Tip Top Porták - Virágot Esztergomnak
Környezetünk
2011. júl. 1.

<p>Az önzetlen segítségnyújtásra és civil összefogásra láthatunk újabb szép példát július 2-án, szombat reggel fél kilenctől a piac közepén, ahol 600 tő egynyári virágot osztanak szét esztergomi lakosok között. A virágokat egy vállalkozó ajánlotta fel a település hangulatosabbá tételére, így segítve a zord időket élő esztergomiakat. A növényeket Tétényi Éva polgármester és segítői adják majd át a várost szépíteni vágyó ültetők részére.</p>

Minden jelentkező öt tő egynyári virágot kap, amelyeket lehetőség szerint a lakókörnyezetében, a házak, ingatlanok előtt kell elültetni. Miután a cél Esztergom vonzóbbá tétele fontos szempont az is, hogy a beültetett virágok közterületről jól láthatóak legyenek. A növények becsomagolásáról és szállításáról mindenki maga gondoskodik.

A virágosztás egyben a „Tip -Top Porta”  ( a megújult Tiszta udvar, rendes ház ) mozgalom  első akciója, amelyet civilek indítottak a Praktiker Áruház és a polgármester támogatásával, és amelyhez bárki csatlakozhat Esztergom, Esztergom - Kertváros és Esztergom – Pilisszentlélek lakói közül.   Az első, erre a nyárra vonatkozó időszak értékelése a Praktiker jóvoltából kétszer is, július és augusztus végén történik majd.

A Praktiker esztergomi egysége ajánlott fel díjakat az első helyezetteknek, melyek átadása a tervek szerint az áruházban zajlik meg egy előre meghirdetett időpontban Tétényi Éva polgármester és a szervezést segítő civil szervezetek részvételével.  Az érdeklődők három kategóriában nevezhetnek.

1.)    Családi ház

2.)    Sorház , társasház

3.)    Lakótelep

Jelentkezni fényképpel és a pontos cím megadásával lehet a tiptopporta@gmail.com emailcímen. A zsűri - amely a Praktiker munkatársából, a polgármesterből, az önkéntes városgondnokból és egy esztergomi kertészből áll - fenntartja a jogot, hogy személyesen is ellenőrzi a beküldött képek valóságtartalmát.

Az értékelésnél a közterület felől látható gondozottságot és esztétikai minőséget értékeli majd a zsűri.

(forrás)