Bank fenyegeti a polgármestert?

Bank fenyegeti a polgármestert?

2011. 09. 22. 22:43

Ma kaptam kézhez azt a levelet, amelyben a Raiffeisen Bank Zrt. Követeléskezelési Főosztályának vezető munkatársai tudtomra adják, hogy amennyiben nem, vagy csak részben teszek eleget az adósságrendezés végrehajtásának, abban az esetben „a képviselő-testületnél és a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzésért felelős szervnél is fogja kezdeményezni a polgármester fegyelmi felelősségének megállapítását”. Ezen felül a levélben felhívják a figyelmemet arra, hogy a Ptv. 7. § 4. bekezdése alapján „a polgármester jogviszonya a fegyelmi eljárás ideje alatt felfüggeszthető, valamint hogy a polgármester a tisztségéből eredő kötelezettségének vétkes megszegésével okozott kárért anyagi felelősséggel tartozik”.

Esztergom jelenlegi gazdasági helyzete nem teszi lehetővé a bérek kifizetését és a kötelező feladatok ellátását, valamint az adósságrendezés első ütemének teljesítését egyszerre. Vagy bért fizetünk az embereknek, vagy a bankok követelésének teszünk eleget. Nekem, mint Esztergom Város független polgármesterének csak az itt élő családok mindennapi életének biztosítása és a kötelező feladatellátás lehet az első. Ezért ezúton is nyomatékosítom, - amit már szóban többször elmondtam a képviselő-testületnek és a bankok képviselőinek is -, csak abban az esetben és olyan mértékben tudjuk teljesíteni az egyezségi megállapodások első ütemét, amely biztonsággal kigazdálkodható az önkormányzat saját forrásaiból.

Abban a demokratikus jogállamban, amelyben maga a Miniszterelnök Úr, Orbán Viktor jelentette ki nemrégiben, hogy első az kisemberek érdeke, és legfőbb feladatunk az eladósodás elleni küzdelem, megengedhetetlennek tartom, hogy egy pénzintézet ilyen hangú levelet írjon a város megválasztott polgármesterének, kényszerítve őt a törvényellenes, felelőtlen gazdálkodásra. Esztergomnak elege volt ebből. Nem lehet tovább folytatni az előző városvezetés hitelfelvételi gyakorlatát, és ki kell állni amellett, hogy az emberek érdeke minden esetben megelőzi a bankok érdekeit. Remélem, hogy ebben az ügyben a Kormány, meghirdetett szándékának megfelelően mellém és az esztergomiak mellé áll.


Esztergom, 2011. szeptember 22.


Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2011. 09. 28. 6:22
Ez üres fenyegetésnek tűnik nekem. Vagy ennyire nincs tisztában a bank az esztergomi helyzettel. Testületi ülést a Polgármester hívhat össze és vezethet le, nem? Vagyis bankot kifizetni vagy polgármestert fegyelmi eljárás alá venni, netán felfüggeszteni jelen esetben a polgármester aktív részvételével lehet, nem?

2011. 09. 27. 0:01

Ahogy leírtam, nekem az a problémám a bank levelével, hogy jogszabályokra hivatkozással politikai és személyi anyagi szankciókkal fenyegeti azt a polgármestert, aki a legkevésbé felelős a kialakult helyzetért. Ezen kívül újra helyzetbe hozza a felelősöket, ha a polgármestert felfüggesztik, illetve az ilyenkor szokásos fizetési sorrend harmadik helyéről az első helyre sorolja a szállítói, vállalkozási tartozások kiegyenlítését. Szerinted tényleg ez a bank érdeke, mert szerintem egyáltalán nem, súlyos szakmai hibákat követtek el a bank munkatársai.

