasonló esetben? Hm? Kell ez nekünk? 

2021. 08. 19. 13:54

Kedves Jadzia!

Kimenekítették, mai hír... Ez is valami. De hát biztosak lehetünk abban, hogy Afganisztán, a fegyvereken kívül, most jó néhány századot visszalép az időben. Megint bebizonyosodott, társadalmi fejlettségi szinteket nem lehet átugrani.  Marad megint a törzsi alapon szervezett mohamedán állam... (Mekkora marhaság volt anno, szegény királyt letaszítani a trónjáról)

2021. 08. 19. 13:51

Kedves Holdfény!

Én nem érzelmekről és nem véleményekről beszélek, hanem tényekről, amiket Strázsa nemhpgy kissé csúsztatva ad elő, hanem teljesen eltorzítva. Ha értelmesen válaszolna, vagy tenne fel kérdéseket, akkor nekem egy szem bajom nem lenne vele, mint ahogy veled sincs, pedig egy sor dologban különbözünk. 

jadzia

2021. 08. 18. 19:47

Ő itt Dr. Sahraa Karimi filmrendező, az afgán nemzeti filmügynökség elnöke. 10 éves volt, amikor a tálibok hatalomra kerültek a hazájában. Menekültként nőtt fel Teheránban, itt is járt iskolába: Afganisztánban a hozzá hasonló korú lányok nem tanulhattak. Tehetségének és szerencséjének köszönhette, hogy nemcsak középiskolát végzett, hanem továbbtanulhatott. Forgatókönyvíró és filmrendező szakon végzett a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Egyetemen, később itt szerzett doktori fokozatot is.
2012-ben, 27 évesen tért vissza a hazájába, ahol dokumentumfilmeket és játékfilmeket egyaránt készített, filmfesztivált szervezett és alkotóházat hozott létre, majd – egy rajta kívül kizárólag férfiakból álló mezőnyben – elnyerte az állami filmügynökség elnöki posztját. Ő volt a rendezője a 2019-es velencei filmfesztiválon bemutatott Hava, Maryam Ayesha című filmnek, amelyet Angelina Jolie több fórumon is ünnepelve dicsért.
Puszta léte is botrány a tálibok számára: egy tudományos fokozattal rendelkező nő, aki egy intézményt vezet, ráadásul művészettel foglalkozik. S ha ez nem lenne elég, Karimi elsődleges témája a szabadság. Szót emelt a kislányok tanuláshoz való joga vagy a nők megcsonkítása ellen. „Ha a tálibok átveszik a hatalmat, betiltják a művészetet. Mi filmesek lehetünk a következő célpontjaik” – írta pár nappal ezelőtt a nemzetközi filmes közösséghez írt nyílt levelében. „A tálibok lemészárolták népünket, elraboltak sok gyermeket, gyermekmenyasszonynak adtak el lányokat”. Önmagában e sorok miatt is közellenség a tálibok szemében, az élete veszélyben van. Kabul utcáin bolyongva vette fel ezt az üzenetet:
https://www.instagram.com/tv/CSlhhninJoW/ A bank, ahonnan pénzt akart felvenni, ki sem nyitott, a nőket evakuálják a munkahelyekről.
Dr. Sahraa Karimi talán egyike lesz annak a néhány „nyugattal együttműködő” afgánnak, akit valamelyik katonai repülőgépen végül kimenekítenek az országból. A többség, köztük tolmácsok, lányokat tanító tanárok, művészek azonban ott maradnak a földi pokolban. Lesz, aki sok hónapos menekülés után eljut valamelyik európai országba, ahonnan valószínűleg kitoloncolják. A többiek a hazájukban bujkálnak majd, és ha elkapják, kivégzik őket.
Ha Afganisztán elmúlt húsz éve Amerika katonai és politikai kudarca, akkor Karimi sorsa a nyugat morális kudarca. A miénk is.

Nyáry Kirsztián írása

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

2021. 08. 18. 17:00

Kedves Dmolnár!

Tudod, emberből vagyunk, tehát hibázunk... Mindannyian!
Mert ha hibamentesek lennénk, NEM LENNÉNK EMBEREK!
(Isten meg NINCS, mármint szerintem...)

Tudod, én úgy vélem a magam 78 éves tapasztalata szerint, valaki  lehet okos anélkül, hogy nem művelt, mert még a szuperértelmiségiek is CSAK FÉLMŰVELTEK legfeljebb, ugyanis mindig van a tudásnak olyan része, amihez gőze sincs, tehát NEM állíthatjuk SENKIRŐL (!) HOGY ABSZOLÚTE MŰVELT!
Emlékszel, Téged sem tudtalak bizonyos zenei ismeretekre megtanítani...

Továbbá:
Aki művelt (ha csak félig is...), az nem biztos, hogy intelligens is. A kettő nem zárja ki egymást.
Ismertem egy mérnököt a Dorogi Erőműben (nyugodjék békében, mert halottról IGAZAT, VAGY SEMMIT!), aki ugye művelt kellett, hogy legyen, mármint a szakterületén, de mivel szerette az italt annak összes negatív velejárójával együtt, háááát, őt emiatt aztán nem igazán nevezném intelligensnek, sőt!
Voltak igen randa vulgáris megnyilvánulásai, ami minden, csak nem intelligens viselkedés!:(((

Így aztán ez a Strázsa is bizony, ki merem jelenteni, hogy igenis OKOS, és bizonyára MŰVELT is, mert sokszor kaptam rajta olyan ismeret tudásán, amit én vagy egyáltalán nem tudtam, vagy helytelenül értelmeztem.
Lehet valaki nem szimpatikus nekem, de ha VAN olyan kincse, tudása, amihez tehetséges, azt minden viszolygásom ellenére el KELL ismernem érdeméül.
(Lásd: Hamilton igenis nagyon jó autóvezető, bár emberként sokan nem kedvelik... Vagy M. Piroska jó színésznő, de én ki nem állhatom!:P)

Még továbbá:
Vannak olyan dolgok, főleg érzelmileg, amik mindenkinél MÁS és MÁS lehet. Ebben a "másság"-ban viszont nem biztos, hogy nálam a "bölcsek köve", lehet, hogy az általam elutasított személynél van, vagy senkinél sincs...
Beszéltünk már róla, hogy ízlésekről nem vitatkozunk, úgy mint ételek, italok,  viseletek, szépség vagy csúnyaság, stb...
Ebben a témában bizony CSAK összeveszni lehetne, IGAZSÁGOT TENNI LEHETETLEN!:(((
Ezért nem is érdemes polemizálni róla.

