Esztergom kiterjesztett valósága - Layaron keresztül
Helytörténet
2011. aug. 19.

<p>Az okostelefonok használóinak talán mond valamit a <a href="http://www.layar.com/">Layar</a> név. Ez egy olyan teljesen ingyenes program, amelynek segítségével mobiltelefonunkon kilistázhatjuk a környezetünkben lévő érdekes helyeket, ezeket meg is jeleníthetjük egy térképen vagy - amely a leglátványosabb módja a tájékozódásnak - mobiltelefonunk kameráján keresztül a valóságos világ képére vetítve találhatjuk meg a közeli érdekességeket, körbenézve magunk körül. Ilyenkor láthatjuk az egyes helyszínek hozzánk viszonyított irányát és távolságát is.</p>

Esztergom - országunk első fővárosa - az elsők közt érhető el a kiterjesztett valóság alkalmazással. A várost bemutató adatbázis éppen Államalapításunk Ünnepére készült el és ingyenesen elérhető bárki számára a http://www.layar.com/layers/visitesztergom címen.

Az adatbázis már most is több mint 100 helyszínt tartalmaz beleértve a turisztikai látnivalókat, bankautomatákat, kávézókat, éttermeket.A lista folyamatosan bővül. Ha bárki hibát találna, esetleg új helyet szeretne javasolni az a visitesztergom@gmail.com címen megteheti! Kérjük az új javaslatoknál a pontos GPS koordinátákat megadni! Szívesen fogadunk minden ötletet!

Köszönet a www.esztergomkepek.hu weblapnak, hogy helyt adott az alkalmazást kiszolgáló adatbázisnak!

(forrás)