"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 04. 09. 19:39

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „Rohrig Géza: "Nem a szélsőjobbtól kell a legjobban tartanunk, hanem a szemet hunyó többségtő‘l."”

jadzia

2022. 04. 09. 10:44

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „"A háború egy olyan hely, ahol egymást nem ismerő és nem utáló fiatalok ölik egymást, olyan öreg emberek döntése miatt, akik ismerik egymást, gyűlölik egymást, anélkül, hogy egymást ölnék." Erich Hartmann”

jadzia

2022. 04. 08. 20:10

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „TO Egy olyan ország koronázta meg a meztelen királyát, ahol egy járvány a legtöbb áldozatot szedi, a pedagógus kihalófélben lévő, veszélyeztetett állatfaj, a kultúrát gyÅzikék, tóthgabik, kisgrófók, nagyferók képviselik, az 'arisztokrácia" gátlástalanul dÅzsöl a tömegtájékoztatás propagandává aljasult, a gazdaság szemfényvesztés, a háború békének látszik, és csak ellenségei maradtak.”

jadzia

2022. 04. 08. 19:57
Miután megbukott a nemváltós népszavazás, így ezek a beavatkozások a megszokott mederben mehetnek tovább (aki tud egyről is, majd szóljon).
Azonban többi ellátás esetében továbbra is hosszú várólistákra lehet majd számítani, amelyek hossza egyre csak növekedni fog. Sajnos a magánellátás sem fogja tudni egy idő után ezen várólistákat kiváltani, hiszen egyrészt bonyolultabb, nagy költségű beavatkozásokat most sem tud nyújtani, másrészt egy adott mennyiségű humánerőforrásunk áll rendelkezésre az állami-, és a magánellátás esetében is. Ez utóbbi viszont a folyamatosan növekedő kereslet miatt majd rendre csak drágább és drágább lesz, miközben az állami ellátás folyamatosan pusztul.
Amiből persze menekülni fog a munkaerő, és ezen dolgozók egy része külföldön talál majd állást, egy jól fizető, jó körülményekkel bíró és jól megszervezett rendszerben.
Az egészségügyi humánerőforrás hiány brutális méreteket fog ölteni a következő években, ami persze megint csak az állami rendszer pusztulását, a várólisták több évre történő növekedését fogja eredményezni.
Ezalatt persze a nemváltó műtétek mellett, a párt funkcionáriusoknak dedikált VIP ellátás jár várólista nélkül.
Erre szavaztunk tegnap, ezt fogjuk kapni holnap.
KUNETZ ZSOMBOR DR MBA
jadzia

2022. 03. 28. 19:34

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

2022. 03. 21. 12:10

Igazad van, kifelejtettem...

2022. 03. 21. 12:10

Kedves Holdfény!

Hát neked akkor sok hírforrásod nincs és ezért némiképpen sajnállak. Nem mintha annyira érdekes lenne a nagypolitika, ne adj isten a belpolitika világa, de hát az embernek csak kell valami, ami alapján tájékozódni tud. No pláne, hogy itt van ez a szörnyű háború a szomszédban...  Amit megnyerni nem lehet egyik félnek sem, csak elveszíteni.. 

Sok jót nem mondhatok ebben az ügyben, de az ajánlott oldalakat érdemes olvasgatni no meg ott van az ATV, ami mára egy kissé kormánypártivá kezd alakulni... 

jadzia

2022. 03. 18. 19:36

Igen ezek azok a média felületek  melyeket érdemes még olvasni és a Népszava v on line is ide tartozik

2022. 03. 18. 16:08

Háááttt... valóban nem látogatom ezeket az oldalakat, de az igazság az, hogy más oldalakat se...
A tv-ben régebben rendszeresen este az atv-t néztem, főleg az Egyenes beszédet, meg a 20:35-kor kezdődő vitaműsorokat, szeretem tudni, mivel kábítja a jónépet a "másik (kormánypárti) oldal" is.
Bár ezen oldal képviselőinek a megnyilatkozásai gyakorta bicskanyitogatóak nekem is, de hát jó tudni az ilyen véleménykről is, hátha magyarázatot kapok arra nézvést, mitől vannak elájulva a rájuk szavazók?!:((
Az az érdekes, hogy én még ÉLŐBEN nem beszéltem sosem olyan illetőkkel, akik kormánypárti szavazók lettek volna... Valahogy mindig olyan emberekkel hoz össze a sors, akik bevallásuk szerint NEM a Fideszre szavaztak... De akkor KIK szavaztak rájuk, ha SENKI se rájuk szavazott, mégis ők nyertek???!!!

Erről mindig a gyerekkorom jut eszembe, mikor az unokabátyám azt mondta a keresztanyámnak, mikor az egy tyúkot halászott ki az 5 m mély kútból:
"- Senkiki se dobta a kútba a tyúkot, mégis benne van!" :DDD
Ezzel elárulta magát, hogy bizony, Ő volt a tettes!
Vagy mikor azt firtatták, ki vágta ki a viaszos terítőt a konyhában, s a hugi gyorsan azt mondta:
"- Nálam NEM VOLT a nagy kés!"

