Várjuk a királyt

Várjuk a királyt

2011. 09. 16. 14:45

Orbán Viktor javaslatára állami kitüntetést adott át a tongai uralkodónak Schmitt Pál köztársasági elnök. A tongai királyság a polinéz térség egyetlen királysága és V. GeorgeTupou pár éve ül, az egyik hírportálon megjelent fénykép szerint színarany trónon. Hogy mit tett az aranytrónusos uralkodó, amiért a Miniszterelnök a Magyar Köztársasági Érdemrendre javasolta? A Magyar Közlönyben megjelentek szerint az egyik ok a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvétele érdekében végzett munkája volt. (A másik az ENSZ nem állandó tagjainak felvételéhez szükséges támogatásról szóló ígéret.) A király ez év májusában látogatott Magyarországra és ő vetette fel a diplomáciai kapcsolatok felvételének szükségességét. A kezdeményezés felvetését követően már augusztus végén megkapta a magas kitüntetést.

Személy szerint örülök, hogy bebizonyosodott: Orbán Viktor tud gyors döntést hozni, valamint elismeri a diplomáciai kapcsolatok felvételére irányuló törekvéseket. Annak már nem annyira örülök, hogy csak az országhatáron túl tartja ezt elismerésre méltónak.  Nagyon, nagyon messze tőlünk. Itt Esztergomban számát sem tudjuk a miniszterelnökség felé irányuló telefonhívásoknak. De tudjuk a múlt év vége óta feladott levelek számát. Tudjuk a számát a kilométereknek, amit a szintén tudott számú esztergomi polgár és szimpatizáns gyalogolt le egy éjszaka alatt, hogy Orbán Viktornak átadja azt a nyílt levelet, amit Tétényi Éva írt a miniszterelnöknek. Azért, hogy tudassa, itt nálunk nem a kormány által kívánatosnak tartott, sőt, ígért módon haladnak előre a dolgok. Tudjuk a számát az aláíróknak, akik mind a 7519-en vállalták a nevüket. Kérdőívet sem kellet küldeni a Nemzeti Konzultáció jegyében.  Komolyan vettük. Mi magunk vittük az anyagot a kért helyre. Ingyen, járulékos költségek nélkül. Pontosan tudjuk és országosan ismert a Parlamenthez gyaloglás időpontja is: 2011. április, 08., 18.00 – 2011. április 9., 08.30, amely még a tongai király látogatása előtt történt. Mi mindent megtettünk. Nemcsak a diplomáciai, hanem az azon túli, vagy megelőző kapcsolatok terén is. Ezért mégsem kapott kitüntetést senki Esztergomból. Igaz, nem csak kitüntetést, választ sem kaptunk. Több mint öt hónapja.  Azt üzenik és írják Budapestről, hogy Magyarország Kormánya és a Megyei Kormányhivatal figyelemmel kíséri városunk sorsát. Egyet felejtenek el. A levél nem hozzájuk íródott. A címzett Orbán Viktor volt. A választ Esztergom tőle várja, mint miniszterelnöktől, mint a 2/3-os kormánypárt elnökétől, mint Esztergom díszpolgárától.

Most jön a király a képbe. Ami nekünk nem sikerült majd’ egy év alatt, talán az ő kvalitásaival menni fog. Kérjük a tongai királyt, hogy vesse latba rendkívüli diplomáciai képességeit és intézze el nekünk, hogy ha kitüntetést nem is, legalább válasz kapjunk végre kérdéseinkre, kéréseinkre.

 

Hock Anikó

2011. 09. 22. 16:50

Kitüntetés az összes ...rnak.Kínai,Szaudi,Tongai,Kadhafi Ezek VIKTOR barátai ,ezeket kell kitüntetni.A majom Gratula.

2011. 09. 20. 22:14

Oly sok lehetőség van ebben a kapcsolatban. Lehet akár egész Polinéziának kérdőíveket küldözgetni, hiszen az együttműködést meg a társadalmi konzultációt szükséges tovább folytatni és kiszélesíteni. Külön államtitkárság is kell. Külön kormányszóvivő helyettes a tongai ügyekre szakosodva.Kiküldött követ. Közös projektek létrehozásának lehetőségének vizsgálatára létrehozott eseti, többéves bizottság és alárendelt kutatóintézet.Több iroda, papír, személyzet, portás, biztonsági ember. ...Lassan közelítünk a beígért 1 millió munkahely megvalósításához.

2011. 09. 20. 16:54

Szerintem sincs vége. Én úgy csinálnám, hogy kineveznék egy Nemzeti Királyválasztó Bizottmányt csupa Schmitt Pál kaliberű honatyákból, kétharmados felhatalmazással. A választások előtt közvetlenül leváltanák a Köztársasági Elnököt és kineveznének engem a nemzet királyának, fejedelmének, az elnevezés tök mindegy csak a nemzet szó benne legyen. Mivel a nemzet egységét képviselem, feloszlathatom a parlamentet, ügyvezető miniszterelnököt nevezhetek ki, hadat üzenhetek az EU-nak, és a többi. A lényeg, hogy dolgoznom ne kelljen, palotám és alattvalóim legyenek.

2011. 09. 19. 22:16

Az nem képzelhető el, hogy drága országvédő vezetőink esetleg előre gondolkoznak? Ha pár év múlva esetleg őket próbálná bárki számon kérni, a kialakult jó kapcsolat következtében lesz hova menni családostul az elszámoltatás elől.

Szerintem van annyira agyafúrt, hogy ilyesmi is felmerülhet benne. Főleg, hogy láthatja Esztergomon keresztül, hogy a nép egyre kevésbé hagyja magát. A kis játszótér is bezárandóban van, de egyre jobban úgy tűnik az országosnak is előbb utóbb eljön a záróra. S utána meg lehet menni királyságba bújócskázni.

2011. 09. 19. 21:56

Királyság még nincs, de igyekszünk. A nap ránk is ugyanúgy süt. Náluk a király kívülről tűnik sötét bőrűnek. Nálunk ez még nem látszik. A folyamat belülről indulhatott el.De még nincs vége.

2011. 09. 17. 1:05

Fantasztikus ötlet :) Bár a rossznyelvek azt beszélik, hogy a tongai királyra nagyobb befolyást gyakorol Ausztrália - nem is értem miért- amely ország pedig valamiért megorrolt ránk, tán valamiben mi nem támogattuk őt Portugáliával szemben, noha több egykori hazánkfia és leszármazott él Ausztráliában - .... ajjaj, ez a diplomácia, igazán szövevényes ..... Mindenesetre Esztergom még nem hagyott rossz szájizt Ausztráliában, hátha mellénk állnának, és kizsarolnák a kormányból a kedvező elbirálást .... az aztán tényleg nagy siker lenne

2011. 09. 16. 17:28

A fiamnak volt szerencséje Raratonga szigetén eltölteni egy hónapot.Én javasolnám a köztársasági elnöknek,hogy ajándékozzon aranyozott szélű WC- papirt a Tongai Királynak,jelezve ezzel a magyar belpolitikában betöltött szerepét/ mármint a köztársasági elnökünknek/ mert a tongai király az király marad!!

2011. 09. 16. 16:28

Kedves Hock Anikó!

Nagyon tetszett az írás!

Örömmel (és méreggel) olvastam.

Méreggel azért, mert minden szavával egyetértek de sajnos, akár a falra hányt borsó ...  Akinek szól, arról épp úgy lehullik, mert a hatalmas arcától, a modortalan pökhendiségétől meg sem hallja!