"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2021. 06. 09. 17:06

Napofénynek hoztam egy cikket

https://nepszava.hu/3122422_hallgatnak-a-t-sejtes-eredmenyekrol

és egy levél a főpolgármestertől

A kormánynak lépnie kell. A laboratóriumi ellenanyag-tesztek eredményeinek azonnali nyilvánosságra hozatalát, ingyenes ellenanyag-tesztelési lehetőséget, illetve azoknál, akiknél az első két oltás nem termelt megfelelő mennyiségű ellenanyagot, a harmadik oltás felvételének biztosítását kezdeményeztem ma a miniszterelnöknél.
Az elmúlt napokban több embertől is segélykérő levelet, megkeresést kaptam. Megkeresett az az immár több mint 3 ezer főt számláló csoport is, amelyben azok osztják meg egymás között tapasztalatikat, akik maguk, vagy akiknek hozzátartozóik Sinopharm vakcinát kaptak, ám az ellenanyag-vizsgálatok negatív eredményt mutattak, vagyis védettség az oltás ellenére sem alakult ki náluk. Tegnap munkatársaimmal találkoztam ennek a csoportnak a képviselőjével, meghallgattam kéréseiket, történetüket. Ők nem mást akarnak, csakis biztonságos védettséget és hatásos oltást. Sok szívbemarkoló történetet hallottam. Olyan idősekről, akik az elsők között vették fel a Sinopharm oltást, ám azóta sem merik elhagyni lakásukat, mert nem alakult ki náluk a védettség. Mások már 100 ezer forintnál is többet költöttek ellenanyag-vizsgálatokra, ám semmilyen módszer nem mutatott ki náluk védettséget. Van, akinek a háziorvosa segített, és szívességből adott be harmadik oltást. És akad, aki kétségbeesésében külföldről szerzett be új oltást, lett is utána ellenanyaga rögtön.
Azokban az – elsősorban arab – országokban, ahol szintén tömegesen oltottak a kínai vakcinával, szinte mindenhol lehetőség van harmadik oltásra, másik vakcinával. Ebbe az irányba indult Szerbia is.
A WHO is, de más szakértők is felhívták a figyelmet, hogy az idősebb korosztályban, a 60-65 év felettieknél a Sinopharm, vakcina több esetben nem eredményezett kellő védettséget, állítólag magyar laborok is hasonló eredményre jutottak.
Mindezek alapján, az érintettek képviselőjével folytatott tegnapi beszélgetésem tapasztalatainak birtokában, járványügyi szakemberekkel való konzultációt követően ma levelet küldtem a miniszterelnöknek, benne három kezdeményezéssel:
1. A találgatások elkerülése és a tisztánlátás érdekében kezdeményeztem, hogy a miniszterelnök intézkedjen annak érdekében, hogy az Operatív Törzs az EESZT adatai alapján haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hogy az egyes oltások esetében a második oltás utáni tizennegyedik napot követően vénás vérből végzett, laboratóriumi ellenanyagtesztek korcsoportonként összesítve milyen eredményt adtak.
2. Amennyiben ezen adatok azt támasztják alá, hogy bizonyos oltások esetében egyes korcsoportokban nem termelődik megfelelő mennyiségű ellenanyag az emberi szervezetben, akkor mihamarabb gondoskodjon az érintett oltotti kör adott korcsoportja számára ingyenesen hozzáférhető ellenanyag-tesztelésről.
3. A kormány azok esetében, akiknél nem alakult ki a megfelelő védettség, gondoskodjon – más országok gyakorlatának megfelelően – egy harmadik oltás vételezésének lehetőségéről.
Természetesen mindehhez felajánlottam a Fővárosi Önkormányzat együttműködését.
Amennyiben a kormány belátható időn belül nem intézkedik az ingyenes ellenanyag-tesztelés lehetőségéről, Budapest a saját lehetőségeihez mérten megteszi a szükséges lépéseket.
Nyitás idején, a nyári szezon kezdetén tartozunk azzal az aggódóknak, hogy teszünk a biztonságuk, az egészségük érdekében. Ez nem politikai kérdés, ez elemi kötelesség. Most, hogy a magyar operatív törzs is arra a jutott a keddi közlése szerint, hogy a vakcinák egymással keverhetők, itt az ideje felkészülni a védettséggel nem rendelkezők felüloltására. És itt az ideje, hogy a propaganda és a politikai lózungok helyett tisztában legyünk a tényekkel, hogy a leginkább veszélyeztetett idősek körében milyen arányú a valódi védettség. Tudjuk, van vakcina, ami valóban hatékony, a kormány dolga elsődlegesen, hogy ehhez hozzájussanak azok, akiknél az első oltás nem hozott megnyugtató eredményt.
Ebben a propagandával sújtott politikai közegben fontos világossá tennem: nem a kevesebb, hanem a több és jobb oltás mellett érvelek, a valódi biztonság, a valódi védettség érdekében. Lehet ezt oltáspártiságnak is nevezni, de talán így pontosabb: felelősség.

