Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének tagjai részére
2011. aug. 22.

<p><strong><em> </em>Tisztelt Képviselő-testület!</strong> 2011. augusztus 19-én négy képviselő rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte 2011. augusztus 25-ére. Ezzel kapcsolatosan a következőkről tájékoztatom.</p>

A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2004. (IV. 29.) önkormányzati rendelet 9. § 5. pontja szerint a rendkívüli ülést a polgármester az arra vonatkozó előterjesztés átvételét követő nyolc napon belül köteles összehívni. Jelen esetben az ülés kezdeményezésétől számított 8. nap 2011. augusztus 27-ére, szombatra esik.

Már a rendkívüli ülés kezdeményezésének kézhezvétele előtti napon évértékelő lakossági fórumsorozatot hirdettem meg augusztus 22-étől 28-ig. Ezeken a napokon minden délutánom foglalt, így nincs módom a rendkívüli ülés levezetésére.

Fentieket figyelembe véve a rendkívüli ülés legközelebbi dátuma 2011. augusztus 29-e, hétfő lehetne, de mivel a Képviselő-testület 2011. augusztus 4-i rendkívüli ülésén módosításra került munkaterve szerint már 2011. szeptember 1-jén is lesz rendes ülésünk, ennek meghívójában első napirendi pontjaként fel fogom venni a képviselők által kért „Javaslat Esztergom Város Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról” tárgyú előterjesztést.

Egyúttal emlékeztetem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a 2011. augusztus 4-i rendkívüli ülésén a munkaterv módosításának indoklásában az előterjesztők saját kérése volt, hogy a szabadságolások miatt augusztus 31-ig még rendkívüli ülés összehívására se kerüljön sor. Ezt figyelembe kell vennem, hiszen a képviselők távollétében nem lehet biztosítani a képviselő-testületi ülés határozatképességét.

 

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Esztergom, 2011. augusztus 22.

Üdvözlettel:

Tétényi Éva

polgármester