"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 10. 24. 19:55

Minden valószínűség szerint az elmúlt 32 év legalávalóbb és legszennyesebb mondata hangzott el a kordonok mögé rejtőző, rendőröktől és civilbe öltöztetett titkosrendőröktől védett, a tiltakozóktól gondosan elszigetelt, s a napok óta ügyködő fogdmegektől óvott miniszterelnök szájából. Miután előbb önmagának és kormányának totális alkalmatlanságát leplezendő, Budapest és a vidék közé újabb lövészárkot igyekezett ásni, Magyarország további dezintegrációjának pocsék szándékával, majd ezt követően a szokásosnál is gátlástalanabb és tudatlanabb történelemhamisításba fogott, végül azt mondta, hogy „ne törődjünk azokkal, akik hol árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra. Ott fogják végezni, ahol az elődeik.”
Brüsszeli magaslesről lövöldöznek – hangzik el október 23-án.
De kik az „elődeik”?
1956. október 25-én egy másik magaslesről lövöldöztek, akkor még nem a brüsszeliről, hanem a Földművelődésügyi Minisztérium tetejéről, ma már tudjuk, kicsodák, s azt is tudjuk, hogy néhány nappal később ugyanezeknek a kollégáik hol és hogyan végezték. Tehát a miniszterelnökkel egyet nem értők, vagyis a „brüsszeliták” épp olyanok, mint a Földművelési Minisztérium magasleséről lövöldözők, ám semmi gond, ott fogják végezni valamennyien, ahol az „elődeik”.
És csak ismétlésképpen: mindezt kordonoktól körülvéve, napok óta minden arra járót igazoltató, s még a hazatérőket is vegzáló rendőrök gyűrűjében.
A totálisan elszabadult Übü király.

GÁBOR GYÖRGYGábor György filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa

jadzia

2022. 10. 22. 19:56

Hát igen dea náci homnusz mégsem OK A Szulikó  sem semmi de mégsem olyan durva :) köszönöm a szöveget..nem ismertem

2022. 10. 21. 20:48

Hihihi!
Volt humora az illetékes hivatalnoknak, annyi szent!:DDD

Egyébként a Szulikót mi gyerekkorunkban szerettük énekelni a kórussal.
Biztos Orbán is fog örülni neki! ;o)

Ha valaki nem ismerné a Szulikót, íme, itt van:

Szulikó (Grúz népdal)

Fájó szívem majd meghasad,
nem találom sírhantodat.
[: Űzött, hajtott bú-ú-ú-úm, bánatom.
Felelj, hol vagy szép Szulikóm? :]

Erdők mélyén, vén fák alatt,
piros rózsaszál most fakad.
[: Mint a rózsa hű-ű-ű-űs hajnalon,
Úgy virultál szép Szulikóm. :]

Sűrű lombok közt fenn a fán
rejtőzött egy szép kismadár.
[: Kis madárka lá-á-á-ágy hangodon
Mondd meg, hol van szép Szulikóm? :]

Rám borult az éj csendje már,
megszólalt a szép kismadár.
[: Csengő hangja szá-á-á-állt, úgy dalolt,
mintha mondaná, én vagyok. :]

https://www.youtube.com/watch?v=Mg0frivdAlw
Szulikó grúz dalocska

2022. 10. 21. 20:23

Viccölünk, viccölünk, holott a zongoratanítás nem is olyan könnyű ám, mint sokan gondolják!

Elnézést, hogy nem mélyedtem el a muszlimok vallásába, CSAK ama "Világvallások" c. könyvből tájékozódtam, amelyet már említettem, ahogy a többi vallásról is abból, és úgy gondoltam, nekem ENNYI untig elég róluk ahhoz, hogy ne kövessem egyiket sem.
Volt nekem mit tanulni (pl. a zeneirodalmat, zongorametodikát...) éppen elég, ami FONTOSABB volt a számomra.

