"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2023. 01. 23. 14:21

Igazad van Dmolnár!
Ha jól belegondolunk, a holokauszt rémtetteiért (HOGY EGYÁLTALÁN LÉTREJÖHETETT!) elsősorban a NÉMET NÉP volt a felelős, hisz ők szavazták be a nácikat a hatalomba!
/Mint ahogy a mai magyarországi helyzetért is az EGÉSZ országunk lakói a felelősek, hisz - állítólag! - törvényesen lett ez a bagázs megválasztva!!!/

Akkor most nekem miért is kellene szeretnem a német népet?!
Hogy a VILÁG nyakára szabadította egy eszement gaztevők csoportját?!
Akiket a német nép örömmel üdvözölt, elhíve nekik azt, hogy a német nép a legkiválóbb emberfaj a világon!!!:(((
Ha nem lett volna II. világháború, azon a pénzen, amit a világ újra felépítésére kellett költeni, az emberiség fejlődésére költhettünk volna, most nem itt tartanánk sem műszaki fejlettségben, sem a tudományban, sem a műveltségben. Nem lennének pl. éhező gyerekek sehol a világon.

Napfénynek válaszolva:
Igaz, NEM a németek akarták speciel a családunkat kiirtani, hanem a SZERB partizánok, Titó parancsára.
56-ban sem a németek akarták kivégezni a családunkat, hanem a DICSŐ magyar forradamárok...
KIK miatt is kerültünk mi az oroszok teljhatalma alá?!... Ami miatt kirobbant a forradalom?!...

DE!
Ezeknek a folyamatoknak mind, mind a II. világháborút kirobbantó nácik (német fasiszták) voltak a fő okai.
Akkor most nekem miért is kellene szeretnem a német népet?!
Arról nem is beszélve, hogy Hitler kijelentette:"A magyarok csak vagonok kérdése!" - Értsd alatta, hogy: Vissza velük Közép-Ázsia pusztáiba, ahonnan jöttek!:(((

De nyugi!
Nem szeretem Amerikát sem, főleg az USÁ-t, akik magukat kinevezték a világ csendőreinek.
MILYEN JOGON?!:(((

2023. 01. 23. 11:09

A fájdalom az fájdalom, mindenkinek. Persze, sok igazságtalanság történt a háború alatt (nem a holokausztra gondolok, mert az nem igazságtalanság, hanem előre eltervezett embertelen gaztett volt), és a háború után is. De éppen ezért kellene ezekkel a dolgokkal szembenézni. De nálunk ez nem sikerül, valahogy senkinek sem akaródzik. Pedig hát egyszerű, a második világháborúért, a holokausztért igenis felelősség terhelte az akkor magyar népességet, akik szó nélkül tűrtek mindent. És nem csak a világháborúra gondolok, hanem előtte a zsidó törvényekre, a baloldaliak üldözésére, a "nemzeti" eszme és a revansizmus dicsőítésére. De hát nem megy. Senkinek se ment, még Rákosiéknak sem, ehelyett kitalálták a tömeges ellenállást (ami nem volt) és áthárították az egészet egy viszonylag szűk körre...

2023. 01. 22. 17:32

Na igen "MÉLYSÉGES MÉLY A MÚLTNAK KÚTJA" 

Ha egyáltalán kutatjuk, akkor csak a teljes valóság mentén, összefüggőségeiben tabúk nélkül érdemes, mert e nélkül csak egy hamis világkép alakul ki bennünk,  amely végeláthatatlan új konfliktusok forrásává válhat és válik is. Egyetlen nép fájdalma és tragédiája sem válhat egy másik hasonló tragédiát elszenvedett nép fölé, mert minden trgédia elszenvedői ugyanazt a fájdalmat tapasztalják és élik meg.

2023. 01. 22. 13:21

Kedves Holdfény!

