A félelmetes Tétényi meg a jogi koki
Közélet
2011. júl. 18.

<p>Fordulatot vett a polgármester és a vele szemben álló tíz fideszes harca. Még megveri őket egy „kőkemény” 50 kilós menyecske. Az esztergomi fideszesek egyenesen a budapesti nyilvánossághoz rohantak (ilyenkor nem számít nekik, hogy erre szokták mondani: látványpolitizálás), így remélve védelmet a fenyegető asszonytól, aki már-már testi épségüket veszélyezteti.</p>

Mindezt egy olyan kép- és hangfelvétellel kívánták bizonyítani, ami titokban, engedély nélkül készült, egy háttérbeszélgetés alkalmával, és amelyben elhangzik, hogy meg kellene már pofozni a Steindl Balázs vezette, tíz kőkemény „mucsóból” álló frakciót. Steindl és Tétényi egyébként rokonok, a polgármester el is mondta valamelyik újságnak, hogy pici gyerekkorától ismeri Balázskát, aki akkor még valószínűleg kevesebbet őzött, viszont határozottan értelmesebbnek látszódhatott, miután valószínűleg ő sem beszélt 1-2 éves korában.  Ezek után akár azt is vizionálhatja a nagyközönség, hogy hamarosan a súlyos testi bántalmazásokat követően véres fejjel rohannak az orvosi rendelőbe a szerencsétlen, megfélemlített képviselők, mivel a polgármester-asszony megelégelve a frakció bojkottját, ő maga lép ily módon akcióba, latba vetve aikido tudását. Persze ezt nem a nagyközönség látja így, csak maguk az érintett „férfiak”, akik mára odáig süllyedtek, hogy egy törvénysértő módon készült felvétel egy kiragadott részlete segítségével tettleges agresszióval, meg politikai inkorrektséggel vádolják a város első, s ezek szerint legerősebb asszonyát. Lelkük rajta.

Csak nehogy baj legyen belőle a párton belül, Kósa Lajos maga mondta a minap, Tétényi menjen Meggyessel a kultúr mögé, (még mindig vastaps és bravó Debrecen első emberének – van az ilyen stílusú emberre egy találó jelző az Alföldön, de mi most a Pilisben vagyunk, hát nem használjuk..) miniszterelnökünk pedig a kokik és sallerek nagymestere lett, akkor meg mi a baj? Esztergom első embere lehet, azt gondolta, megpróbál a 9 férfira és Kálmán Sándorra  saját pártmódszerükkel hatni. Bánhidy azonban, aki eddig nagyszerűen eljátszotta a kedves mosolygós értelmiségi szerepét a frakción belül, most elvetette a sulykot. Ő tudja, de őszinteséggel, jó szándékkal, ésszel, beleérző-képességgel talán többre menne. Talán ideje lenne bebizonyítani, hogy neki (is) Esztergom az első és nem Meggyes Tamás érdekei.

A polgármester sajtósa eközben jól tenné, ha jogi úton kérdezné meg a tisztelt képviselő urat, hogy gondolta azt, hogy egy magántelefont kihangosít  egy sajtótájékoztatón, vagy hogy jön ahhoz, hogy személyesen neki szóló sms-t olvas fel újságírók előtt. Ez szimpla visszaélés magántitokkal vagy levéltitokkal, mittudomén, bár Bánhidy Vajk valószínűleg akkor fog igazán meglepődni, amikor az esztergomi rendőrkapitányságon magyarázhatja a bizonyítványát, meg hogy vajon hogyan sikerült kikényszeríteni a szerencsétlen RTVE stábjából az ominózus felvételt. Bár turpisság ott is lehet, különben honnan tudta volna a helyi fidesz, hogy a stúdióbeszélgetés utáni beszélgetés rögzítve lett, ráadásul azzal a főszerkesztővel, aki annak idején még Meggyes parancsára próbálta megnyúzni Tétényi Évát a tavalyi kampány során. Na mindegy, végül is ha feljelentik ők is a fideszt, ahogy ígérték sajtóközleményükben, erkölcsi értelemben túlélhetnek, viszont a kiadás tényéért jár majd egy jogi koki nekik is.

sz.h.

(forrás)