2011. 09. 26. 21:39

Szórakoztató végigolvasni, hogy mit voltatok képesek összehozni a hír kapcsán :-)

Csak egy kérdés: ha Ti a bankban dolgoznátok, és ez lenne a munkakörötök, nem tennétek meg mindent, hogy érvényt szerezzetek egy megállapodásnak? Ne hábrodojunk már fel azon, hogy valaki a munkáját végzi. Ha jól látom, jogszabályra hivatkozik, nem deportálásra meg meghurcolásra. Ez csak egy banki bepróbálkozás. Nem feltétlenül fognak ők pereskedni, az nekik több veszteséget hozhat, mint hasznot. Főleg nem a Rafi, amelyik nyakig hitelezte a remek Fideszes önkormányzatokat. Kezeljük már helyi értéken az seményeket, akár milyen felháborító is, hogy egy akarnok városvezetés idáig juttatta a várost.

2011. 09. 26. 14:04

Részletek Ran Prieur 2005 februárjában, Slow Crash címmel írt esszéjéből:

 

„Nincs magyarázatom arra, hogy emberek miért hajlamosak ölni ha ideológiákról van szó, de amikor az életben maradás a tét, inkább csendben koplalnak. Talán az éhség olyan lassan jön, hogy mire készek lennének gyilkolni, már túl gyengék hozzá. Talán egy igazi éhínség idején az elit olyan erősen őrzi az élelmet, hogy nincs értelme megpróbálni elvenni, míg a szegényebb, hatalom által nem megrontott réteg, inkább megosztja azt a keveset amije van, mintsem hogy haláláig harcoljon."

 

„Az “anarchiáról” elterjedt általános kép szintén egy hazugság, egy elitista karikatúra, mely szerint az alacsonyabb osztályú emberek olyan idióták, kiszámíthatatlanul veszélyesek és esztelenek, mint egy tornádó. Valójában, a Rodney King-zavargásokban (1992, Los Angeles – a ford megj.) az emberek voltak olyan intelligensek, hogy megkíméljék azt a koreai élelmiszerboltot, aminek a tulajdonosa normálisan viselkedett velük. Ott voltam a seattle-i WTO “zavargásoknál”, és a romboló akciók nem esztelenek és őrültek, hanem nyugodtak, megfontoltak és célzottak voltak."

 

"Vegyük észre, hogyan használja a propaganda az “utca” szót: “aljas utcák”, “az utcán nőttem fel”, “utcai zavargások”. Hova máshova mehetnénk tüntetni? Ki a kertbe? Elhitették velünk, hogy az utcán gyalog felvonuló, szabad akaratú emberek, a létező legveszélyesebb dolog. Pedig a legveszélyesebb dolog az utcákon az autó. A zavargások idején valószínűleg lecsökken a halálesetek száma, mert kevesebb ilyenkor az autóbaleset. Vajon hány ember halt meg autóbalesetben abban az útkereszteződésben észrevétlenül, amivel a nagy média napokon át foglalkozott, hogy a világon mindenki lássa, ahogy Reginald Denny-t épp feketék verik meg.”

 

„Az emberi tudat átalakulása. Nem fogom “ébredésnek” vagy “transzcendenciának” nevezni, mert az még jobban vertikális skálára helyezné mindezt, mint korábban. Ha nem jobbak vagyunk, csak mások, az legalább olyan érdekes. Szokatlan belegondolni és könnyű mellette vagy ellene érvelni, mert annyira sok téren vagyunk okosabbak, butábbak, miközben alig különbözünk attól, amilyenek korábban voltunk. A saját vad elképzelésem szerint az emberek már most két csoportra válnak szét, nagyon hasonlóan, mint ahogy Tolkien tündéi és orkjai. Minden esetre az egyértelmű, hogy a kollektív emberi tudat átalakulása nélkül, továbbra is epekedni fogunk a heroinért, gyorsabban fogjuk vágni a fákat, mint ahogyan nőnek, ki fogunk billenni az egyensúlyból és addig fogunk pusztítani, amíg ki nem halunk. De egy megváltozott tudattal a lehetőségek óriásiak.”

