Nyílt levél Sturcz Viktória rendőrkapitány Úrhölgyhöz!
2011. szept. 1.

<p>Tisztelettel a következő észrevételeket tenném nyílt formában az áldatlan esztergomi politikai köztéri állapotokról. Nem névtelen levél mögé bújva, rágalmakat szórva, hanem névvel vállalva a visszásságokat, amiket az esztergomi polgárok városunkban átélnek.</p>

2011. augusztus 4-én 17 óra 30-tól -20 óráig az esztergomi piaci kereskedők az 1989. évi III. törvényt betartva az esztergomi Széchenyi téren demonstráltak. A demonstrációjukat bejelentették, jegyzőkönyvezték, jogkövető magatartást tanúsítottak.

A demonstrációval egy időben „névtelen Mária” és társai engedély nélkül megjelentek és ellendemonstráltak 50 méterre a bejelentett tüntetéstől.

Ezt a jogi és rendőrségi nonszenszt azonnal jeleztük a kint lévő biztosítási parancsnoknál, aki semmit nem lépett. ( Egy területen két ellentétes rendezvényt nem lehet tartani!)

A biztosítási parancsnok spontánnak ítélte meg a Fideszes véleménynyilvánítást, ami azért nem helytálló, mert 72 órával korábban kint volt a Fidesz demonstrációra való felhívás az RTVE képújságjában!

A sorok íróját 2007. november 21-én a Batthyány-örökmécsestől hurcolták el többedmagával a gyülekezési jog megsértése miatt, annak ellenére, hogy spontán és békés volt a megmozdulásunk.

Tisztában vagyok azzal is, hogy 2008. május 27-én az Alkotmánybíróság határozatot hozott a gyülekezési jogról szóló törvény alkotmányosságáról, de ezt 2011. augusztus 4-én az RTVE-s hirdetés miatt nem alkalmazhatta volna. Hiszen a fideszes rendezvényt 72 órán belül sem jelentették be.

2011. augusztus 4-én mérlegelt, kettősmércével mért az esztergomi rendőrség és nem lépett fel a be nem jelentett Meggyes Tamás melletti demonstráció ellen.

Ezenkívül vizsgálatot kérünk az ügyben is, hogy az esztergomi piacon „Mária és társai” felheccelik és uszítják a kisebbséget azon önkéntesek ellen, akik most a rendért önfeláldozóan mindent megtesznek.

Ha felkeresik Sáska Jánost és Fizel Józsefet nyomozóik a városi piacon, biztos megdöbbentő dolgokat tudnának mondani.

Nem tudom, hogy a leírt dolgok bűncselekménynek minősülnek-e, de ez ügyben is lépniük kellene, mert beláthatatlan dolgok indulhatnak el.

Tisztelettel kérem a leírtakban a vizsgálatát, intézkedését.

Köszönettel:

Kovács Géza

2011. szeptember 1.