Aztán mikor a választott foglalkozásom a gyakorlatba lépett, azaz tanítani kezdtem, hogy úgy mondjam: "elkapott a gépszíj", mert ha valaki lelkesen akarja a munkáját végezni, annak igen csak vannak teendői. Hisz Te is tudod; az iskola CSAK arra ad tanácsot, HOGYAN tovább, mert tudnunk kell, mik még a hiányosságaink, s mi mindenben képezzük magunkat tovább, hogy napra készek legyünk a szakmánkban.
Gyerek tanul zongorázni otthon.Gyerek gyakorló zongora.Side view.Kislány  zongorázni — Stock Fotó © info.zonecreative.it #362043438
Zongoraóra

jadzia

2022. 10. 21. 19:37
Fel nem foghatom, miért ez a tömeges hisztéria azért, mert a jászberényi városházán a német vendégeket véletlenül a náci himnusszal fogadták. Elvégre minden rendes magyar település városházának leggyakrabban használt hanganyaga precízen ott sorakozik egymás mellett a kézmagasságban lévő polcon: katonás rendben, hiánytalanul ott van a Horst-Wessel-Lied, mellette a Horthy Miklós katonája vagyok, aztán az Erika, mellette szép magyar verziója, a Rózsika, azt követi a Deutschland, Deutschland, über alles, e mellé leggyakrabban a Győzni, győzni, győzni kell nekünk című dal kerül, de előfordult már, hogy a Valahol Oroszországban hanganyagát rakták mellé. A gyakori használatba vétel miatt olykor összekeverednek a lemezek, múltkor is keresgélni kellett a Giovinezzát, mert aki utoljára használta, az trehány módon nem rakta vissza a helyére, így aztán várhattak egy darabig az olasz testvérvárosból érkezett vendégek. Arról nem is beszélve, hogy a Vasgárda dalait rendre összekeverik a Hlinka-gárda indulóival, szóval akad gond elég, közben meg kevés az ember, lássuk be, a fizetés is röhejesen alacsony, alig háromszorosa egy 30 éve pályán lévő pedagógusénak, pedig itt igazán nagy a felelősség, és még nyári szünet sincs, mint a lébecoló tanároknak, szóval rendszerben kell látni mindent, holisztikus módon, így hát miért ne fordulhatna elő, hogy valaki egyszer-egyszer véletlenül mellényúl?
Inkább dicsérjük meg annak a szorgos kéznek a gazdáját, aki Orbán Viktor jövő hónapban esedékes látogatására nagy gonddal már most odakészítette a Köszönjük néked Rákosi elvtárs című dalt és a Szulikót.
GÁBOR GYÖRGY
jadzia