A tény, hogy német vejed lett is azt mutatja, hogy nem szabad egy nép minden individuumát egy skatulyába zárni, hiszen a mai generáció nem tehet arról, amit nagyapáik tettek. Plusz talán emlékeztetlek arra a tényre, amit egyszer meséltél, tudtommal nem a németek veszélyeztették a háborúban a családotok életét, hanem pár évvel később, éppen pont a magyarok. A saját "honfitársak". Ezek szerint inkább a magyarokra kellene haragudnod, logikusan gondolkodva, nem? Vagy Neked személyesen a németek mit ártottak? Ne haragudj, csak érdekel, hogyan látod ezt és mi okod van Neked személy szerint haragudni rájuk. 

2023. 01. 21. 18:23

Ezt én is tudom!
Nem csoda, hogy sokan ma sem szeretik a németeket. Nekünk, magyaroknak különösen okunk van rá, hogy ne kedveljük őket...
Most olvasom gróf Széchenyi István, a "legnagyobb magyar" életét, amelyben bőven olvasni olyasmit, amely ezt alátámasztja.
Nem szeretnék senkit megbántani, de tény, ha valaki megjósolta volna, hogy a vejem német lesz, pofán vágtam volna, az tény!!!:(
Ami a kórokozóátadást illeti, az bizony "oda-vissza" is működött, nem gondolod?
Csak nem olyan intenzíven, hisz kevesen jöttek vissza a spanyolok közül Európába, de sokan OTT maradtak
Amerikában, nem gondolod?...
Tulajdonképpen én nem csak arra gondoltam, hogy kik irtották ki szegény indiánokat, de tény, szemét gaztett volt az emberiség bármelyikétől egy egész emberfajtát a kiirtás felé lökni.

Iszonytató volt a holokauszt, igen!
Ahogy az is, hogy valakit azért, mert Horthy-tiszt volt a háború alatt (minden érettségizett férfi tiszti rangot kapott behíváskor!), kivégeztek az orosz hadifogolytáborokban, no nem közvetlenül, hanem közvetve éheztetéssel, halálra dolgoztatással... Vagy főhivatalnoki állásban volt, halállistára tette Titó a partizánjaival az EGÉSZ CSALÁDJÁVAL EGYÜTT (!!!), mikor visszatért a SZU-ból.
És ha ezt én felemlítettem egy mai fiatalnak, azt kaptam: Ezt már unásig hallottam már!!!
Hát én is elmondhatom akkor ugye, hogy: EZT MÁR UNÁSIG HALLOTTAM MÁR!!!:(((

Hát igen... Mindenkinek CSAK a saját fájdalma fáj, a másé "uncsi"!...
Nekem ez a tapasztalatom. 

Magyarok szovjet hadifogságban » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek  Nyomtatás
Magyarok szovjet hadifogságban

2023. 01. 20. 11:11

Tudod, az, hogy pár évszázada a spanyolok (ne feledkezz meg az angolokról, és később az USA-ról sem) hogyan irtottak embereket az egy kérdés. A spanyol "népirtás" nem volt más, mint a járványok elterjesztése. Nem szándékosan persze. Csak bennük voltak a kórokozók, az őslakosok meg nem voltak védettek ellene... 

A holokauszt azonban más volt. Egy teljesen embertelen ideológia, ami egész egyszerűen egyetlen "faj" nevében az összes többit halálra, vagy szolgaságra itélte. Tette azt mondhatni ipari módszerekkel, szenvtelenül, könyörtelenül, előre megtervezve. Nem kedves Holdfény, fényévnyi távolság van az akkori népirtások és a holokauszt között. Az utóbbi az iszonytatóbb. 

jadzia

2023. 01. 19. 18:44

Mécs Imre (Budapest1933szeptember 4. – 2023január 19.) magyar villamosmérnök, politikus. Az 1956-os forradalomban előbb halálra, majd életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 1963-ban szabadult, ezt követően villamosmérnökként dolgozott. 1988-ban a Szabad Kezdeményezések Hálózata, majd az ebből kialakuló Szabad Demokraták Szövetsége alapító tagja. 1990 és 2010 között (két kisebb megszakítással) országgyűlési képviselő (1990–2006 SZDSZ, 2006–2010 MSZP).

