Adósságrendezés, közösen
2011. jún. 24.

<p>Az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete a pártok, civil szervezetek, független szakértők bevonásával, ADÓSSÁGRENDEZÉS KÖZÖSEN címmel, szakmai lakossági fórumot szervez. A téma különösen aktuális, hiszen már csak négy hét van hátra a kérdés eldöntéséig: Egyezség a hitelezőkkel, vagy vagyonfelosztás?</p>

Tisztelt Esztergomiak!

 

Az elmúlt évek során, az előző városvezetés által felhalmozott 25 milliárd forintnyi adósságállomány Esztergom működését megbénította. Tétényi Éva polgármester által kezdeményezett adósságrendezési eljárás nemcsak szükségszerű volt, hanem a vonatkozó törvények előírásai szerint kötelező érvényű, elkerülhetetlen is.

Esztergom jövőjét meghatározó, sorsdöntő nap lesz a 2011. július 25. Ez az adósságrendezési eljárás lezárásának végső határideje, legkésőbb ekkor dől el, hogy mi történik az adósságállományunkkal. Most az eljárás végkifejletéhez érkeztünk, a hitelezőkkel már zajlanak az egyezségi tárgyalások, de mind ez törvénytelen módon történik, hiszen a reorganizációs tervet és a hitelezőknek készített egyezségi javaslatot a képviselő-testület nem fogadta el! Döntés erről csak a Fidesz-frakció ülésén született, az erről hozott „határozatukat” a Kormányhivatal is jogszerűtlennek minősítette. A frakció ezt figyelmen kívül hagyva, jogellenesen, önállóan tovább folytatja az egyezkedést, a város lakosságának feje fölött.

Az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete tagjai úgy gondoljuk, hogy a városunk jövőjének alakításában mindenképpen szükséges a lehető legszélesebb összefogás, a pártok, az összes civil szervezet, a teljes lakosság bevonása. Ezt a fórumot ennek jegyében szervezzük, célunk a politikai túlfűtöttség nélküli, korrekt tájékoztatás. A meghívott vendégeink véleményének, álláspontjának megismertetésén keresztül, megpróbálunk egy objektív képet nyújtani, mely reményeink szerint segít annak megítélésében, hogy a városunk számára az adósságrendezés melyik kimenetele lenne a legkedvezőbb. Egyezség a hitelezőkkel? És ha igen akkor milyen feltételekkel? Vagy a vagyonfelosztás? Mi is a város vagyonának felosztható része és ez mennyit ér? Melyik iránnyal mit veszíthetünk és mit nyerhetünk?

Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ találni a fórumon, természetesen a résztvevő lakosok aktív bevonásával.

Most félre kell tennünk minden politikai, vallási és egyéb nézetkülönbséget. Értsük meg, hogy bajban vagyunk! Ne a múlt sérelmein elmélkedjünk a hibást keresve, arra később is ráérünk, most józanul gondolkodni, cselekedni kell! Helyzet van, amit meg kell oldani! De nekünk! Kívülről ne várjunk segítséget, hiszen látjuk, hogy onnan is csak támadás ér! Hallgassuk meg egymást, közösen találjuk meg a megoldást, a városunk, az unokáink jövője a tét, most dől el, hogy a következő évtizedekben fejlődőképes, élhető, szerethető város lesz-e Esztergom. Négy hét van még hátra, talán ez elég idő arra, hogy közösen kialakított akaratunkkal befolyásolni tudjuk az eljárás kimenetelét.

 

Kérjük, aktív részvételével járuljon hozzá a közös ügyünk sikeréhez!

 

M E G H Í V Ó

 

Az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete

 

2011. június 27-én (hétfőn) 18 órakor

az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola dísztermében

 

 

ADÓSSÁGRENDEZÉS KÖZÖSEN

 

címmel szakmai lakossági fórumot tart

 

 

Meghívott vendégek:

 

Tétényi Éva

polgármester

Szathmáry Tibor

adósságrendező biztos

 

a FIDESZ, JOBBIK, KDNP, LMP, MSZP, Vállalkozók Pártja

pártok képviselői

 

az esztergomi civil szervezetek képviselői

 

független gazdasági szakértők

 

 

Esztergom Város jövője a tét!

Ne engedjük, hogy kizárjanak a következő 35 évünket meghatározó döntésből!