 

jadzia

2021. 06. 08. 19:48

Igen ez az igazi street atrs és Banksy ennek szakértője

2021. 06. 08. 10:23

Némelyik egész jó, némelyik viszont inkább taszító... Mindenestre mindegyik nagyon jó kivitelezés, én speciel legtöbbjét hagynám ott, ahol van, mert jók...

jadzia

2021. 06. 07. 19:53

banksy #art #streetart #graffiti #love #money | Graffiti, Street art  graffiti, Graffiti art

jadzia

2021. 06. 07. 19:53

Underground Paris – Street art, graffiti & culture

jadzia

2021. 06. 07. 19:53

Banksy: Work starts to relocate Port Talbot street art from garage to  museum | Ents & Arts News | Sky News

jadzia

2021. 06. 07. 19:53

Banksy - Box Set at Ministry of Walls Street Art Gallery

jadzia

2021. 06. 07. 19:52

Banksy claims Nottingham hula-hooping girl artwork - BBC News

jadzia

2021. 06. 07. 19:52

55 Banksy ideas | banksy, banksy art, banksy canvas

jadzia

2021. 06. 07. 19:52

Banksy's Graffiti, Animated | Street art banksy, Street art graffiti,  Banksy art

jadzia

2021. 06. 07. 19:51

106 Banksy Graffiti Drawings. | Banksy graffiti, Street art, Street art  banksy

jadzia

2021. 06. 07. 19:51

Sale of Banksy art in L.A. brings new cred to 'street' artists - MarketWatch

jadzia

2021. 06. 07. 19:51

Banksy Biography & Artwork | Artists | Street Art Bio

jadzia

2021. 06. 07. 19:51

Political street art: Best of Banksy | Daily Sabah

jadzia

2021. 06. 07. 19:50

Bristol Banksy: Sneezing woman artwork to be auctioned - BBC News

jadzia

2021. 06. 07. 19:50

2021. 06. 07. 11:59

Jetro Tull... Jó zene, sőt nagyon jó, ámbár néha a fuvola kissé sok (mármint nekem) Úgyhogy nem lehet őket úgy hallgatni, mint mondjuk az LGT-t, vagy akár a Pink Floyd-ot.

2021. 06. 07. 11:57

Kedves Holdfény!

A Dzsingisz kános video (klip) az igazi mongolokkal egy fönyeremény... Szuper..

2021. 06. 05. 22:34

Kedves Napfény!

Van itt még valami mondanivalóm számodra Mándoki Laci kapcsán:
Említi a wikipédia a Jethro Tull brit együttest, amelynek tagja volt egy különleges játékmódban fuvolázó művész; Ian Anderson, akinek zeneszámaival a párom ismertetett meg, és ezért örök hálára kötelezett, mert képzeld, még a zeneiskolánk kiváló fuvolatanára sem ismerte a munkásságát.
Én meg ővele ismertettem meg Ian Anderson különös, és igen modern hanghatásokkal teli, ugyanakkor népies, hagyományos játékmóddal kevert előadásait.
Hoztam tőle fiatalkori, és későbbi produkciót is, jellegzetes állásmódban, féllábon szokott fuvolázni, erről ismerszik meg Ian Anderson:
Jethro Tull's '71 Red Rocks concert forged a place in rock history – The  Denver Post
Az a bizonyos állásmód!:DDD

