"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 05. 27. 19:47

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „#HADHÁZYÁKOS ÁKOS HADH HÁBORÚS VESZÉLYHELYZET MAGYARORSZÁGON vS. UKRAJNÁBAN...”

jadzia

2022. 05. 27. 19:38

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Ady Endre " Megmentik újra és újra a hazát, valahányszor saját profitjukat kell megmenteni. Ha háborút nem csinálhatnak, csinálnak háború- háború-félelmet, S bebörtönöznek jámbor rajongókat, hogy a nép elhiggye, hogy veszélyben a haza. Antitibi”

jadzia

2022. 05. 27. 19:37

Ez tényleg nagyon ciki eza birkaság aztán a végén mindenki okol mindenkit..... a tehetetlenség dühe egyszer  valamikor ki fog sülni

 

2022. 05. 27. 11:46

Tudod, ebben az az őrület, hogy miközben az emberek a saját bőrükön tapasztalják, hogy mi a helyzet (oktatás, egészségügy), nem a kormányt okolják (okolták), hanem szép csendesen beletörődnek, hogy hát így van...  Nem tudom, miért ekkora birka ez a nép... Illetve annak nagy többsége...

jadzia

2022. 05. 26. 19:33

https://rontgen.444.hu/2022/05/26/akkora-az-orvos-es-az-egeszsegugyi-szemelyzeti-hiany-hogy-mar-a-megyei-korhazak-akut-ellatasa-is-megall

 

Jön a nyár és a szabadságok, a frusztráció utáni felmondások, és júliustól coki a vállalkozóknak az egészségügyi közellátásban (háziorvosok kivétel még).
Összerakva, ez még csak a kezdet.
KUNETZ ZSOMBOR MBA

2022. 05. 26. 12:12

Erősen kitört az őrület diktatúrája... 

jadzia

2022. 05. 25. 19:27

https://24.hu/belfold/2022/05/25/alkotmanybirosag-nepszavazas-fudan-egyetem-allaskeresesi-jaradek-kulonvelemeny/

 

Ha összevetjük ezeket a különvéleményeket, legalább négy olyan okot találunk, amelyek miatt az AB-nak nem lett volna szabad megsemmisítenie a népszavazás engedélyezéséről szóló Kúria-döntést:

  • nem nemzetközi szerződést támadott a feltett kérdés,
  • nem sérti a tisztességes eljáráshoz való alapjogot,
  • a népszavazási kérdés hitelesítése után nincs helye további vitának,
  • és az indítvány okafogyott volt.

 

jadzia

2022. 05. 25. 19:25

A kormány különadót vet ki a bankokra és a multikra

 

 

Szerda este bejelentette Orbán Viktor új kormánya első döntéseit. Különadókkal védenék meg a rezsicsökkentést és fejlesztenék a honvédséget.

 

„A háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áremelkedésekhez vezet” – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videóban a szerdai kormányülés után. A rezsicsökkentés védi a családokat, de az energiaárak tovább emelkednek, és ezért „egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat” – fogalmazott a miniszterelnök. „Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk.”

„Mindeközben az emelkedő kamatok és az emelkedő árak révén a bankok és nagy multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert” – folytatta Orbán. A kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. „Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit” – tette hozzá.

„Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be”

– jelentette be a miniszterelnök. Az intézkedések időben korlátozottak, két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

 

„Akik ebben a háborús helyzetben extra profitra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket, és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez – fogalmazott a miniszterelnök. – Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni.”

A részleteket és a számokat a csütörtök délutáni kormányinfón ismerteti Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Bezuhant a forint, Nagy Márton a bankokkal egyeztetett a döntés előtt

Szerda délután látványosan gyengült a forint, miközben Orbán jelezte, hogy hamarosan bejelenti a kormány legfrisebb döntéseit. Az euró ára 389 forint közelébe is drágult, délután fél öt előtt nem sokkal 388 forinton kereskedtek vele.

Nem sokkal a miniszterelnök bejelentése után pedig már 393 forintnál járt az euró ára.

A változás súlyát jelzi, hogy reggel még 382 forint körül volt az árfolyam. Egy munkanap alatt tehát nagyjából 10 forinttal, azaz bő két és fél százalékkal gyengült a forint. Az euróval szembeni forintárfolyam nagyjából két hónapos mélypontra zuhant.

