Amikor a filmek szeretete találkozik a sportos életmóddal, avagy a Hangyapass#01 a végéhez, a BALKAN BOARDERS TOUR a kezdetéhez érkezett
Kultúra
2011. jún. 25.

<p>Alig több mint egy hónapja, május 24-én indult a Hangyapass vetítéssorozat, mely során 6 fesztiválnyertes filmalkotást lehetett megnézni, a végéhez közeledik. A sorozat utolsó vetítése június 28-án, kedden lesz megtartva a Technika házában este 8 órakor. Ekkor a Tilva Ros című, a szerb fiatalok életét megnehezítő problémákat boncolgató alkotás tekinthető meg. A vetítésre jegyet a helyszínen lehet vásárolni 800 forintért.</p>

A film tartalmáról röviden:

Bor valaha legnagyobb rézbányája mára csak egy hatalmas lyuk Európában. Toda és Stefan legjobb barátok, bandájukkal rendszeresen itt verődnek össze deszkázni az első gimi utáni nyáron. Stefan a Belgrádi Egyetemre akar menni, Toda viszont akkor sem menne egyetemre, ha meglenne rá a pénze. Idejük nagy részét azzal töltik, hogy Jack-ass jellegű videókat gyártanak. Közös barátjukért, Dunja-ért, aki csupán a vakációra tért vissza Franciaországból, csendes szerelmi harcot vívnak.

Mikor az egyik akciójuk után Toda annyira megsérül, hogy kórházba kerül, rájön arra, hogy mivel már nem tanuló, dolgoznia kell, hogy egészségbiztosítása legyen. Így elkezd egy állásfelkészítő tréningre járni, ahol szembesül a felnőttek bürokratikus világával. Lassan több időt tölt a tanácsadásokon, mint barátai között.

A vetítés fő helyszíne: Budapest, Corvin mozi.

További vetítési helyszínek: Művész mozi, Vörösmarty mozi, Toldi mozi, Odeon-Lloyd mozi, valamint Győr, Szombathely, Pécs, Szeged, Cegléd, Szolnok, Eger, Sárospatak, Gyöngyös, Esztergom.

Az After Party helyszíne: Roham, Casa de la Música; Bp. VIII. Vas utca 16.

20:00 Élő közvetítés 5 percben: Corvin mozi, vetítőterem, színpadra fellép: Moderátor, Tilva Ros és a Külalak c. rövidfilm stábja

20:05 Kinetic Typo vetítése (1:30 perc)

20:07 Trailer szavazás, 3 előzetes a vásznon (kb. 6 perc)

20:13 Külalak című kisfilm vetítése (27 perc)

20:45; Tilva Ros vetítés (99 perc)

Indul a BALKAN BOARDERS TOUR

A filmsorozat végeztével sincsen vége a magyarhangya nyári terveinek, mivel Az Offline-al és a Burn-el közösen egy új eseménysorozatot indít, mely keretében a Tilva Ros című filmet a Burn „moziverdával” végigutaztatja az ország legkülönbözőbb gördeszkás parkjain, wakeboard pályáin, hogy a helyi közösségeknek szabadtéri vetítést és bulit szervezzen. Ezzel összekapcsolva a mozizás élményét a szabadtéri sportok szeretetével. A BALKAN BOARDERS TOUR célja, hogy a filmre épülve amatőr videó versenyt hirdetve aktivizálja a deszkás közösségeket.

A verseny menete: A Tilva Ros feelingjétől inspirálódva küldjetek be 2-4 perces videókat a legextrémebb helyszínen bemutatott trükkökről, deszkás élethelyzetekről. A videódat töltsd fel youtube-ra, és küldd el a linket a tilvaros@magyarhangya.hu e-mailcímre július 1. és augusztus 28. között. Ha nincs a közeledben kamera, a turné egyes állomásain is lehetőség nyílik megmutatni, mit tudsz egy profi kamerás csapat előtt. A rögtönzött verseny során a legügyesebbek apró jutalmakban részesülnek, és operatőrünk felveszi a trükkjeit, amit azután hazavihet, és összevághatja belőle a saját videóját.

(forrás)