Ismét jótékony célt támogattak
2011. szept. 21.

<p>Ismét mozgalmas, programokkal teli hétvégén van túl a Pázmány Péter utca 7. szám alatt található Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ Esztergomban.</p>

Az elmúlt péntek Szuharevszki Mihály Faith & Fashion című kiállításának megnyitójával indult. A kiállítás legnagyobb  érdeklődésre számottartó darabja Leonardo örökségeként az Utolsó vacsora című kép újraértelmezése volt. Leonardo üzenetének popmodernizálásával újra hagyományt teremt a ház, a művész Esztergomban újra feldolgozza a képet a hely szellemének megfelelően.

A megnyitót követően a győri Wakachuka együttes lépett fel a Házban. A dob-basszus groove-ra épülő gitáros, énekes zenéhez karakteres szaxofon párosul,
mindezt egyedi ízű dalszövegek teszik igazán teljessé. A saját hangot nem az eredeti hangzás utáni hajtásban akarják megtalálni, és nem is a fő csapások mentén, lehet szó akár alternatív kicsengésről, egymással társalgó szólókról, meredek lüktetésről vagy amolyan tudatosan elmerengő Tom Waits-es érzésről. Stílusbeli kicsapongásaik egyfajta közösen megélt szabadság szüleményei. A győri zenekar ezúttal a visszafogottabb "Wakusztik" műsorával lépett színpadra, amelyben a dalok, lecsupaszított, letisztult egyszerűséggel és közvetlenséggel szólaltak meg.

A szombati nap a jótékonyságról szólt. A Ház életében nem először fordult elő az, hogy valamilyen jótékony cél érdekében várt látogatókat és adományokat egy nemes cél érdekében.
Ezen a hétvégén a Millennáris és a MüPa közönsége által már megismert Sajtkukacz együttes lépett fel, mégpedig azért, hogy az önkéntes adományokkal a Honvéd utcai Óvoda Mocorgó Alapítványát támogassa. A nagylelkű adakozók segítségével az Alapítvány 44700 forinttal lett gazdagabb, amely összeget az óvoda vezetője vett át.

Gép Katalin a Ház vezetője elmondta, hogy a jövőben is fontos lesz számukra hogy helyet biztosítsanak a jótékonyságot szolgáló rendezvényeknek. A Kaleidoszkóp Ház következő eseményei közül pedig kiemelte a kis galériában szeptember 23-án megnyíló kiállítást, amelyen Varju Krisztián művei kerülnek bemutatásra. A kiállítást Wernke Bernát költő nyitja meg. Október közepétől pedig négy hetes Indonéz Műhely indul, ahol a selyemfestéssel és batikolással, valamint az indonéz konyhával ismerkedhetnek meg bővebben az érdeklődők.
Bővebb információkat a facebookon ( facebook.com/kaleidoszkophaz ) és a Ház weboldalán a kaleidoszkop.hu -n találhatnak az érdeklődők.