Ülj le fiam, egyes!

Ülj le fiam, egyes!

2011. 08. 22. 18:19

Az alábbi történet kitalált történet. A megegyezés a szereplőkkel, vagy bármely más valós történettel, csak a véletlen műve lehet.

Dolgozatírás az iskolában. A tanár kiadta a matek feladatot, és várja, hogy a nebulók megoldják. Nem egy tehetséges osztály, akad benne csekély értelmi képességekkel rendelkező gyerek szép számmal. Van viszont egy rafinált rosszcsont, aki rendszeresen összetűzésbe kerül társaival. Erőszakosságával és öntörvényű viselkedésével ő lett az osztályban a „főnök”. A többiek őt majmolják, róla lesik a dolgozatokon a megoldásokat, engedelmeskednek utasításainak a homokozóban. Csak az a különbség közöttük, hogy ennek a gyereknek az anyukája ott tanít szintén ebben az iskolában, és mindig kihúzza szorult helyzeten levő ivadékát a slamasztikából. Így hősünk minden kontrol és bünti nélkül játszadozhat.

Nagyon nehéz a dolgozatban a feladat, mennyi 2+2. Izzadnak is a nebulók, repül a forgács, úgy rágják a ceruzavégeket, lesnének, de nincs kitől. Egyszer csak a „főnök” a homlokára csap, és már írja is le az eredményt. Biztos benne, hogy mint mindig, most is helyesen oldotta meg a feladatot. Kétséget kizáróan a legbiztosabb a dolgában. Milyen szépen és határozott vonalvezetéssel írta oda a feladat végére a tökéletes megoldást, egy hatalmas „9”–est. Elégedett arccal és mosollyal dől hátra székében, és néz körül. Ő lett az első!

A többiek szemében pánik látható, de hősünk huncut mosolyával és kacsintásával megnyugtatja őket, lesúgja a megoldást. Pár nap elmúltával a tanár kiosztja a kijavított dolgozatokat, és az osztály nagy meglepetésére mindenkié elégtelen. Letört arcok között csak az egyik gyerek szeme csillog örömmel, Kálmánka büszke az elégtelenre. A tanár kérdezi is okát.

-Tanárnő kérem, én azért örülök ennek a jegynek, mert ez is azt bizonyítja be, hogy a dolgozat kiadásának időpontjáig, nekünk volt igazunk, tehát addig a pillanatig arra a kérdésre, hogy mennyi 2+2, a helyes válasz 9. És kérem szépen az ötöst is beírni arra az időre, - visszamenőleg!

A baj csak az, hogy ezekből a nebulókból aztán felnőtt emberek lesznek. Elgondolkodtató, hogy milyen mentalitással, és szakértelemmel végzik majd munkájukat. Mert egy patikában sem mindegy, hogy mi a számolás végeredménye és egy mérnöki feladatnál is adódhat probléma az ilyen műveleteknél. Rossz elegyet keverünk ki, - igaz, addig, amíg nem halt meg tőle senki, jó volt - vagy összedől a mérnöki szerkezet, - de amíg állt, milyen jól nézett ki….(?)

Ez jutott szembe, amikor a legutóbbi testületi ülést hallgattam. Nevezetesen arról van szó, hogy Kálmán Sándor képviselő miként magyarázza azt, hogy a Meggyes-csoport által 2011. április 12-én jogszabályellenesen megtartott munkaértekezleten elfogadott rendeletek miként viszonyulnak a törvényhez. Elég érdekes gondolatmenetre és elmeállapotra utal az általa adott magyarázat. „Tulajdonképpen örülünk a bíróság döntésének, mert ezzel is azt bizonyítja, hogy a döntésének meghozataláig nekünk volt igazunk.” Sándor! Maga normális? Tudja egyáltalán, hogy mit beszél?

Szerencsére Kálmán Sándor képviselő „csak” tanár, és nem kever gyógyszereket, valamint nem készít statikai számításokat. Ellenben egy igazságra még igazán érzékeny korosztályt befolyásol(hat).

Mindezek ellenére ez sajnos bukfenc Sándor.

Egyes fiam, leülhetsz!

ggy.

2011. 08. 29. 6:45

Jenő !

Ahogy így levelezgetsz a Jánossal ,az eszmefuttatásotok nagyon világosnak tűnik ,és egyben szomorú is .Ez jellemző erre a városra .Sok embert magadra haragítottál nem hogy inkább az összefogás mellett kardoskodnál ,hogy végre tudjon dolgozni a polgármesterasszony ,még szítod a tüzet körülötte .Ezek után hiába keversz , nem lesz belőled ami szeretnél .Nyugodj meg , és szállj ki .Gusztustalan vagy , ennyi .

