Nemfizetés miatt leállítani kényszerül a Dalkia Energia az esztergomi élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását

Nemfizetés miatt leállítani kényszerül a Dalkia Energia az esztergomi élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását

2011. 09. 01. 9:36

A Dalkia Energia sajnálattal közli, hogy a 70 millió forintra rúgó ki nem fizetett számlák miatt szeptember 1-től leállítani kényszerül az Aquasziget Esztergom élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását.

A társaság 2006-ban 15 éves szerződést kötött a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt-vel a hagyományos kazános ellátáshoz képest mintegy 15 százalékos megtakarítással üzemelő modern, környezetkímélő gázmotor installálására, a szükséges infrastruktúra kiépítésére és folyamatos energiaszolgáltatásra. Az elmúlt években az üzemeltető egyre komolyabb kintlevőségeket halmozott fel, a kifizetetlen energiaszámlák immár 70 millió forintra rúgnak.

Idén júniusban a város közgyűlési döntés keretében új üzemeltetőnek adta át a fürdő üzemeltetésének jogát. A Dalkia Energia az üzemeltető váltásról előzetesen nem kapott tájékoztatást, jelenleg is a korábbi üzemeltetővel áll szerződéses kapcsolatban, és mivel nem látja esélyét, hogy a jövőben a kintlévőségei csökkennének, 2011. szeptember 1-től határozatlan időre megszünteti a szolgáltatást.

„A hátralékkal kapcsolatban hónapok óta folytak tárgyalások, melynek eredményeként született egy, mindkét fél által elfogadott fizetési ütemezési megállapodás, melynek azonban az Esztergomi Fürdő Zrt. továbbra sem tett eleget. Mivel nem kiemelt szociális célról, hanem jóléti funkciót betöltő intézményről van szó, társaságunk a méltányossági kritériumokat is mérlegelve arra a döntésre kellett jusson, hogy élni kíván a fizetési ütemezési megállapodásban biztosított lehetőségével és leállítja a szolgáltatást. Az elmúlt időszakban társaságunk határidőre eleget tett a fürdő üzemeltetésével kapcsolatos beszállítói kötelezettségeknek, nem engedhetjük meg a kintlévőségeink további emelkedését, hiszen kötelezettséggel tartozunk további ügyfeleink és munkavállalóink felé is.  Amennyiben időközben a számlákat rendezik, a szolgáltatás természetesen ismét megindulhat.” – mondta el a döntéssel kapcsolatban Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatója.

A társaság döntéséről előzetesen személyesen tájékoztatta a fürdő vezetőségét, valamint az önkormányzatot.

2011. 09. 05. 8:11

Az a szerencsénk, hogy nem mindenhol a titkárnők osztják az észt.

2011. 09. 04. 17:22

Tétényiről szó sem volt, de ha már megemlíti

1 nem írta alá a hitelekeret szerződést ami miatt a Raiffeisen felszámolást indított a fürdő ellen, mert azonnal esedékessé vált az összes követelés

2 ugye az 1 millió forint bírság sem véletelen.

Na és ezen ügyekben nem volt lehetősége a cégvezetőnek semmire. De itt nem Tétényi Éváról. hanem az új vezérigazgató tevékenységéről, és az új üzemeltetőről írtam. És az elmúlt három hét eseményeire lennék nagyon kíváncsi.

Áram nélkül a dunaújvárosi élményfürdő

*java vagy más kódot, scriptet ne másolj be semmilyen esetben!

Hétvégén még biztosan zárva lesz a dunaújvárosi élményfürdő - a honlapon talált számon ezt mondták a Krónikának. Hogy azután mi lesz, nem tudni. Bár a CIB korábbra kérte, ma kapcsolta ki az áramot az E-ON a fürdőben. A háttérben a CIB csoport és a vagyonkezelő régóta húzódó vitája áll. Most mindkét fél csak közleményt adott ki.

A történet röviden: egy közbeszerzés után az élményfürdőt egy konzorcium tagjaként a CIB építette és adja lízingbe. Tavaly kapta meg a fürdő a használatbavételi engedélyt, azóta a CIB közleménye szerint az önkormányzat és a vagyonkezelő nem fizeti a lízingdíjakat és a közműdíjakat sem.

A város megvette volna a fürdőt, de az árban nem tudtak megegyezni. A város és a vagyonkezelő szerint a bank több száz milliós jogtalan követeléssel állt elő, a bank szerint viszont a beruházás költségeit és annak kamatait akarja megkapni, és letétet a közüzemi díjak fizetésére.

 

Nem baj hamarosan megérti az összefüggéseket.

2011. 09. 03. 2:35

Kedves fórumozó társunk!

Arról írtam (vélemény), hogy bizonyára Tétényire kennek mindent a fürdővel kapcsolatban. Balogh Zoltán egy a fürdőben rendezett kiállítás megnyitón megjelent Tétényit és Jan Oravetz polgármestert a megjelent esztergomi és párkányi közönség, résztvevők előtt sértegette. Ezt már nem lehet letagadni, túl sokan voltak. Tétényinek felhánytorgatta, hogy nem támogatja a fürdőt. Ezért írtam, hogy Balogh Zoltán már akkor Tétényit hibáztatta.

