Szeptemberben összedől Meggyes Hivatala
2011. aug. 10.

<p><strong>Az esztergomi Polgármesteri Hivatal összeomlása</strong> már az előző városvezetés idején elkezdődött, mivel több osztály élén már akkor sem volt megfelelő szaktudású vezető, illetve megbízott vezetők látták el a szakmai feladatokat. Ez a folyamat a tavaly októberi választások óta felgyorsult, különösen azóta, hogy a képviselő-testület új jegyzőt választott, aki személyesen közreműködik az alkotmányellenes működés fenntartásában és a hivatal lefejezésében. Időközben sem az aljegyző, sem a jegyzői iroda vezetője nem kívánta átvenni azt a terhet, amit a kettős vezetés jelent, ráadásul a fidesz-frakció további negyven fő leépítését tűzte ki célul.</p>

Több hónapja jelzem, hogy a közigazgatás is megszűnhet Esztergomban. Ez szeptembertől meg is valósul, hiszen a jegyző szülési szabadságra készül, az aljegyző és jegyzői iroda vezetője más településeken vállalt felelős megbízatást, valamint tovább folytatódik a szakemberek elvándorlása a hivatalból. Ennek megállítása feltétlenül szükséges annak érdelében, hogy a városban a közigazgatás nyugodt mederben folyjon és az állampolgárok az ügyeik intézése során megfelelő minőségű szolgáltatást kapjanak.

Éppen azért fordultam hivatalos levélben Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjéhez 2011. július 13-án, hogy fontolják meg egy kormánybiztos kijelölését. Ennek a hivatalos kérésnek a szükségessége most még fokozottabban indokolttá vált, mivel a közigazgatásért felelős minisztériumnak felelősséggel kell viseltetnie a települési önkormányzatoknál zajló lakossági ügyintézés és szakmai alapú hivatali munkavégzés biztosítása iránt.

 

Esztergom, 2011. augusztus 10.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere