"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 05. 20. 19:41
Lendvai Ildikó:
"Az ember nem élhet ideálok nélkül"-mondta miniszteri meghallgatásán Csák János.
Részemről eljesen NER-konform vagyok: vannak ideáljaim. Az egyik ideálom pl. az, hogy a kínos bakik elkerülése érdekében (a szállóigéken kívül) mindenki csak abból idézzen, amit olvasott. Vagy legalább beszélt valakivel, aki olvasta. Esetleg ismer valakit, aki beszélt valakivel, aki olvasta.
Mint Péterfy Gergely kiszúrta, ez nem tartozik a leendő miniszter ideáljai közé. Nyilván készült a bemutatkozó beszédére, mégis ezt találta mondani: "Olyan leszek, mint Odüsszeusz, amikor a szirének mellett hajózik el. Viaszt öntök a fülembe, nem engedem el az abszolut mércét." Mármint az abszolut értékekhez kötözi magát, mint Odüsszeusz az árbochoz, ha valami azoktól el akarná téríteni.
Ezekkel a klasszikusokkal mindig csak a baj van. Itt az az apró problémácska áll fenn, hogy Odüsszeusznak esze ágában sem volt viaszt tömni a fülébe. Éppen azért kötöztette magát az árbochoz, hogy hallhassa a szirének veszélyes énekét. Betömni csak a legénység fülét tömte be, nehogy a vízbe vessék magukat, engedve a csábító dallamok vonzásának.
Azt persze nem zárhatom ki, hogy miniszterünk -szemben Odüsszeusszal- olykor alkalmazta már a viasz-kúrát. Csakis a kellő időben történt átmeneti megsüketülés okozhatta, hogy, mint a kérdésekre válaszolva mondta, nem lát problémát a CEU elüldözésében, ahogy a Fudan-sztoriban sem. Az állami vagyon elsinkófálása, az egyetemek fideszesek vezette alapítványokba való privatizálása szerinte kitűnő ötlet, úgy hallja, a SZFE-n egyenesen pompás a helyzetet.
Ja. Ha valaki süket..
Tényleg, azt nem is mondtam, mely területért lesz felelős a miniszterjelölt.
Na melyikért? Hát persze, hogy a kultúráért.
2022. 05. 19.
jadzia

2022. 05. 20. 19:37

pedig nagy bajopk lesznek kiürül az oktatás ésa z eü is hamarosan

2022. 05. 20. 12:34

Hát, ha valami rossz választás volt, az Pintér... De hát lehet, Orbán azért állította oda, mert neki si az a koncepciója, hogy "rendbe kell szedni" a népeket. A légiirányítóknál működött, az egészségügyben szointén, hát akkor mi az akadály, hogy most is működjön?

2022. 05. 20. 12:33

Minap megnéztem Márky Zay szereplését az ATV-ben. (Nincsenek mazochista hajlamaim, de hát fúrta az oldalamat a "civil párt" ami ugye fából vaskarika). Hát mit ne mondjak. Valahogy úgy veszít az egyéniségéből (vagy a mutatott egyéniségéből), ahogy egyre vadabbul igyekszik bebizonyítani, hogy nem is volt része a választási vereségben (holott volt, nagyon is volt). A legújabb agyszüleménye meg egy akkora marhaság, hogy az egekig ér... Hogy, hogy nem, de elhitte magáról, hogy ő egy karizmatikus vezető, aki képes megoldást találni az ország gonjaira... De nem, most jött ki, hogy alapjában véve egy teljesen zavaros fejű alak...  Van egy olyan érzésem, hogy polgármester se lesz sokáig, ha így folytatja...

jadzia

2022. 05. 18. 20:01
Pintér Sándor belügyminiszter mai parlamenti meghallgatásából kiderült, fogalmuk sincsen mit kellene tenniük. Nagyvonalakban, koncepció nélkül ígért törzsi vezetést.
Hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy a Navajo törzs sámánjainak a rituáléját vagy a Cherokee törzsét, esetleg Íróókézekét veszik-e át, azt ma még nem tudni. De valami hasonlóra szükség lesz a temetések olcsósítása mellett is, ha törzsi vezetésben gondolkodnak, átfogó egészségügyi koncepció helyett.
Mellesleg remek törzsi vezetést láttunk már az Operatív Törzstől.
 
dr KUnetz Zombor mBA
jadzia

2022. 05. 18. 18:56

És most jön Pintér aki a rendet helyezte ma előtérbe mintha a  gyógyítást  katonai eszközökkel meg lehetne oldani. Ha nem történik valami gyors javító intézkedés akkor a betegek szívhajták a fogukat

2022. 05. 18. 16:39

Na igen... A "bűnbak keresés" itt nagyon megy, mindig is ment, ERRE tanították a népet, már gyerek korban is ez van!
Senki sem önmagában keresi a hibát, hanem mindig másokban.
Egyébként sosem tudtam, valójában MIT is tekintenek itt emberek "hazafiságon", de főleg azt nem értem, hogy a "BIZTONSÁGON" mit értenek???:(((

Majd megpukkadtam, mikor a választás napján egy olyan lakótelepünkön élő nővel jöttem hazafelé a voksolás után (ő szegődött mellém, én nem láttam még sosem, csodálkoztam is, hogy itt lakik szinte azóta, mióta én is), és arról papolt nekem, hogy ő aszerint szavazott, ahogy az anyósa lamentált arról, hogy MOST itt milyen jó, és hogy soha rosszabb ne legyen, mint most!

