Esztergomi dilemma: emberek vagy bankok
Közélet
2011. szept. 15.

<p><strong> </strong>Az esztergomi képviselő-testület fidesz-frakciója a csütörtök esti ülésen a 38 napirendi pontból csak 4-et volt hajlandó tárgyalni. A költségvetéssel kapcsolatban a polgármester többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandóak név szerint szavazni a Meggyes-csoport tagjai, és döntést sem hoztak róla, ami több száz család októberi megélhetését teszi bizonytalanná. A pénzügyi bizottság fideszes elnöke, Steindl Balázs ráébredt, hogy vagy a béreket fizetik ki vagy az adósságokat rendezik, ám a milliárdos hiány pótlására konstruktív javaslatot nem tudtak felmutatni.</p>

A megtizedelt napirendi pontok között nem eshetett szó az alkalmatlanságát folyamatosan bizonyító jegyző fegyelmijéről, a balesetveszélyes esztergomi utak kátyúzásáról, a közterületek ápolásáról, és arra sem kaptunk magyarázatot, hogy a 100 milliós nagyságrendű éves parkolási díj befizetésből miért teljesített a Strigonium Zrt. eddig csupán 2.3 százalékot. A fideszes képviselők nem kívántak pénzt biztosítani a Mária Valéria híd 10 éves jubileuma kapcsán megrendezésre kerülő protokollrendezvényekre, nem tartották fontosnak tárgyalni a nehéz sorban, illetve mélyszegénységben élők problémáit, valamint az Állami Számvevőszék intézkedési tervét sem.

Az ülés közben a téren várakozó maroknyi csoporttól egyszer felhallatszott a terembe a „hajrá Fidesz” bekiabálás, ami azért sajnálatos, mert éppen a kormánypárt az, aki a kisemberek érdekei mellett kiáll, ám az esztergomi fidesz ennek épp az ellenkezőét teszi.

 

Esztergom, 2011. szeptember 15.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

(forrás)