A félelmetes Tétényi meg a jogi koki

A félelmetes Tétényi meg a jogi koki

2011. 07. 18. 12:09

Fordulatot vett a polgármester és a vele szemben álló tíz fideszes harca. Még megveri őket egy „kőkemény” 50 kilós menyecske. Az esztergomi fideszesek egyenesen a budapesti nyilvánossághoz rohantak (ilyenkor nem számít nekik, hogy erre szokták mondani: látványpolitizálás), így remélve védelmet a fenyegető asszonytól, aki már-már testi épségüket veszélyezteti.

Mindezt egy olyan kép- és hangfelvétellel kívánták bizonyítani, ami titokban, engedély nélkül készült, egy háttérbeszélgetés alkalmával, és amelyben elhangzik, hogy meg kellene már pofozni a Steindl Balázs vezette, tíz kőkemény „mucsóból” álló frakciót. Steindl és Tétényi egyébként rokonok, a polgármester el is mondta valamelyik újságnak, hogy pici gyerekkorától ismeri Balázskát, aki akkor még valószínűleg kevesebbet őzött, viszont határozottan értelmesebbnek látszódhatott, miután valószínűleg ő sem beszélt 1-2 éves korában.  Ezek után akár azt is vizionálhatja a nagyközönség, hogy hamarosan a súlyos testi bántalmazásokat követően véres fejjel rohannak az orvosi rendelőbe a szerencsétlen, megfélemlített képviselők, mivel a polgármester-asszony megelégelve a frakció bojkottját, ő maga lép ily módon akcióba, latba vetve aikido tudását. Persze ezt nem a nagyközönség látja így, csak maguk az érintett „férfiak”, akik mára odáig süllyedtek, hogy egy törvénysértő módon készült felvétel egy kiragadott részlete segítségével tettleges agresszióval, meg politikai inkorrektséggel vádolják a város első, s ezek szerint legerősebb asszonyát. Lelkük rajta.

Csak nehogy baj legyen belőle a párton belül, Kósa Lajos maga mondta a minap, Tétényi menjen Meggyessel a kultúr mögé, (még mindig vastaps és bravó Debrecen első emberének – van az ilyen stílusú emberre egy találó jelző az Alföldön, de mi most a Pilisben vagyunk, hát nem használjuk..) miniszterelnökünk pedig a kokik és sallerek nagymestere lett, akkor meg mi a baj? Esztergom első embere lehet, azt gondolta, megpróbál a 9 férfira és Kálmán Sándorra  saját pártmódszerükkel hatni. Bánhidy azonban, aki eddig nagyszerűen eljátszotta a kedves mosolygós értelmiségi szerepét a frakción belül, most elvetette a sulykot. Ő tudja, de őszinteséggel, jó szándékkal, ésszel, beleérző-képességgel talán többre menne. Talán ideje lenne bebizonyítani, hogy neki (is) Esztergom az első és nem Meggyes Tamás érdekei.

A polgármester sajtósa eközben jól tenné, ha jogi úton kérdezné meg a tisztelt képviselő urat, hogy gondolta azt, hogy egy magántelefont kihangosít  egy sajtótájékoztatón, vagy hogy jön ahhoz, hogy személyesen neki szóló sms-t olvas fel újságírók előtt. Ez szimpla visszaélés magántitokkal vagy levéltitokkal, mittudomén, bár Bánhidy Vajk valószínűleg akkor fog igazán meglepődni, amikor az esztergomi rendőrkapitányságon magyarázhatja a bizonyítványát, meg hogy vajon hogyan sikerült kikényszeríteni a szerencsétlen RTVE stábjából az ominózus felvételt. Bár turpisság ott is lehet, különben honnan tudta volna a helyi fidesz, hogy a stúdióbeszélgetés utáni beszélgetés rögzítve lett, ráadásul azzal a főszerkesztővel, aki annak idején még Meggyes parancsára próbálta megnyúzni Tétényi Évát a tavalyi kampány során. Na mindegy, végül is ha feljelentik ők is a fideszt, ahogy ígérték sajtóközleményükben, erkölcsi értelemben túlélhetnek, viszont a kiadás tényéért jár majd egy jogi koki nekik is.

sz.h.

2011. 07. 22. 8:09

és Pilismarót ?