Mindeközben Nagy Márton frissen kinevezett gazdaságfejlesztési miniszter közleményt adott ki az MTI-ben. Szerdán megbeszélést folytatott a Bankszövetséggel, tájékoztatta a szövetség elnökségét, hogy a kormány – több ágazati szektor mellett – a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött.

A miniszter közölte a bankokkal, hogy rendkívüli időket élünk, rendkívüli időkben pedig rendkívüli intézkedésekre van szükség. Nagy közleménye szerint a hazai bankszektor eredményesen működik: a bankok a jegybanki kamatok emelkedése és a lakossági betéti kamatok alacsonyan tartása miatt kimagasló nyereségre, extraprofitra tesznek szert.

A DK szerint Orbán új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni, az LMP a fenntarthatósági alapot hiányolja

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán bejelentése nem jelent mást, „minthogy végső soron a törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az elhibázott politikája, a mértéktelen lopás és az esztelen költekezések árát”.

A párt közleménye szerint teljesen nyilvánvaló, hogy ezek a cégek a rendkívüli adójukat a szolgáltatásaik árának emelésével fogják előteremteni. „Orbán így lopja meg és csapja be újra és újra a magyarokat: Orbán új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni.”

„Az LMP támogatja, hogy az extraprofitot realizáló nagy multicégek nagyobb terhet vállaljanak a válság költségeiből” – írja Facebook-oldalán Ungár Péter, a párt frakcióvezetője. Az LMP szerint ugyanakkor a két bejelentett alap mellett mindenképpen létre kellett volna hozni egy fenntarthatósági alapot is, amibe a szennyező és a fosszilis energiák értékesítésén nyerészkedő vállalatok fizetnének be, és amelyből épületszigetelési és megújuló energia fejlesztéseket lehetne finanszírozni.

 

„Ahogy annak a kimondását is hiányoltuk a kormányfőtől, hogy a közszférában mielőbbi béremelésre van szükség. Erre láthatóan továbbra sincs szándék, ezért újba bebizonyosodott, hogy ez a kormány a saját munkavállalóit nem megvédi, hanem cserbenhagyja” – áll a párt közleményében.

Háborús veszélyhelyzetet vezettek be

Pár perccel azután, hogy kedden hivatalosan is megalakult az ötödik Orbán-kormány, és tizedszerre is módosították az Alaptörvényt, Orbán be is jelentette, hogy kedd éjféltől háborús veszélyhelyzet lesz. Orbán ezt azzal magyarázta, hogy a szomszédban háború zajlik, egy olyan háború, „amelynek még senki sem látja a végét”. Szerinte a háború kockára teszi a fizikai biztonságunkat, valamint veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát is. A kormányfő szerint ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség.

Ezzel az indoklással módosították az Alaptörvényt, mivel a kormány május 31-i határidővel meg akarja szüntetni a Covid-járványhelyzet miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Az alaptörvény ezért most kiegészült azzal, hogy humanitárius katasztrófa vagy szomszéd országban zajló fegyveres konfliktus esetén is el lehet rendelni ezt az állapotot. A veszélyhelyzetről, az utóbbi két évben történt alkalmazásáról itt írtunk hosszabban.

A veszélyhelyzet a magyar jogrendben egy úgynevezett minősített időszak, amiben különleges jogrend lép érvénybe. Ez azt jelenti, hogy a kormány veszélyhelyzetben olyan rendeleteket fogadhat el, amikkel felfüggesztheti bizonyos törvények alkalmazását. TELEX

2022. 05. 23. 12:58

No de most tényleg... Emlékezett valami Odüsszeuszra, akinek valami ügye volt a viasszal...  Most nézzen utána... Ő? Egy miniszter? Ne már... Írják át azt a nyomorult sztorit... :0))

jadzia

2022. 05. 20. 19:41
Lendvai Ildikó:
"Az ember nem élhet ideálok nélkül"-mondta miniszteri meghallgatásán Csák János.
Részemről eljesen NER-konform vagyok: vannak ideáljaim. Az egyik ideálom pl. az, hogy a kínos bakik elkerülése érdekében (a szállóigéken kívül) mindenki csak abból idézzen, amit olvasott. Vagy legalább beszélt valakivel, aki olvasta. Esetleg ismer valakit, aki beszélt valakivel, aki olvasta.
Mint Péterfy Gergely kiszúrta, ez nem tartozik a leendő miniszter ideáljai közé. Nyilván készült a bemutatkozó beszédére, mégis ezt találta mondani: "Olyan leszek, mint Odüsszeusz, amikor a szirének mellett hajózik el. Viaszt öntök a fülembe, nem engedem el az abszolut mércét." Mármint az abszolut értékekhez kötözi magát, mint Odüsszeusz az árbochoz, ha valami azoktól el akarná téríteni.
Ezekkel a klasszikusokkal mindig csak a baj van. Itt az az apró problémácska áll fenn, hogy Odüsszeusznak esze ágában sem volt viaszt tömni a fülébe. Éppen azért kötöztette magát az árbochoz, hogy hallhassa a szirének veszélyes énekét. Betömni csak a legénység fülét tömte be, nehogy a vízbe vessék magukat, engedve a csábító dallamok vonzásának.
Azt persze nem zárhatom ki, hogy miniszterünk -szemben Odüsszeusszal- olykor alkalmazta már a viasz-kúrát. Csakis a kellő időben történt átmeneti megsüketülés okozhatta, hogy, mint a kérdésekre válaszolva mondta, nem lát problémát a CEU elüldözésében, ahogy a Fudan-sztoriban sem. Az állami vagyon elsinkófálása, az egyetemek fideszesek vezette alapítványokba való privatizálása szerinte kitűnő ötlet, úgy hallja, a SZFE-n egyenesen pompás a helyzetet.
Ja. Ha valaki süket..
Tényleg, azt nem is mondtam, mely területért lesz felelős a miniszterjelölt.
Na melyikért? Hát persze, hogy a kultúráért.
2022. 05. 19.
jadzia

2022. 05. 20. 19:37

pedig nagy bajopk lesznek kiürül az oktatás ésa z eü is hamarosan

2022. 05. 20. 12:34

Hát, ha valami rossz választás volt, az Pintér... De hát lehet, Orbán azért állította oda, mert neki si az a koncepciója, hogy "rendbe kell szedni" a népeket. A légiirányítóknál működött, az egészségügyben szointén, hát akkor mi az akadály, hogy most is működjön?

2022. 05. 20. 12:33

Minap megnéztem Márky Zay szereplését az ATV-ben. (Nincsenek mazochista hajlamaim, de hát fúrta az oldalamat a "civil párt" ami ugye fából vaskarika). Hát mit ne mondjak. Valahogy úgy veszít az egyéniségéből (vagy a mutatott egyéniségéből), ahogy egyre vadabbul igyekszik bebizonyítani, hogy nem is volt része a választási vereségben (holott volt, nagyon is volt). A legújabb agyszüleménye meg egy akkora marhaság, hogy az egekig ér... Hogy, hogy nem, de elhitte magáról, hogy ő egy karizmatikus vezető, aki képes megoldást találni az ország gonjaira... De nem, most jött ki, hogy alapjában véve egy teljesen zavaros fejű alak...  Van egy olyan érzésem, hogy polgármester se lesz sokáig, ha így folytatja...

jadzia

2022. 05. 18. 20:01
Pintér Sándor belügyminiszter mai parlamenti meghallgatásából kiderült, fogalmuk sincsen mit kellene tenniük. Nagyvonalakban, koncepció nélkül ígért törzsi vezetést.
Hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy a Navajo törzs sámánjainak a rituáléját vagy a Cherokee törzsét, esetleg Íróókézekét veszik-e át, azt ma még nem tudni. De valami hasonlóra szükség lesz a temetések olcsósítása mellett is, ha törzsi vezetésben gondolkodnak, átfogó egészségügyi koncepció helyett.
Mellesleg remek törzsi vezetést láttunk már az Operatív Törzstől.
 
dr KUnetz Zombor mBA
jadzia

2022. 05. 18. 18:56

És most jön Pintér aki a rendet helyezte ma előtérbe mintha a  gyógyítást  katonai eszközökkel meg lehetne oldani. Ha nem történik valami gyors javító intézkedés akkor a betegek szívhajták a fogukat

2022. 05. 18. 16:39

Na igen... A "bűnbak keresés" itt nagyon megy, mindig is ment, ERRE tanították a népet, már gyerek korban is ez van!
Senki sem önmagában keresi a hibát, hanem mindig másokban.
Egyébként sosem tudtam, valójában MIT is tekintenek itt emberek "hazafiságon", de főleg azt nem értem, hogy a "BIZTONSÁGON" mit értenek???:(((

Majd megpukkadtam, mikor a választás napján egy olyan lakótelepünkön élő nővel jöttem hazafelé a voksolás után (ő szegődött mellém, én nem láttam még sosem, csodálkoztam is, hogy itt lakik szinte azóta, mióta én is), és arról papolt nekem, hogy ő aszerint szavazott, ahogy az anyósa lamentált arról, hogy MOST itt milyen jó, és hogy soha rosszabb ne legyen, mint most!

Hát nem mondtam neki, hogy nem értek vele egyet, bár az is igaz, a háború tényleg rosszabb lenne, meg különben is "Eső után köpönyeg" lett volna a a szavazásának mikéntjéért elmarasztalni őt, és hát mi a fenének haragítsak magamra egy ismeretlent?!
Így bölcsen elhallgattam, hogyan szavaztam...
Nem úgy, mint ő, az biztos!:(((

A párom este naggyon maga alatt volt az eredmény hallatán, s megjegyezte, Gyurcsánynak bizony IGAZA VOLT, ez az ország TÉNYLEG az, aminek ő annó nevezte... :((

2022. 05. 16. 12:31

A dolog úgy néz ki, hogy van az országnak egy jelentős számú népessége, aki nem tud, nem akar gondolkozni és ezerszer többre becsüli a "hazafiságot", meg a "biztonságot", mint azt, hogy gondolkodjon. Őket végtelenül leegyszerűsített szavakkal lehet mozgatni (migráns, libsik, pedofilok, stb.), másra (oktatás, egészségügy, stb.) nem reagálnak. Még ha szembesülnek is a jelenségekkel (mert ki nem), akkor se a kormányt vádolják, hanem az orvosokat, a pedagógusokat, meg bárki mást... Rémálomnak tűnik, de ahogy elnézem, ez így működik...

jadzia

2022. 05. 13. 19:12
Bármennyire is furcsa, mégis arra szavazott Magyarország, hogy bután, tanulatlanul és idő előtt távozzon az élők sorából az itt lakó magyar állampolgár.
Annak ellenére választotta ezt ez az ország, hogy az elmúlt két évben a napnál is világosabb bizonyítékát adta az előző kormány annak, hogy teljes mértékben alkalmatlan az egészségügyi veszélyhelyzet kezelésére.
A világ egyik legrosszabb járványkezelése után, Magyarország olimpiai érmet szavazott.
Ezt tükrözi a ma ismertetett kormány szerkezet, ahol sem az oktatás, sem az egészségügy, egyetlen minisztériumi elnevezésben sem szerepel, akár más területtel összevonva sem.
A következő négy év ennek a leckének a megtanulására fog fordítódni!
Kunetz Zsombor MBA
Koronavírus: a sikeres és a bukásra ítélt járványkezelés - Portfolio.hu

2022. 05. 13. 0:56

Ugyanez érvényes az oktatásra is...
Akkor majd írjuk be újra ezt pedagógus napkor? De MINEK?!
Akkor talán LESZ MAJD VALAMI POZITÍV VÁLTOZÁS?!

Egy jó nagy frászt!:(((
Járni jár, DE NEM JUT!!!:P

jadzia

2022. 05. 12. 19:53
Valahogyan úgy kellene bánnunk az egészségügyi szakdolgozókkal és dolgozókkal, ahogyan azt a repülésben, vagy a légitársaságok esetén ezt leegyszerűsítve látjuk.
Hiába van ugyanis az adott légitársaságnak magasan képzett pilóta állománya, ha ehhez nem társul szintén kiválóan képzett földiszemélyzet, repülőgép-szerelő, légi írányító, vagy akár utaskísérő. A pilóta pontosan úgy nem tud ezen szolgáltatások nélkül repülni, ahogyan az orvos sem képes segítség nélkül megfelelő minőségben dolgozni.
Éppen ezért alapvető fontosságú lenne az ápolók, a szakdolgozók és az egyéb egészségügyben dolgozók megbecsülése.
Ez természeten tisztességes bérezést, munkakörülményeket, képzést és továbbképzést, és nem utolsósorban a képzettséghez megfelelő kompetenciát jelentene.
Valószínűleg nem az orvoshiány fogja bedönteni a rendszert, hanem az immár sokkal égetőbb szakdolgozói hiány.
Nem tanulta meg a politika ennek a fontosságát még most sem, később már nagyon késő lesz!
Ma van az Ápolók Világnapja, ideje lenne megbecsülni őket! dr Kunetz Zsombor MBA
Legtöbb ápoló egy forinttal nem kap többet az átvezénylés miatt" - Munkások  Újsága