 

Fogalmam nincs, hogy e nagynyilvánosság előtt elhangzottakkal kapcsolatban mit hord ön itt össze vissza, meg fenyegetődzik, hitelrontásról, tájékozatlanságról, hogy ki, kinek mikor fizetett, mikor váltották le. Mi köze mindezeknek a beírásomhoz, meg mitől kellene nekem tájékozottnak lenni, nem vagyok én Balogh Zoltán. Úgy látom a Balogh Zoltánt ért megjegyzést nagyon zokon vette, talán Balogh Zoltán soha nem hibáztatta Tétényit? Véletlenül ön nem Balogh Zoltán? Mint szemmel láthatóan jól tájékozott, örülnénk, ha tájékozatlanságunk felhánytorgatása nélkül további részletekről tájékoztatna minket, tényleg. A fórum ezért van, itt nyugodtan le lehet írni infót, tényeket, véleményeket, ne fogja vissza magát.

2011. 09. 02. 15:16

Hofi jut eszembe..... Ha elszabtuk hát elszabtuk, utólag meg szabhatjuk! Maga meg otthon buborékoljon.

Igen szabhatjuk, de mindig benyaljuk, hogy hát nincs mit tenni. De van, egyszer már minden felelős beosztású tolvajt sittre kell vágni, és ott megtanulja azt, hogy van cigánybűnözés....Nevetés

Azért ilyen pofátlanok, mert tudják nincs következménye. Lesz.....

2011. 09. 02. 8:47

Mi lenne velünk, ha korábban a Meggyes féle tulajdonosi ötletet a helyi népszavazáson nem söpörték volna el az esztergomi józan emberek?

Akkor most az esztergomi polgárok fizetnének a csődben lévő önkormányzati cégek helyett?

2011. 09. 02. 8:41

Meggyes és bandája, Steindl és csordája pedig magánvagyonából fizesse vissza az elsíbolt milliárdokat, amit az esztergomi polgárok nyakába szereztek.

Indoklásképp megemlíteném, hogy -mennyországot hirdettek propagandájukban, vagyis- félrevezették az embereket, szánt-szándékkal hazudtak anyagi hasznuk megszerzéséért.

A "Sátán fajzatai" csak a poklot tudják nyujtani, az édent nem. Az eredmény látszik is Esztergomon.

Vádaskodnak, Tétényire mutogatnak. Csak maguk nem látják, hogy bűnös viselkedésük, alkalmatlanságuk és hozzá nem értésük eredménye a jelen állapot. Az egy milliót is tőlük vonják le, a Kft-kből származó juttatásaikból bőven telne nekik. Ezekről a pénzekről nagyon hallgatnak. Nekik ez a "pokol" igazi paradicsom - és még ki tudja kiknek Felcsuttól Siklósig ... !

 

2011. 09. 02. 8:31

Kedves Titkárnő!

 

Várjuk a többi kérdés feltevéseit itt!!! Kacsintás

2011. 09. 02. 8:07

Kedves Fórumozó! Ön nagyon tájékozatlan, Balogh Zoltán és a Dalkia közötti megállapodás mindaddig be volt tartva, amíg Balogh Zoltán nagy hirtelen leváltották három hete Csáky T. vezérigazgatóra, aki azóta nem igen fizetget. Ha Balogh Zoltán helyében lennék simán perre mennék hitelrontás végett. Ami a veszteséget illeti, ha az Önkormányzat elvárja, hogy kedvezményes belépőt adjon amit majd Ő kipótol , de nem teszi meg, akkor mégis hogy lehet nyereséges ez a fürdő? Ez olyan mintha a piacon azt mondanám, hogy adja az esztergomiaknak olcsóbban az árut, majd kipótolja az önkori, aztán meg nem teszi :-( Inkább az után kutatgassanak, hogy miért kellett hamar hamar leváltani az előző vezetőt, vajon mit nem volt hajlandó aláírni..... és arra is kíváncsi lennék, hogy az új üzemeltetőnek volt-e augusztus 20-án bármilyen hatósági- ANTSZ ...stb engedélye az üzemeltetésre, valamint, hogy az átadáskor a tulajdonos önkormányztatot ki képviselte.......... ennyit az ön hiányos információinak kielégítésére.

 

2011. 09. 02. 6:56

Megdöbbentő a hír! Nem is tudom ezek mit gondolnak magukról? Ezek után elképzelhető az is, hogy aki az elmult választáson

Tétényi Évára szavazott az fizessen a tizek javára bánatpénzt? NevetésNevetés Szerintem már régen Esztergomon röhög az ország, de ezek

újra rátrttek egy lapáttal.Vigyor

2011. 09. 01. 23:26

Ma esti hír:

"A Fidesz-frakció szavazataival a képviselő-testület csütörtök esti ülésén megszavazta, hogy Tétényi Éva polgármester magánvagyonából fizessen egymillió forintot, szerintük ugyanis azért bírságolták meg erre az összegre az önkormányzatot, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést.
Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy az önkormányzat közbeszerzést írt ki az élményfürdő üzemeltetésére. A nyertessel az önkormányzat nem tudott időben szerződést kötni, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést. Ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság az önkormányzatot egymillió forintos bírság megfizetésére kötelezte, amit a Fidesz-frakció döntése szerint Tétényi Évának a magánvagyonából kell visszafizetni, amire fizetési meghagyást fognak kibocsátani."