2011. 08. 23. 18:16

„Én Meggyes körzetében látom a valódi elszalasztott esélyt.”

Hát ez az, én meg lassan már mindenhol, újra meg újra. Hogyan lehetett Meggyest képviselőnek választani egy Sitku Pál ellenében, azok után, amiket művelt mindenki szemeláttára, füle hallatára, közpénzekkel, intézményekkel, emberekkel? A demokratikus választás egy halmazból kiszelektálta a lehetséges legrosszabbat. Ez történt akkor is, amikor még teljesen ismeretlen személy volt, és ez, amikor már minden rossz oldalát megmutatta. Ismétlődő megválasztása tökéletes kontraszelekció és tömeg manipuláció. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy a nem listáról bekerült választott képviselők esetén is szinte tökéletesen működött a legalkalmatlanabb egyedek kiválasztódása. Mint valami fordított fejlődés, Darwin meg pörög a sírjában. Hogy lehettünk ennyire ostobák és manipulálhatók?

2011. 08. 23. 12:15

Tedd hozzá: feltéve, hogy a pártok megosztják a szavatokat, és indítanak saját jelölteket. Mert ez is kellett hozzá. Ha csak Fidesz vs. civil jelölt lett volna, sehol nem nyernek ezek a villanykarók.

2011. 08. 23. 9:56

Miért csodálkozunk ebben a városban ha a villanykarót indították volna a FIDESZ szineibe a választáson azt is megválasztották volna képviselőnek. ITT AZ EREDMÉNY.

2011. 08. 23. 8:06

Vajon akiről szól ez a mese, elolvassa-e?

Nem csak elolvassa, hozzá is fog szólni (Tegnap ő regisztrált, nem?) "sunyi123456" nick-kel.

2011. 08. 23. 3:06

Nagyon érdekes tanmese!

Vajon akiről szól ez a mese, elolvassa-e?

És ha elolvasta: megértette-e?

Törölt felhasználó #43

2011. 08. 22. 22:02

Na meg a pataki pityu, róla el ne feledkezz!

2011. 08. 22. 21:59

Elég lenne  a susztert feljelenteni, a sportcsík megjelenne gatyeszban, és rögtön beszélne a háttéről. Mesélne a kicsi huszár, hogy miért játszott polgármesteresdit.

Törölt felhasználó #43

2011. 08. 22. 21:52

... és lassan kertvárosiként ez az ember lesz az én "képviselőm"...

 

gáz.

2011. 08. 22. 21:29

És tett valaki feljelentést hivatali visszaélés miatt a 10-ek ellen? Hivatalos személyek. Kárt okoztak (úgy tudom az ügyvédeknek majdnem 10 milliót már ki is fizettek). Magyarázkodjanak a nyomozóknak, hogy ez eddig törvényes volt.

2011. 08. 22. 21:14

„Tulajdonképpen örülünk a bíróság döntésének, mert ezzel is azt bizonyítja, hogy a döntésének meghozataláig nekünk volt igazunk.”

 

Képzeljük csak el, ha az esztergomi Mária Valéria hidat méretező statikus mérnök, a fizikai törvényeket, méretezési szabályokat figyelmen kívül hagyja, és a híd leszakad, mindenféle áldozatokat, anyagi következményeket maga alá temetve, és az illető a fenti mondattal bizonygatná az igazát. Normális bíróság azonnal elrendelné az illető elmeszakértői és beszámíthatóságának a vizsgálatát. Az esztergomi képviselőtestületbe viszont simán beszavazzák az esztergomiak, nem is először. Pedig minden hasonlóság a valósággal egyáltalán nem a véletlen műve, egyszerűen ilyen, választott képviselő, megérdemeljük.

 

 

2011. 08. 22. 21:05

Papagálykodásból a kilencnek jelest adnék. A hazugságokat nagyon jól betanították nekik és azóta is csak azt tudják mondogatni.

Sok más negativumból is jelesre vizsgáznának. stb.

Becsületből elégtelen !

2011. 08. 22. 20:44

Ez az ablakos pasas? Mert gondolom a következő tárgyaknak nem a mestere: logika (összezavarodott), etika (beszéde pokróc), matematika (nem számol a fröcsögése tartalmával), fizika (labilis), történelem (még a jelennel sincs tisztában), magyar (tele szóismétléses tévedésekkel), testnevelés (nőt akar ugráltatni..), biológia (összetéveszti az embereket a ......), kémia (a nyelv oldószere nem az alkesz), rajz (a liba orra vörös, nem az emberé),  osztályfönöki (fogalma sincs ki a főnök(asszony)..stb,stb. Ez is a véletlen műve!....