Hát nem mondtam neki, hogy nem értek vele egyet, bár az is igaz, a háború tényleg rosszabb lenne, meg különben is "Eső után köpönyeg" lett volna a a szavazásának mikéntjéért elmarasztalni őt, és hát mi a fenének haragítsak magamra egy ismeretlent?!
Így bölcsen elhallgattam, hogyan szavaztam...
Nem úgy, mint ő, az biztos!:(((

A párom este naggyon maga alatt volt az eredmény hallatán, s megjegyezte, Gyurcsánynak bizony IGAZA VOLT, ez az ország TÉNYLEG az, aminek ő annó nevezte... :((

2022. 05. 16. 12:31

A dolog úgy néz ki, hogy van az országnak egy jelentős számú népessége, aki nem tud, nem akar gondolkozni és ezerszer többre becsüli a "hazafiságot", meg a "biztonságot", mint azt, hogy gondolkodjon. Őket végtelenül leegyszerűsített szavakkal lehet mozgatni (migráns, libsik, pedofilok, stb.), másra (oktatás, egészségügy, stb.) nem reagálnak. Még ha szembesülnek is a jelenségekkel (mert ki nem), akkor se a kormányt vádolják, hanem az orvosokat, a pedagógusokat, meg bárki mást... Rémálomnak tűnik, de ahogy elnézem, ez így működik...

jadzia

2022. 05. 13. 19:12
Bármennyire is furcsa, mégis arra szavazott Magyarország, hogy bután, tanulatlanul és idő előtt távozzon az élők sorából az itt lakó magyar állampolgár.
Annak ellenére választotta ezt ez az ország, hogy az elmúlt két évben a napnál is világosabb bizonyítékát adta az előző kormány annak, hogy teljes mértékben alkalmatlan az egészségügyi veszélyhelyzet kezelésére.
A világ egyik legrosszabb járványkezelése után, Magyarország olimpiai érmet szavazott.
Ezt tükrözi a ma ismertetett kormány szerkezet, ahol sem az oktatás, sem az egészségügy, egyetlen minisztériumi elnevezésben sem szerepel, akár más területtel összevonva sem.
A következő négy év ennek a leckének a megtanulására fog fordítódni!
Kunetz Zsombor MBA
Koronavírus: a sikeres és a bukásra ítélt járványkezelés - Portfolio.hu

2022. 05. 13. 0:56

Ugyanez érvényes az oktatásra is...
Akkor majd írjuk be újra ezt pedagógus napkor? De MINEK?!
Akkor talán LESZ MAJD VALAMI POZITÍV VÁLTOZÁS?!

Egy jó nagy frászt!:(((
Járni jár, DE NEM JUT!!!:P

jadzia

2022. 05. 12. 19:53
Valahogyan úgy kellene bánnunk az egészségügyi szakdolgozókkal és dolgozókkal, ahogyan azt a repülésben, vagy a légitársaságok esetén ezt leegyszerűsítve látjuk.
Hiába van ugyanis az adott légitársaságnak magasan képzett pilóta állománya, ha ehhez nem társul szintén kiválóan képzett földiszemélyzet, repülőgép-szerelő, légi írányító, vagy akár utaskísérő. A pilóta pontosan úgy nem tud ezen szolgáltatások nélkül repülni, ahogyan az orvos sem képes segítség nélkül megfelelő minőségben dolgozni.
Éppen ezért alapvető fontosságú lenne az ápolók, a szakdolgozók és az egyéb egészségügyben dolgozók megbecsülése.
Ez természeten tisztességes bérezést, munkakörülményeket, képzést és továbbképzést, és nem utolsósorban a képzettséghez megfelelő kompetenciát jelentene.
Valószínűleg nem az orvoshiány fogja bedönteni a rendszert, hanem az immár sokkal égetőbb szakdolgozói hiány.
Nem tanulta meg a politika ennek a fontosságát még most sem, később már nagyon késő lesz!
Ma van az Ápolók Világnapja, ideje lenne megbecsülni őket! dr Kunetz Zsombor MBA
Legtöbb ápoló egy forinttal nem kap többet az átvezénylés miatt" - Munkások  Újsága
jadzia

2022. 05. 07. 19:43

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2022. 05. 02. 12:00

Valóban nincs... Hogy ott egye meg a fene az összes politikust, mert ez nem csak a mostaniak bűne, aki ezt kialakította és eltűrte...

2022. 04. 30. 19:05

Nekem volna:
Vitessük kórházba a menekülteket is! :P

jadzia

2022. 04. 29. 19:36

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, kórház és , szöveg, amely így szól: „Lehet osztani. HT Az egy fÅre jutó napi ellátási kvóta: Kórházakban: 550.- Börtönökben: 1300.-Ft Menekülteknek: 5600.-Ft Ehhez nincs mit hozzáfűzni!”

2022. 04. 27. 18:23

Emlegetjük bizony!...

Hogy HOL a boldogság mostanában? Tartok tőle, hogy a Holdon svábbogárnak lenni!:(

2022. 04. 27. 11:10

Hát amelyikre az van írva... Budapest - Bécs.....

jadzia

2022. 04. 26. 19:35

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember

2022. 04. 22. 11:42

Ez viszont igaz.... De egyben természetes is, mert az emberek nyugalmat akarnak az életükben, bármíly hihetetlennek tűnik. Nyugalmat és biztonságot. Ezért van az, hogy sokan emlegetik vágyakozva még ma is a Kádár korszakot... 

jadzia

2022. 04. 21. 19:35

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „„Aki semleges az igazságtalanság korában, az az elnyomók oldalára áll.' Desmond Tutu 1931-202 Felszabtér”