Személyes adatokkal visszaélés miatt tehet feljelentést Tétényi
Közélet
2011. júl. 14.

<p>Újabb mélységekbe jutott az esztergomi politikai helyzet: Bánhidy Vajk illegális felvételekkel házal a sajtónál, Orbán közben pedig már a Suzukit sem tisztelte meg a kétmilliomodik autó legyártása alkalmából rendezett ünnepségen.</p>

Bánhidy Vajk ma egy budapesti sajtótákékoztatón azt mondta: Tétényi Éva egy közelmúltbeli televíziós háttérműsor felvétele után egyebek mellett azt mondta unokatestvérének, Steindl Balázsnak: "meg kellene benneteket verni személy szerint". Ezt követően a tájékoztatón a felvételt is lejátszották az újságírók előtt. A képviselő szerint Tétényi Éva ezzel a kijelentéssel túllépte a politikai korrektség határát. Nyilvánvalóan, ha kokizott és sallerozott volna, az beleférne a Fidesz által is vallott politikai korrektség határaiba.

Az esettel kapcsolatban az RTVE szerkesztősége is közleményt adott ki:

A Régió Tv Esztergom vezetősége kijelenti, hogy a Háttér című műsorában 2011.07.08. napján történt felvétel vágatlan verzióját a Fidesz-KDNP frakciónak átadta, de kizárólag a rendőrségi eljárás miatt. A felvételt harmadik személynek vagy más televíziónak sajtónak nem adhatja tovább. Az Régió Tv Esztergom nem járul hozzá, hogy nyilvánosan levetítsék, vagy bemutassák a felvételt, ellenkező esetben jogorvoslattal fogunk élni!

Televíziónk közzétette és előzetesen eljuttatta  a Fidesz-KDNP-nek még a 11 órási sajtótájékoztató előtt, hogy az RTVE kifejezetten nem járul hozzá a kikért felvétel nyilvános lejátszásához, csakis az előre bocsájtott jogi eljárásra hivatkozva adta ki a frakció rendelkezésére a kért anyagot. Ezért a Régió Tv Esztergom jogi lépéseket fog tenni a felelősökkel szemben.

Nos, ha a Fidesz maga viszi be a felvételt a rendőrségre, azzal legallább azt megspórolja, hogy a bűnjel után kelljen nyomozni. Ugyanis egy magánjellegű beszélgetés hang- és képfelvétele személyes adatnak minősül - lásd például az UD Zrt. kapcsán nyilvánosságra került hangfelvételeket (amik miatt Dávid Ibolyáék és Szilvásyék éppen személyes adatokkal visszaélés miatt állnak bíróság előtt vádlottként), ezeknek bármilyen felhasználása, amelyre rámondható, hogy jelentős érdeksérelmet okoz, hivatalos személyként elkövetve 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény.

Kiváncsian várjuk a Ferences Gimnázium reagálását - hogyan is értékelik azt, hogy egyik tanáruk ilyen ügybe keveredik: visszaél személyes adatokkal, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva.

Információink szerint estére a Fidesz kokárdás tüntetést szervez a főtérre. Kokit tehát visz a Fidesz. Lesz saller is?

 

 

Frissítés: a polgármesternő délután megtette a feljelentést.

(forrás)