Téveszmék csapdájába meg úgy gondolom, BÁRKI beleeshet, főleg, hogy a fentiek szerint senkiről nem állíthatjuk, hogy nem elég okos, nem elég tanult, nem elég intelligens, vagy épp ellenkezőleg: okos, művelt, intelligens. Csak ÉN utálom, tehát NEM AZ!
És hát a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Bocsika, bocsika!
Na, most aztán sikerült jól magamra haragítanom Téged, pedig nem ez volt a szándékom, csupán rávilágítani arra, hogy ESENDŐ EMBEREK VAGYUNK MINDANNYIAN, és akaratunk ellenére bizony beleeshetünk bármikor bármilyen hibába.
Próbálkozunk, próbákozunk jobbá lenni, de pont ez az, ami nem megy könnyen.
Mert MI IS AZ A JOBB????!!!

2021. 08. 18. 14:08

Kedves Holdfény!

Nos, valóban nem teszek egyenlőség jelet közéjük. Sőt, azt is elhiszem (mert tudod, toleráns vagyok :0)), hogy a régmúlt beli emlékei igazak és valóságosak. De a többi, már ne haragudj, de nem túl sok okosságot mutat. Okos, művelt és főleg intelligens ember nem eshet téveszmék csapdájába (és itt most az összeesküvés elméletekre gondolok elsősorban) és nem dobálózik tényleges tartalommal nem (vagy nagyon homályosan) rendelkező jelszavakkal (isten, haza, család).  A tetejébe nem gyűlölködik, csak úgy, nagyobb csoportokra.

2021. 08. 18. 14:02

Kedves Jadzia!

Hát igen, az eltűnéshez elég akár egy év, míg a fordítottjához az "előtűnése" tán egy évszázad kell...

2021. 08. 18. 13:39

Már ne is haragudj Dmolnár, de TÉVEDÉSBEN VAGY!:'(
Igenis van köztük különbség, nem is nüansznyi!

Ugyanis:
Bayerhez képest Strázsa csupán csak "elsőáldozó kislány"! :P
(Nem posztom védelmembe venni - megvédi ő magát, ha kell -, de tudod, én sokkal régebbről ismerem, mint szeretgomos fórumtársat, mint te, bocsika!)
Nem buta ember ám ő, hidd el nekem, sőt!...
Amiket a múltkor a múltról személyes élményként írt, az bizony MIND IGAZ!
Ugyanezeket én is átéltem, pedig baloldali voltam világ életemben, s vagyok most is.
  
Bayer meg egy ide-oda átugráló (mint Ugrin Emese...), elbitangolt volt  Népszabadságos újságíró, akinek a megosztó véleménye engem hajszálnyit sem érdekel!:(((
Mert hasonlatos ama lyukra, ahonnan az a bizonyos bolond szél fúj!:DDD
Tudod, adnék neki én is lovagi címet, de PÁNCCAL együtt szívesen, csak jó alaposan ráforrasztva!;o)
Gooey Demonstrate Unrelenting középkor lovag felszerelés -  jameschiltoncolony.com

Idézni tőle meg azért nem ildomos, mert még reklámozásnak veszik a gyanútlan emberek.
Ezért aztán nem írom ide azt sem, melyik műsort nem nézem SOHA a Dunán, csak az elsőt láttam gyanútlanul, nem tudván, ki írta az ismertető szöveget!:((

2021. 08. 17. 23:15

Szép álmokat mindenkinek, és kellemes, friss időjárást a holnapi napra!
https://www.youtube.com/watch?v=y2tshH7_KEQ
HAUSER - Panis Angelicus
HAUSER: Song from a Secret Garden - 'Alone, Together' - YouTube

2021. 08. 17. 21:25

HOFI-TISZTA ŐRÜLTEK HÁZA 1., kabaré - Videa
"Ez a zárt kerítés azért van itt előttem, hogy kintről az a sok hülye ne tudjon bejönni! Tudod?!..."

2021. 08. 17. 21:21

FARKASOK

Buda Ferenc

Mióta világ a világ,
főbe fejsze belevág,
ember embernek farkasa,
Öröktől ádáz ordasa.

Ordasok bár a farkasok,
Hozzánk képest irgalmasok,
egymáshoz jók, hűségesek,
okosak, illedelmesek,
nem ölnek, csak ha éhesek.

Persze megesik, szent igaz:
köztük is gonoszra akadsz,
hisz néha - gondolj csak bele! -
farkas farkasnak embere.

VLCI - Vytvořte si online puzzle zdarma na ePuzzle

jadzia

2021. 08. 17. 19:47

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember és fejkendő

A nő eltűnése ′′
Egy iráni fényképész műalkotása.
jadzia

2021. 08. 17. 19:46

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és , szöveg, amely így szól: „Ha ez a három ember élne, mi is frissell levegÅhöz jutnánk! Ő‘h kimondták azt, amit mi csak gondolni mertünk!”