Hát úgy látszik, sokan megmaradtak kisgyereknek, és ROSSZUL HAZUDNAK!:(((
Azt a SÁNTA KUTYÁJÁT nekije!:P
A tettenért sánta kutya esete: még álhírt gyártani is dilettáns a kpsvr.hu  – KAPOS-T


2022. 03. 18. 12:54

Hát ha nem látogatod a független híroldalakat (24.hu, 444.hu, telex.hu, meg tán még a HVG, bár az kezd  símulni) akkor nem láthatod, mit görcsöl össze az ellenzék. Nem mondom, én is látok pár dolgot, amit másképp csinálnék, de ez annyira nem zavar. Mondjuk én már részletesen leírnám és nyilvánosságra hoznám az állami alkalmazottak életpálya modelljeit, mert az adna nyomatékot a többi mondanivalónak...

2022. 03. 17. 13:06

Nyugodj meg Dmolnár, MOST SE kaptuk volna vissza, ha nem lenne választási év, ez tiszta sor! 
Csak azt nem értem, miért néznek bennünket nyugdíjasokat amnéziásoknak, no meg szeniliseknek?!:(((
És még van pofájuk várni az ikszeinket erre a kis nyavalyás nyugdíjemelésre?!:(((
Sosem értettem meg bizonyos etnikumot sem, hogy pár kila krumpliért eladnák a lelküket is!

És hát ebben az egész tájékozatlanságban nagyban hibás az ellenzéki összefogás is.
Mert ugyebár a rossz pap is azokat a híveket ostorozza a templomban, hogy miért nem járnak misére, akik ott vannak!!!;o)

Szeretnék már túl lenni ezen az egész herce-hurcán, mert már nagyon uncsi!!!:(((
Ennyi TITKOS SZÁM, amelyről mostanság hívogatnak, A VILÁGON NINCS!:P


2022. 03. 16. 11:30

Hát bezzeg nem adtak vissza semmit, illetve bocsánat, a 13. havi nyugdíjat végül is 12 év után visszaadták. De a többit, amit ők vettek el (fizetős bankkártya használat, 27%-os ÁFA, magánnyugdíjpénztár, stb.) azt bizony nem adták vissza, egy fillért sem..

2022. 03. 13. 22:03

Kedves Jadzia!
Ezt bizony TŐLE kéne megkérdezni, de HOGY jövünk MI ahhoz, hogy olyan "magasra" emeljük a tekintetünket, és kérdéseket merészelnénk feltenni a miniszterelnök úrnak?!:'(

Bajnai Gordon nagyon jó szakember volt, és nem véletlen, hogy CSAK egy évre vállalta el a miniszterelnökséget, mert tudván tudta, olyan rendelkezéseket KELL meghoznia, amelyek bizony FÁJNI FOG mindannyiunknak!!!
Nem volt egy hálás feladat, az biztos!
Most a kampányban módunkban is áll azt hallani ÁLLANDÓAN, hogy ezeket a negatív, de nagyon is szükséges rendeleteket dobálja a kormánypárt az ÖSSZES szoci kormány szemébe azzal, hogy BEZZEG ŐK meg visszaadták, amit ők elvettek.

Na de kérdem én, MIBŐL osztogattak?!

jadzia

2022. 03. 13. 19:05

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „VAJON AZÓTA MIÉRT VÁLTOZOTT MEG A VÉLEMÉNYE? Ha nem Bajnai Gordon lett volna a miniszterelnök 2009 és 2010 májusa között, akkor valószínűleg csődbe ment volna az ország... Nem minden ember tudott volna olyan pozitív gazdaságélénkítő tevékenységeket végezni, mint Å..." Orbán Viktor 2010.10.11 Szombathely”

jadzia

2022. 03. 12. 20:03

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „"A szabadság nemcsak egy nemzet magánügye, hanem az egész emberiségé is." SZERB ANTAL”

2022. 03. 11. 12:23

Tudod, hogy van... Abból a kis fizetésből nem lehet megélni... Valami mellékfoglalkozás csak kell hozzá... :0))

2022. 03. 10. 18:58

Hát igen... Politikában és szerelemben ne mondja senki azt, hogy SOHA! ;o)
Torgyán alaposan meg lett vezetve, ez tény!
Nekem se hiányzik, de sokaknak hiányzott, mint a parlament "bohóca", olyanoknak, akik szórakozásból nézték a parlamenti közvetítéseket, s nem őszinte érdeklődésből.
Mert aki valóban érdeklődő volt, az bizony alaposan megcsalatkozott a képviselő URAKTÓL, hisz legtöbbször üres termet mutattak a tv közvetítések.
Bezzeg, ha MI, egyszerű átlagmunkavállalók ennyit lógtunk volna a munkahelynkről, hamar az utcán találtuk volna magunkat!
Parlamenti kivonulások - A három muskétás