Ordítok helyettetek!
2011. szept. 5.

<p>A napokban felkeresett egy bölcs, tisztességes esztergomi és azt kérdezte: „Géza, miért hallgat, amikor baj van?”</p>
<p>Nem tudtam hirtelen válaszolni. A szeméből próbáltam kiolvasni, mire céloz, értettem is, meg nem is a jószívű dorgálását.</p>

Igen, hatalmas nagy baj van. Esztergom a Fidesznek a kísérleti laboratóriuma, mindannyian a megpróbáltatásokat átélő szenvedő alanyok vagyunk. Meggyes Tamáson egy évvel az önkormányzati választások után még mindig ott van a laborvezető köpeny, annak ellenére, hogy a halálos injekciókat már kiosztotta.

http://www.youtube.com/watch?v=cq67RGWEdn4

Nem véletlenül nem nőhetett eddig a fű a másként gondolkodóknak, még a más részakaratot (pártérdeket) felvállalók is felkészülhetnek a legrosszabbra, csak gondoljunk a 2011. szeptember 1-i önkormányzati ülésre. Stámusz Andrea önkormányzati képviselőre ugrottak összefogva a helyi hímsoviniszta megélhetésiek. A bűne a képviselőasszonynak csak az volt, hogy kimondta a Jobbik nevét és nevén nevezte a dolgokat.

Aki magasabb szempontú és szélesebb rétegű összefogásban gondolkodik, ráadásul nem szívbajos, az a főellenség. Mindenkinek!

A megfélemlítés, az egzisztenciális függőség sokkal jobban jelen van Esztergomban, mint más településen. Orbánék tudják, ha Esztergomot elvesztik, a következő országgyűlési választásokon kisebbségbe kerülhetnek. Elárulom, nem az MSZP-től esetleg a Jobbiktól vagy a pártoktól félnek, más esztergomi gondolatok gyűlnek országszerte a választópolgárok fejében. Ami sokkal veszélyesebb a kialakult bűnös rendszerre, a pártokráciára!

Esztergom így újra az ellenállás városa lett. Nem feledhetjük egy pillanatra sem, hogy gyönyörű városunkból azok „építették fel” a „Meggyeskirályságot”, akik „ Dózsafalvára” hivatkoznak!

Nem éltem az 50-es években, de úgy gondolom, Meggyes Rákosi legjobb tanítványa lehetett volna. Esztergomban ma mindenki kommunista ( a Fidesz, azaz a Párt ellensége), aki nem Fideszes. Annyi változott csak, hogy régen mindenki klerikális reakciós volt, ha nem volt MSZMP (a Párt) tagja.

Mátrixos új világ jött létre az úgynevezett rendszerváltás után 21 évvel, ahol továbbra is a fortélyos félelem igazgat.

Ezért szólok és ordítok helyettetek!

Magyarországon már nincs demokrácia, Esztergomban meg főleg eltűnt a nép uralma. Ordítok helyettetek, mert hamis jelszavakkal mind a 10 választókörzetben Meggyes Tamás emberei becsapták a választópolgárokat. Nincs az ígért együttműködés, a lokálpatrióta szemléletű népet nem képviselik az egyéni képviselők! Ilyen mély árok soha nem volt Esztergomban az egyéni képviselők és a választópolgárok között!

Csak Meggyes érdekei számítanak: Petróczynak, Zoltainak, Steindlnek, Bánhidynak, Némethnek, Ivanovnak, Pálnak, Pócsföldinek, Kálmánnak.

Ez az írás is megmarad az utókornak, kordokumentumnak, mint a könyvem. Felvállalva ordítok helyettetek!

Nem hallgatok, véleményemet vállalom a lakókörzetemben, utcán, piacon. Kiállok az igazságért, ahogy mindig tettem. Engem már nem érdekel, hogy ki mi volt, milyen párthoz tartozott, hiszen az esztergomi Fideszben több a volt MSZMP tag, mint az utódpártban!

Nem érdekel, ki volt AVH-s tiszt, hiszen ez helyi szinten álvita. Mert az MDF és utána kétszer a Fidesz országosan a történelmi igazságtételt elszalasztotta!

Akkor miről beszélsz, Gyuri?

Ez figyelemelterelés. Meggyesről, magatokról a mai gazemberségekről!

Miért nem arról beszélünk, hogy mennyi városi ingatlan alakult át az üzleteitekké a közelmúltban?

Ki hozza Esztergomba a román és ukrán buszvezetőket? Kitől bérelnek városunkban lakásokat? Kit akartok a piac üzemeltetőjének? Bánhidy mivel van zsarolva? Melyik igazgatói szék lett ígérve Kálmán Sándornak?

Számtalan kérdés, meglévő válaszokkal, amit én már ismerek.

Azt is elmondhatnád, hogy kik vagytok ti? Miért van nektek mesés fő- vagy másodállásotok, ahonnan dől a lé a mai napig?

Mennyivel vagytok ti különbek az esztergomi –valószínűleg tehetségesebb-választópolgároknál, vagy azoknál, akiket politikai pártérdekből lejárattatok? Miért vagytok ti kiváltságosok?

 

„Páncélarcú, hanta, buli, haverok!”

Ez a ti jelszavatok, nem az együttműködés. ( Az októberben megjelenő könyvem címe is.)

Ordítok a városomért, az esztergomiakért, helyettetek!

Meggyes marionettjei heteken belül olvashatnak magukról a választópolgárokkal együtt. Nem hallgathatok, ezt láttam a rám kérdező szemében. Nem érdekelnek a fenyegetések, a perek. Mindenki megkapja azt, amit érdemel. Nekem csak rendes ember vagy gazember létezik, és szívesen írok a gazemberekről!

Ordítok helyettetek!

Évek óta szólok mások helyett, ebből semmi előnyöm nem származott! Én nem is ezért teszem. Ezért a tabu dolgokról is szólnék. Újra elsőnek.

Előre leszögezem, elkötelezett vagyok és tudom, hol a helyem.  Emlékezzen mindenki:

Mi ott álltunk a vihar kezdetén, amikor nagyon kevesen voltunk. Ismerjük egymást. Tettük a dolgunkat Esztergomért, egy szebb jövőért és ma is megalkuvás nélkül tesszük. Mégis, a magukat „mieinknek” mondók közül, akik a szélcsendből vagy a semmiből kerültek elő, sok a minket beskatulyázni akaró, hátráltató! Nem kicsit.

Tisztán és előre látok, ezért tisztelettel óva intem ezektől az emberektől Tétényi Éva polgármesterasszonyt!

Egyelőre tudom a csapásirányt, de ezek ellen is, mindig ordítani fogok!

Esztergomért!

 

Helyettetek…

 

Kovács Géza