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9cs_Imre

A 2010-es budapesti könyvfesztiválonNYUGODJON BÉKÉBEN

2023. 01. 19. 17:18

Mit nem értesz? Érdekelt volna, és kész!... Ha már személyesen nem volt módomban látni. 
Egyébként ha az ÖSSZES vallás- és idealistaháború áldozatairól NÉVSZERINTI emlékművet akarnának állítani, nem lenne elég egy nyári fás erdő sem az összes levelével... De ez ugye nem érdekel senkit... 
Vajon van emlékmű a spanyolok által kiirtott amerikai rézbőrű indiánokról?!
Én nem tudok róla...
Akit érdekel ennek a népfajtának a kultúrája, életmódja, olvasgassa csak ezt a weboldalt:
http://www.rienreed.hu/2013/07/indianok-amerikaban.html
Rien Reed Világa: Indiánok Amerikában

"Az amerikai őslakosokról 1492-ig, Kolumbusz partraszállásáig senki sem tudott, tehát ennyi idő adatott meg nekik, hogy boldogan és szabadon éljenek."

Mit szóltatok volna MOST, ha nekünk is csak ennyi időnk lett volna a "szabad, boldog életre?!"

2023. 01. 18. 10:26

Minek? Nem is értem... Bele van gravírozva a név a levélbe. Semmi extra... Maga a fa ténye a megrendítő, látván, ennyi áldozat... 

2023. 01. 18. 8:47

Kár!
Pedig annyi "okos mobil" van már, igazán csinálhatna valaki egy név feiratos levélről képet...


jadzia

2023. 01. 18. 8:39

Varga Imre alkotása közelebbi nics

2023. 01. 18. 8:32

Nem értelek, paraszt! Nektek semmi se elég???!!!


2023. 01. 18. 8:30

Én is ismerem az emlékművet, de közelebbről nem láttam.
Meg se gondoltam, hogy a leveleken nevek vannak! Láthatnék belőlük néhányat közeli felvételről?
Köszönöm!:)

jadzia

2023. 01. 18. 8:15

Lehet, hogy egy képregény erről: , szöveg, amely így szól: „Na örülsz paraszt? Már vármegyében élsz! Nagyon fidesznyik fõispán uram! Bár jobban örülnék európai bérnek! Müködő egészségügynek! MegfizethetÅ élelmiszer áraknak! Stabil forintnak!”

2023. 01. 17. 11:01

Láttam, még régebben... Megrendítő emlékmű.

2023. 01. 17. 11:00

Igazából magát a képere kell kattintanod (jobb oldali egérgomb) és a felugró menüben a "kép másolása" fület kiválasztani, majd itt, mintha sima szöveget írnál Ctrl V. Ha igaz... 

jadzia

2023. 01. 17. 7:32

Január 17. a budapesti getto felszabadulásának emléknapja - A gettó 1944 novemberének legutolsó napjaitól 1945. január 17-éig, a szovjet Vörös Hadsereg alakulatainak megérkezéséig állt fenn. A szovjet hadsereg megérkezése 68 ezer zsidónak jelentette a túlélést, de akkor már a Klauzál téren 3000 temetetlen holttest hevert.

Emanuel-emlékfa – KöztérképA szomorúfűzfára emlékeztető emlékmű levelein a holocaust mártírjainak neveit örökítették meg. A fán kb. 30 ezer levél van, majdnem mindegyiken egy név olvasható.

jadzia

2023. 01. 16. 18:46

dea felmásoláshoz itt mit kell jelöülni?

2023. 01. 16. 10:43

Szerintem ugyanazt... Mentés valahova, onnan meg felmásolod, vagy beilleszted a képet... Talán, mert biztos nem vagyok benne..

jadzia

2023. 01. 13. 18:42

Mentés másként funkcióval rakom fela képeketa FB pn de itt nem tudom mit kellne tenni