2022. 10. 20. 19:57
Teljes tévedés azt gondolni, hogy a Kodolányi János Egyetem vezetősége saját tisztességtelenségéről, mérhetetlen gyávaságáról, feltűnő jogi inkompetenciájáról és alkalmatlanságáról állított ki bizonyítványt, midőn egy erősen plágiumgyanús diplomamunkával kapcsolatosan azt állapította meg, hogy az egyetemnek nincs joga kivizsgálni a plágiumgyanút, csak abban az esetben, ha a szerző, Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója hozzájárul dolgozatának további vizsgálatához.
A Kodolányi János Egyetem vezetőségének döntéséhez szívből gratulálok! Ugyanis az Egyetem vezetőségének határozatát messze nem a gyávaság, a tisztességtelenség és a jogi inkompetencia jellemzi, hanem annak nagyszerű és példamutató felismerése, hogy miután Marosi Beatrix 2013-ban erkölcstan, etika szakon szerzett diplomát, ezért az Egyetem most ország-világ előtt egyértelművé kívánja tenni, hogy a KJE-n szerzett erkölcstan, etika diploma milyen mélyen megalapozott, mennyire hiteles, és az egyetem érintett oktatóinak köszönhetően a végzett diákok – kiváltképp erkölcstan, etika szakon – a tanult elméleteket a maguk teljességében mennyire mélyen és szervesen képesek a mindennapi gyakorlatba átültetni. Ennek különösen így kell lenni egy olyan személy esetében, aki a pályáját az oktatás területén teljesíti ki, akit hivatása és mindennapi munkája oktatási intézményekhez, diákokhoz és tanárokhoz köt, következésképp minden tette, cselekedete és gondolkodásmódja példaértékű a jövő nemzedéke számára.
Vagyis a sok rosszindulatú és rosszszándékú kritikussal szemben (akikről látszik, hogy nem végeztek a KJE erkölcstan, etika szakán) hamarosan mindenki megtapasztalhatja majd, hogy Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, ahogy az egy volt KJE-s erkölcstan, etika szakostól teljes joggal elvárható, mindenki megnyugtatására, s a Tankerülethez tartozó iskolák tanárainak és diákjainak erkölcstanból, etikából példát statuálva, maga fogja kérni a vizsgálatot önmagával szemben.
Hiszen, ha nem így cselekedne, részben önmagát tenné hiteltelenné épp az érintett tanárok, diákok és szülők, valamint főnökei és beosztottjai előtt, ezzel a Nemzeti Együttműködés oktatási rendszerének hitelességén is csorbát ejtve, részben óhatatlanul kimondaná a KJE által kiadott diplomáról, hogy az a diploma csalás és szélhámosság, jókora humbuk, semmi más.
 
GÁB OR GYÖRGY Vfilozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa,

2022. 10. 20. 12:10

Elnézést, humor akart lenni... Hogy Jézus volt e, vagy sem, mindmáig eldöntetlen. Egyesek szerint létezett, mint fanatikus szektaalapító, mások szerint nem... Egy biztos, eddig semmiféle nyomát nem találták, márpedig a rómaiak igencsak lejegyeztek mindent, ami nagyobb horderejű volt. (Például így tudunk Pál apostol életéről viszonylag sokat). 

2022. 10. 20. 2:14

Püff neki!
Már megint félreértettél! 
Lásd: Idézetek, bölcsességek:

2022. 10. 09. 16:07

"Tudd, hogy szavaidat félreérthetik. Olykor tetteidet is.
(Tatiosz)

Méghogy én a törökök miatt lettem ateista?! Hú, a fittyfiringős fittyfenét nekije!:(((
Hisz azt a Musza Daghot a török-örmény sztoryval nemrég olvastam, heeeee!!!!...

Hát nem emlékszel, hogy mit írtam itt valahol, MIKOR lettem ateista? Hogy 20 éves korom óta elutasítottam az ÖSSZES vallást, ugyanis a marxizmus-leninizmus egyetemi tanárunk akkor azt mondta, hogy Jézus Krisztus NEM létezett, hanem csak legendás alak, akit több jó tanokat hirdető emberi alakból raktak a Bibia számára össze. Meg se a biblia, se a többi "szent könyv" nem az, mert mind egyfajta "kultúr hagyaték", szent könyvek nincsennek, csak a népet ámítják a papok velük.

Továbbá:
Ha Jézus nincs, Szűz Mária sem volt, így egy nem létező személynek ajánlotta fel az országunkat Szent István!... HURRÁ!:(((
Magyarország a lakosaié, punktum!

2022. 10. 18. 11:35

Ha a harang a szomszédban szólna, az is zavarna (mint zavarja nálunk a lakótelepieket is). Ha a müezzin is ott szólna, az is zavarna. De nem attól, hogy müezzin, se attól, hogy harang, hanem attól, hogy hangos... 😀 

2022. 10. 17. 21:56

Szomszédságodban óbègatna a müezzin naponta ötször hangszórób keresztül, tetszene?