 

http://ranprieur.com/essays/slowcrash.html

2011. 09. 25. 20:28

Hm. Most egy bank levele a tárgy. Vizsgálni kéne, hogy mi célból, kinek az érdekében íródott. Nekem bűzlik ez a levél. A liberális demokrácia felvetése önmagában is vicc. A liberalizmus összeomlott, és nagyon bízom abban, hogy az embereknek van annyi esze, hogy sohasem engedik vissza ennek a szélsőséges romboló eszmének a képviselőit sehová. Mi a baj azzal, hogy egy képviselő legyen visszahívható? Mindenkit kirúgnak a munkahelyéről, ha rosszul végzi a munkáját. Ezt a képviselőkre mért ne lehessen vonatkoztatni?????

2011. 09. 25. 14:39

Na itt tartunk .

Régen jöttek a tankok most meg jönnek a bankok!!!

2011. 09. 25. 1:46

Ha

„a A Raiffeisen Bank Zrt. az esztergomi polgármesternek küldött levélben nem a banki tartozás rendezésére szólította fel az önkormányzatot”, és „az önkormányzatnak időben előbb a (jórészt helyi) szállítóit kell kifizetnie”

Akkor a bank a „szállítók” érdekképviseletét látja el? Egy bank Követeléskezelési Főosztályának ez a dolga, hogy politikai és személyes szankciókkal fenyegessen egy Polgármestert, egy ügyfelüket, még csak nem is a bank, hanem egy harmadik fél érdekeinek védelmében? Ez már nagyon bűzlik.

2011. 09. 24. 11:19

Egyébiránt Orbán V. minden szavával teljes mértékben azonosulni tudok.

Tudjuk, hogy teljesen mindegy mit mond, a tettek számítanak!

2011. 09. 23. 23:53

2011. 09. 23. 22:58

A kormány álláspontja (helyesen), hogy szakítani kell a "hitelből bármit megengedhetek magamnak" stílussal. Hogy ezt ki népszerűsítette, abba ne menjünk bele, de Meggyes városvezetése pont ezt csinálta. (És a tisztes családapa példázata is inkább felelőtlen családapa.)

Namármost ha Orbán móresre akarja tanítani a bankokat, hogy országunkat és ezzel annak polgárait megmentse, akkor nem engedhetik meg, hogy bankok így fenyegetőzzenek, hisz üzenetük ez: "nem érdekelnek a közalkalmazottak(emberek), első, hogy én (a bank) megkapjam, ami jár".

Felháborító! Ebben a helyzetben Orbánnak, Lázárnak, Kósának és a többi megmondóembernek összehangoltan támadásba kellene lendülni, és kiosztani egy-két kokit meg sallert. De miért nem teszik? Mert ezeket a pofonokat Meggyes kapná!

2011. 09. 23. 20:28

Mar reg ota gyanitom, hogy ujabb hitelek felvetelet kivanja a testulet, a varosra eroltetni

A regi jol bevalt, soha veget nem ero hitelbol fizetni a hitelt.

Igy aztan azt is sikerul bebizonyitaniuk, hogy lam-lam keptelenseg a varost mukodtetni hitelek felvetele nelkul, TE meg azt probalta elhitetni veletek, hogy lehet.

 

2011. 09. 23. 20:11

hajrá az előző!

2011. 09. 23. 19:54

Egy aprócska tüntetés a bank előtt??? Nevetés

2011. 09. 23. 18:27

Lári-fári! Attól nem jut pénzhez a Raiffeisen meg a többiek, ha befenyegeti Tétényi Évát. Egy önkormányzat az alapfeladatok ellátásáért felelős elsősorban, csak azután a vállalkozók kifizetéséért, hiteltörlesztésért. Ha az adósságrendezési eljárás végeredménye az, hogy alapfeladatokra nem jut pénz csak vállalkozók kifizetésére, hiteltörlesztésre akkor az sikertelen volt és törvénysértő, sikerdíj kifizetése jogalap nélküli. Ilyen alapon tehát jogszerűen nem vethető fel Tétényi felelőssége. Vigye a bank a hitel mögött álló fedezetet, jelzálogot! Ha az nem nyújt fedezetet, akkor írják le veszteségként, illetve pereljék azokat, akik felelőssége megállapítható a fedezetlen hitelnyújtásért, Meggyeséket és saját alkalmazottaikat, meg lassan a pénzügyi biztost is.

