Civil Akadémia Esztergomban
2011. szept. 22.

<p>Esztergomban ezen a hétvégén útjára indul egy új kezdeményezés, a Civil Akadémia. Életre hívását az tette szükségessé, hogy egyre többen szeretnének olyan környezetben élni, ahol az egymásra figyelés, a környezetvédelem, a másik ember és a jövő nemzedékének tiszteletben tartása, az erkölcsi alapértékek az elsődlegesek.</p>

A minket körülvevő világ szorító kérdéseire különböző utakon keressük a válaszokat, legyen ez gazdasági, társadalmi, politikai, vagy környezetvédelmi probléma. A sikeres kiutat azonban csak együtt találhatjuk meg. A Civil Akadémia megálmodói lehetőséget kívánnak biztosítani a független gondolkodóknak a találkozásra, egymás megismerésére, és nem utolsó sorban egy olyan vitakultúra megalapozására, ami a mai magyar gyakorlattól eltérően nem a szétválasztó, hanem az összekapcsolható tényezőket keresi és találja meg.

A szeptember 24-én megrendezésre kerülő eseményen szó lesz az önfenntartó ökováros modellről, jelen lesz a Civil rádió, felszólal a Magyar Rádió Vasárnapi Újságjának egykori főszerkesztője, és teret kapnak azok az új társadalmi szerveződések, amelyek a társadalom jelenlegi válságának megoldására keresnek alternatívákat. A Civil Akadémia első rendezvényén felszólalóként jelen lesz többek között a NÉP alapítója, független polgármesterek, civil alapítványok és mozgalmak vezetői. Vendégeink külföldi jó példákat ismertetnek, például az amerikai elnökválasztási kampány tapasztalatait, de  a zalai kistelepülések és az alföldi agrárium érdekeinek képviseletében is elhangoznak majd előadások. Ide várjuk a szakszervezetek képviselőit és reményeink szerint minél több, sorsáért tenni akaró, tudatos állampolgárt. Az esemény moderátora Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere lesz.

 

A Civil Akadémia helyszíne: Esztergom, Imaház utca 2., Technika háza

Időpont: 2011. szeptember 24., 14-18 óra