TE is tudsz fuvolázni, prábáltál már ilyen állásmódban is?;o)

Ezt az improvizációs produkcióját különösen kedvelem Iantól:
https://www.youtube.com/watch?v=WsL2I_Fwor8
Ian Anderson flute solo 1976.
Ian Anderson flute solo 1976 - YouTube

Tudod, nekem a mi "Tejfölös Józsi bácsink" a hosszifuruglájába való beledünnyögésére emlékeztet a tv  népzenei vetélkedő műsorából. Na igen... Mert ugye a ZENÉBEN nincsenek érthetetlen megszólaltatások, ahogy Schiff Andris mondta:
"Szerintem az irodalomnak nagy átka, hogy le kell fordítani más nyelvekre; a zenének vagy a képzőművészetnek viszont óriási előnye, hogy nem kell, az országhatárok ezekre a művészetekre nem érvényesek."

Igértem egy idősebb kori felvételét is Andersonnak, íme:
https://www.youtube.com/watch?v=2u0XXpVGUwk
Jetro Tull: Bourrée  Ian Anderson
Time Warp – Jethro Tull takes audience on journey through hits | Access NEPA

2021. 06. 05. 21:56

Kedves Napfény!

Nagyon örülök, hogy kint is találsz kiváló, tehetséges magyar zenészeket, akikkel kapcsolatot tudsz teremteni. Bár az internet jóvoltából az itthoni zenész barátainkkal is tudsz kommunikálni, s tudom, van köztük egész kiváló is, akivel közösen is ismeretségben vagyunk, sőt, "falumbeli" az illető...
Nos, Mándoki Lászlót én személyesen nem ismertem, de tudtam róla, hogy ki, s most éppen a Dschinghis Khan jóvoltából tudtam meg részleteket arról, amire Te is utaltál, ugyanis én az együttes wiki oldalán olvastam olyat, ami felháborított:
"A Dschinghis Khan magyarországi fellépéséről még sikereik csúcsán, a '80-as évek legelején szó esett, de a meghirdetett koncertet a magyar szervező lemondta. Csak jóval később derült ki, hogy állítólag a magyar hatóságok nem járultak hozzá Mándoki beutazásához, mivel a zenész annak idején illegálisan távozott az országból. A zenekart más hazai fórumokon is mellőzték: például amikor a Magyar Televízió műsorára tűzte a népszerű nyugatnémet zenés tévéshow, a Musikladen azon adásának felvételét, melyben a Dschinghis Khan is szerepelt, az együttes fellépését ismeretlen okokból kivágták a műsor anyagából, noha a program elején az ő nevük is elhangzott a közreműködők között. A Dschinghis Khan végül jóval később, a több tévétársaság összefogásával megvalósult kulturális műsorsorozat magyarországi részeként készült Szentendre rózsája című program keretében lépett fel nálunk, az NSZK képviseletében."

Hogy mi háborított fel?!
Nos, az, hogy ahelyett, hogy örültek volna itthon, hogy egy hazánk fia külföldön öregbíti a magyar zenészek jó hírét, ehelyett az egész zenekart - és az itthoni MAGYAR KÖZÖNDÉGET is! - megfosztottak egy csodás zenei élménytől amiatt az átkozott POLITIKA miatt!:(((
Bár meggyőződésem, hogy Mándoki Laci nem foglalkozott politikával, CSAK szeretett volna a tehetségéhez illő körülmények között dolgozni, s érvényesülni úgy, hogy nem akart "bérzenész" lenni...

Igen sajnálatosnak tartom, hogy egyes magas polcon ülő emberek szolgalelkűen elkaszáltak, s elgáncsolnak MA IS olyanokat, akik nem elgáncsolást, és egy életre szóló elkaszálást érdemelnek, hanem elismerést!!:(((