 

Véleményem szerint az egész mögött Meggyes kétségbeesett próbálkozása áll, hogy az a bizonyos vállalkozói kör is ki legyen fizetve, különben neki annyi. Azok a körök csak Meggyest fenyegetik a pénzükért, semmi szükségük bővíteni a kört, pláne egy Tétényi Évával. A szövegezés is nagyon tollbamondás jellegű, mintha Meggyest hallanám. Kár, hogy már nem Felcsuti a Raiffeisen vezér, aki gratulált Tétényinek megválasztásakor. Annyit azért megteszek, hogy elviszem a pénzem a Raiffeisen-től, esztergomi viselkedésük miatt.

 

Tétényi Évának javaslom, hogy levélben és személyes találkozón azonnal kérjen magyarázatot Walter Rothensteiner ausztriai vezérigazgatótól és Heinz Wiedner magyarországi vezérigazgótól, politikai jellegű fenyegető levelükkel kapcsolatban. Alacsonyabb emberekkel ne álljon szóba, mert benne vannak a kakiban, reagálásukat meg hozza nyilvánosságra. A levél üzenete ugyanis: ha nem fizetsz, akkor politikailag és egzisztenciálisan kicsinálunk, maffia stílus. Egy bank részéről megengedhetetlen az ilyen hangnem az üzleti levelezésben. Walter Rothensteiner ausztriai vezérigazgatónak egyben válaszüzenet magyarországi kivonulásukkal kapcsolatos sajtónyilatkozatára, hogy Tétényi Éva sem fog kivonulni esztergomi polgármesteri székéből a Raiffeisen fenyegető levelére. Nem adja át a helyét pont azoknak, akik a Raiffeisent ilyen helyzetbe hozták. Nagyon nincsenek tisztába a Raiffeisen felsővezetők a konkrét helyzettel, az okokkal ami miatt a hitelük bedőlni készül. A bedőlt hitelért a valódi felelősöket keressék, és azokat vonják felelősségre. Lehet rögtön kezdeni bankon belül.

2011. 09. 23. 17:57

Gondolom, nem csak bennem merült fel a kérdés: pontosan mi köze is van a Raiffeisen bank követeléskezelési főosztályának ahhoz, hogy az esztergomi önkormányzat hogyan és mikor tartja be az adósságrendezési eljárást lezáró jogerős bírósági határozatot? Szerintem ez a magyarázkodás csak rontott a helyzetükön...

2011. 09. 23. 17:44

"Kibújt a szög a zsákból !" Ha ennyire szüklátókörűek, akkor hogy merték elvállalni feladatukat ? Erőszakos dilettánsok társasága. Körültekintésük felelőtlen szükkörűségre vall ! Ezért még fizetést is kapnak ?

Tétényit teszik felelőssé ? Szerencsétlenek !

Tájékozódjanak mielőtt valamibe belefognak !  A képviselő-testület nekik bűntelenek ?  Legvalószínűbb, hogy lepaktáltak egymással.

Remélem az osztrák központ bocsánatot kér Tétényitől és keres más munkatársakat !

2011. 09. 23. 17:24

Hát nem ezt a reakciót vártuk a banktól...

http://hirszerzo.hu/belfold/20110923_raiffeisen_tetenyi_eva

2011. 09. 23. 17:23

Egyeseknek ma már mindenki szélsőséges, aki nem az Ő nézeteivel azonosul. Talán az ő gépében van a hiba, ha ennyien másként gondolják. A bank kizsákmányolásra épül. A válság alatt is híztak, amikor ajvékoltak a saját harácsolásukba megroggyant bankrendszerek miatt, rögtön az államot kérték segítségül mindenhol. Na persze ezt is mi fizettük ki nem ők.Cseppet sem sajnálok egy bankot sem.

2011. 09. 23. 17:13

2011. 09. 23. 16:36

Volt egy kis megtakarított valutám ebben a bankban amit felvettem és más bankba vittem.

Ennek a banknak a küszöbét már nem lépem át,leírták magukat nálam.