Harang szól mèg (!), igen. 

jadzia

2022. 10. 17. 19:41

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „BeTa 'Ahogy Aho minden inga vısszaleng visszaleng, a percemberkék dáridója is véget ér majd egyszer. Sokan fognak tolongani a damaszkuszi úton, de becsülete csak annak lesz, aki az ínséges időkben is megőrizte azt" Friderikusz Sándor”

jadzia

2022. 10. 17. 19:20
Régóta mondom, hogy ha egy színházi rendező a Tartuffe-öt készülne színpadra állítani, aligha találhatna a főszerepre alkalmasabb személyt Balog Zoltánnál.
Ez a hol miniszterként, hol református püspökként szemforgató alak most azzal a vígasszal hozakodott elő, hogy nem kizárólag az anyagi jóléten múlik az ember boldogsága, s igaz, hogy újból szerényebben fogunk élni, de ez jót tehet nekünk is, a világnak is.
Ez nagyon szép gondolat, egyedül azt sajnálom, hogy ezt a nagyszerű tanítást nem a kötcsei pikniken összegyülekező, szegénységi fogadalmukról elhíresült övéinek mondta el, hanem a dúsgazdag ápolónőknek, a pedagógusoknak, akiknek a bőrük alatt is pénz csörgedezik, a 40-50 milliós terepjáróikkal a gyógyszereiket kiváltani induló kisnyugdíjasoknak, a közmunkából felhalmozott vagyonukat évente több luxusutazásra eldorbézoló közmunkásoknak, avagy mindazoknak a bérből és fizetésből élőknek, akik az OTP számlájukra érkező fizetésük utáni kamatból kastélyokat újítanak fel, nagy gonddal a kastélyok kazettás könyvtártermeinek stukkóira.
A fenti gondolat őszinteségét és szívből jövő hitelességét támasztja alá, hogy mindez annak a Balog Zoltánnak a szájából türemkedett elő, aki – sosem feledhető – miniszterként rászoruló gyermekeknek rendezett karácsonyi ünnepséget a budavári Hiltonban, libaerőlevessel, lúdgége tésztával, csirkemellfilével, calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, eperöntetes joghurttortával, s aki e gyerekek számára az életcélt – Kálvin szociáletikai tanításával némileg konfrontálódva („a szegénység botrány, a luxus önzés”) – a következőkben jelölte meg: „Az a cél, hogy olyan emberek legyetek, ha elmentek az egyetemre, lesz szakmátok, legyen megélhetésetek, hogy el tudjátok hozni a gyereketeket a Hiltonba.”
Balog „Tartuffe” Zoltán még azt is mondta, hogy most következik a hét szűk esztendő. Balog református lelkészként tehát mégsem volt képes abszolválni a Bibliát, különben emlékezhetne arra, hogy a hét szűk esztendő idején Egyiptomban egy zseniális főminiszter irányította a gazdaságpolitikát, nem Varga Mihály és nem is Matolcsy György, hanem Jákob fia József néven, aki a hét szűk esztendőt megelőző hét bő esztendő során nem kisvasútat építtetett, nem látványberuházásokkal szórakoztatta Egyiptom népét, nem korrupt módon lenyúlt pénzeket és javakat juttatott el az övéinek, nem sajátította ki a Nílus partvidékét, s egy-egy népbetegség kitörésekor nem igyekezett még az egészségügyi eszközök beszerzésével is a saját zsebére dolgozni, hanem bölcs előrelátással hatalmas tartalékokat képzett, felhalmozta a termést, a gabonát csűrökbe szállíttatta, hogy éhínség idején jusson táplálék a népnek.
Igaz a Biblia kicsit odébb arról is beszámolt, hogy József a felhalmozott vetőmagot a lakosság szántóföldjeiért, állataiért adta cserébe, hogy a fáraó számára megszerezze a földeket, az állatokat, s még az embereket is a fáraó tulajdonává tegye, „így az egész ország a fáraó birtoka lett. Tulajdonává tette a lakosságot Egyiptom egyik végétől a másikig” (2Mózes 47,20-21).
Hacsak nem ugyanez a célja magyar fáraónak, amit most Balog püspökön keresztül üzent meg szemérmesen, jóllehet spirituálisan már megszerzett magának vagy hárommillió lelket.
 
Gábor György filozófus, habilitált egyetemi tanár, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének volt tudományos főmunkatársa

2022. 10. 17. 13:25

Jut eszembe... Amíg nem ismered az iszlámot, addig ne nagyon mondogass róla véleményt. Speciel a nők jogairól se... (más kérdés, hogy ezek közül hányat tartanak be a világi urak, de mintha ez így lenne a kereszténységben is, nemdebár?)

2022. 10. 17. 13:22

Kedves Holdfény!

A muszlim vallás nem akadálya semminek... Pontosabban pont olyan akadálya, mint a keresztény vallások. Meg a többi vallás együttesen. Tudniillik akármelyiknek vagy tagja, az kötelezően előír számodra mindenféle dolgot. Ha a valamit (menny, nirvána, paradicsom, stb.) el akarod érni, akkor így, meg így kell gondolkodnod, cselekedned. Hogy gondolja bárki is, hogy egy igazán hívő ember nagy hirtelen átvedlik egy másik hitvilág hívőjévé? Ez nonszensz... Nem hívők és nem hívő más nemzetiségűek között nincs gond, na de a hívők azok azután minimum vérrel kívánják lemosni a "gyalázatot", ha egy "sérelem" éri őket...

2022. 10. 17. 13:16

Puff neki. Azért lettél ateista, mert a törökök csúnyán (iszonyúan) bántak az örményekkel? 😀 Addig nem zavart, mit műveltek a zsidókkal a spanyolok úgy a XV. század tájékán? Vagy az inkvizíció? Hagyjál már... Minden népet be lehet bolondítani a "fajelméleti" baromságokkal. Azután vagy van elég védekező mechanizmusa az adott népnek, vagy nincs... Ha nincs, akkor elkezd üldözni, gyilkolni... 

2022. 10. 17. 13:11

Gondolom harang is szól néha... Nem tudom mi a problémád...

2022. 10. 16. 19:51

Kedves Napfény és Holdfény,

a választásokat illetően tudni kell, hogy a globális folyamatokat jelenleg irányító és kezükben tartó hálózat, melynek része a WEF és természetesen a globális média, mindent elkövetnek (azt is mondhatnám a cél szentesíti az eszközt) annak érdekében hogy a demokratikusnak csúfolt választásokon olyan eredmény szülessen ami az ő hegemóniájukat szolgálja. Az már mindenki számára világos kéne legyen, hogy a sarki fűszeres is jobb döntéseket tudna hozni, ha a cél a világbéke és a rend helyreállítása lenne, mint az úgynevezett vezetők. Itt első sorban a nyugatra gondolok. Persze a cél az önfelszámolás, öngyilkosság, ehhez pedig nagyon jó úton halad a szekér, mivel a hálózat ügynökei döntéshozó pozíciókban vannak. A világot pedig bele zárták a mérgezett fogalmak kelepcéjébe amely meggátolja a valós problémák civilizált módon történő megvitatását. 

Én úgy látom, a világ még nem volt ilyen veszélyes helyzetben a hatvanas években történt kubai rakéta krízis óta. 

2022. 10. 15. 20:35

Ráadásul a Zöldek új ötlettel rukkoltak elő: Választási jogot akarnak adni Németország lakosságának, állampolgárságtól függetlenül. Pedig ez az alkotmányban világosan szabályozva van. 

2022. 10. 15. 20:22

Teljesen igazad van, Holdfény! Abszolút abszurdum dolog az, hogy pont egy nő támogat egy olyan vallást, ami a nők jogait lábbal tiporja. Lásd aktuális események Iránban. Nos, erre csak azt tudom mondani, Nèmetország új nevet érdemel: Abszurdisztán.