 

Akkor -ha jól értem-, nyár óta az új üzemeltető úgy működik, hogy még nincs is szerződése?? Így nem csoda, ha nem tudott róla az energiaszolgáltató, és értem, hogy miért nem akarta az adósságot sem rendezni. 

2011. 09. 01. 20:33

Ó hát ki tudja pontosan hol képződtek a mínuszok a céghálózatban, meg ki kivel mire szerződött, meg hol kié a cégvagyon, meg mivel van megterhelve, a hitelekre mi a fedezet? Oszt majd fantomizáljuk, veszteséggel együtt, ami érték azt fillérekért megszerezzük, az ügyvezető meg eltűnik és elmegy kabinetfőnöknek.

2011. 09. 01. 20:17

Elég tőkeerős üzemeltetőnek adta oda a képviselőtestület az üzemeltetést nyáron, nem értem miért nem fizetik ki a Dalkiát.

2011. 09. 01. 20:08
A beruházás megalapozatlan üzleti terve ellenére sajnálom, hogy így alakult, esztergomiként, gyermekes családként szeretjük. Remélem nem gyarapszik több 10 emberrel a munkanélküliek tábora! Előre kell nézni, a nem kozmetikázott üzemi eredményt legalább nullán tartani és működtetni. Ha véglegesen bezár még szomorúbb lesz a helyzetünk, egy romhalmaz lesz belőle hamarosan, így is úgy is bukunk rajta, nem mindegy mennyit. Csakazértisből nem használni, nincs értelme, de a testület nem is bújtatott szubvenciói nélkül meg meg kell oldani az üzemeltetését.

2011. 09. 01. 20:02

Jól értem, hogy úgy adták át új üzemeltetőnek a fürdőt, hogy a régi még tartozott? Ilyenkor bizony az új ki szokta fizetni a régi tartozását, aztán bejelentkezik a réginél hitelezőként. És mehet tovább a bolt. Vagy sikerült olyan szarrágó új üzemeltető találni, aki még szaros 70 millát se tud megfinanszírozni?

2011. 09. 01. 19:35

„Nem kellene kicserélni a táblát és az igazat kiírni?”

De bizony, azt kell ráírni, hogy Tétényi miatt zárva! Tétényi a hibás, meg az időjárás, meg a házgyújtogató komenisták, meg a szeretgom, meg miért nincs ott 120 fokos gejzír, meg miért nem tudunk nagyot álmodni. Tétényit szidja majd a sok jól értesült, mindenhez értő, nagy tudású esztergomi. Balogh Zoltán, meg nagyra becsült fórumozó társunk már meg is kezdte. Na és az adósságrendezési eljárás során az alapfeladatként feltüntetett, a fürdőnek megszavazott, ha jól emlékszem 90 milliót is már eltapsolták?

2011. 09. 01. 17:07

Műszaki okok miatt zárva?

Nem kellene kicserélni a táblát és az igazat kiírni?

2011. 09. 01. 17:06

Be kell zárni az egész kócerájt oszt jó napot!

Ki,kik a felelősek?

Mikor vizsgálják már meg,hogy mi folyt itt az elmúlt 10 évben?

2011. 09. 01. 16:21

Miért is nem lepődtem meg a hír olvasásakor?! Amúgy a fürdő könyvelése - elméletileg, ugye, kellett legyen ilyen - biztosan érdekes, izgalmas és tanulságos olvasmány lenne egy hozzáértőnek, főleg egy pártatlan szakértőnek. (Én, sajnos, nem vagyok az. De laikusként is furcsállok dolgokat...)

2011. 09. 01. 15:13

Kérdezzük meg az iskolázott felügyelö bizottság elnököt!

Elvihetem a rézlemezeket a MÉH terlepre?

2011. 09. 01. 15:05

Az úgy volt, hogy valaki mondta Meggyesnek, hogy ott van a szigeten melegvíz. Erre gyorsan beadta a pályázatot,  és meg is nyerte legott. Aztán elkezdtek építkezni, majd valamikor gondolták megnézik már azt a vizet. És nem volt. Sem meleg, sem hideg. Ekkor jó sok pénzért átvezették a Kis Duna alatt a hidegvizet, amit sokáig tagadtak, mert ez már igen ciki volt.

Na így lett nekünk termál és gyógyfűrdőnk.

2003-ban kiszámoltuk nekik, hogy a fürdő éves vesztesége meg fogja haladni a 100 millió forintot. Erre feljelentettek bennünket.