2011. 07. 19. 11:53

Pilisszentlélek és Pilisszentkereszt a Pilist és a Visegrádi-hegységet elválasztó völgyekben helyezkednek el. Viszont Pilisszentlászló, Pilisjászfalu, Piliscsaba és Pilisszentiván névadói kiérdemeltek egy karók utólag földrajzból. :-) (Pilis város névadója viszont egy bukást is. :-) )

2011. 07. 19. 8:21

És hogy állunk a helységnevek "Pilis-" elnevezésével ?

2011. 07. 18. 22:59

A Visegárdi-hegység nem a Pilis része, hiszen akkor Pilisnek hívnák. Azt tény, hogy Dobogókő-térségében (pontosabban Kétbükkfa-nyeregnél) nehezen észrevehető a határ az üledékes kőzetekből felépülő Pilis, illetve a vulkanikus Visegrádi-hegység között. Ez utóbbi egyébként morfológiailag a Börzsöny szerves része, csak hát ugyebár a Duna elválsztotta őket egymástól.

Visegrádon található a Pilisi Parkerdő központja, ez tény. Az ne tévesszen meg, hogy általában a Pilist együtt emlegetik a Visegrádi-hegységgel, de attól még nem a szerves része. A Pilis nem Budaörsig tart, az már javában a Budai-hegység. A Pilis vonulata egészen a Kevélyekig, illetve Csillaghegyig húzódik. Másutt a választóvonalat a Pilisvörösvári-árok jelenti.

2011. 07. 18. 20:32

Igenis a Pilisben vagyunk! Pl. A visegrádi hegyvidék is a Pilis része.  A Pilis egészen Budaörsig tart. Ott található az Pilisi Erdőgazdaság utolsó "központja".  Szintén tény, hogy a Pilisi Erdőgazdaság központja Viságrádon van.

2011. 07. 18. 18:46

Láthatóan föcinácik is vannak :P   Nohát, nohát.

2011. 07. 18. 16:41

"de mi most a Pilisben vagyunk" Helyett: Visegrádi-hegységben. Én kérek elnézést. :-)

2011. 07. 18. 15:32

Én mindíg tisztelettel voltam a Ferences Gimnázium iránt, elismerve sok évtizedes kíváló szakmai munkájukat. Magam nem ott jártam középiskolába, tehát semmiféle kötődésem személy szerint nincsen, korábbi igazgatóval (Reiss P.) egyszer találkoztam hivatalos ügyben, azóta is elismeréssel gondolok rá, korrekt partner volt, de el nem tudom képzelni, hogy ha ő lenne az igazgató Bánhidi még mindíg ott tanithatna.

2011. 07. 18. 13:02

Ja, csak egy csepp helyesírási apróság (de a kiemelt szövegben van a hiba): épség egy p.

 

*Szolgálati közlemény: "Megkérlek, hogy a fórumokba szánt szöveget elküldés előtt még egyszer nézd át!"

Talán elmondható, hogy alapvetően jó a fórumozók helyesírása, szerintem szükségtelen egy-egy csöppnyi elgépelést utólag javítani. Akinek meg úgyis olvashatatlan az írása, azon ez se nagyon fog segíteni, és elsősorban neki szól a felhívás. Egyre gyakrabban tűnik fel ez az "upszi, s helyett d-t akartam írni" apróságok, szerintem túlléphetünk ezen és fókuszáljunk a mondanivaló lényegi részére. Olvassuk át még egyszer küldés előtt, de ha mégis átcsusszan valami apróság, húnyjunk szemet felette, itt nincsenek nyelvtannácik :)

2011. 07. 18. 13:00

Nyilvánvalóan egy olyan kifakadásról van szó, amit maga is megbánt TÉ, de egyszerűen kibukott belőle a kedves rokonnal szemben mindazok után, amit hónapok óta át kell élnie tőlük. Erre vártak, ezt lesték hónapok óta, éppen ezért igyekezték kiborítani ennyi időn keresztül. Csodálom, hogy eddig bírta. Nyilván ezek után még sokkal jobban fog arra ügyelni, hogy mit mond.

Egyébként rokonával folytatott magánbeszélgetésbe bőven belefér szerintem is kis "unokaöcsi" elnadrágolásának gondolata az öcsi viselkedése okán. Úgy elképzelem, mit mondanék én az unokaöcsémnek hasonló szituban - asszem, nem reklámozná :P