Levéltitkot sértett a Fidesz frakció vagy a kormányhivatal szivárogtat politikai okokból?

Levéltitkot sértett a Fidesz frakció vagy a kormányhivatal szivárogtat politikai okokból?

2011. 06. 23. 15:56

Levélben tájékoztatta Esztergom polgármesterét a megyei kormányhivatal, hogy a hivatal által összehívott testületi ülést május 19-én törvényi kötelessége lett volna levezetnie, ehelyett városfórumot tartott - közölte a helyi Fidesz-frakció csütörtökön az MTI-vel.

A levéltitok sem szent Esztergomban

Tétényi Éva polgármester asszony értetlenül áll az esztergomi Meggyes-frakció legutóbbi sajtóközleménye előtt, mivel a helyi fideszes képviselők egy, a Kormányhivatal által csak a polgármesternek írt levelet hoztak nyilvánosságra. Tétényi Éva június 22-én kapta kézhez a Kormányhivatal ominózus dokumentumát, melyet a június 23-ra összehívott zárt munkaértekezleten szeretett volna a képviselő-testület elé tárni. A Kormányhivatalnak inkább annak kellene utána néznie, hogy amíg voltak testületi ülések Esztergomban, miért nem történt semmi.

Esztergom, 2011. június 23.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-Kertvárosés Pilisszentlélek polgármestere

Tétényi Éva polgármester elmondta, értetlenül fogadja a "Meggyes-frakció" közlését, mert a fideszesek a neki írt kormányhivatali levelet hozták nyilvánosságra. "Úgy látszik, már a levéltitok sem szent Esztergomban" - jelentette ki, majd hozzátette, szerdán kapta kézhez a dokumentumot, amelyet a csütörtök estére összehívott zárt munkaértekezleten szeretett volna a képviselő-testület elé tárni.

A megyei kormányhivatal az MTI megkeresésére közölte, aggályosnak tartja levelezésének harmadik fél általi felhasználását, és közölte, hogy a dokumentumot a polgármesternek, és nem a helyi Fidesz-frakciónak küldte el.

A Fidesz közleménye szerint a hivatal felszólította Tétényi Évát, hogy a testületi ülés levezetésével biztosítsa a törvényes működést, továbbá kifogásolta, hogy a törvényességi észrevételek elfogadásáról, vagy annak elutasításáról sem kaptak tájékoztatást.

"A Fidesz- KDNP-frakció megengedhetetlennek tartja, hogy Tétényi Éva figyelmen kívül hagyva az alkotmányt, valamint a rá vonatkozó törvényeket, nem tartja meg a testületi üléseket, ily módon próbálja meg érvényesíteni saját politikai érdekeit" - írta közleményében Steindl Balázs frakcióvezető.

Esztergomban utoljára március 17-én ülésezett a képviselő-testület, ekkor lemondott az LMP-s alpolgármester, majd március végén Tétényi Éva független polgármester bejelentette, hogy a Fidesz-frakció együttműködésének hiánya miatt, tartós akadályoztatásra hivatkozva, nem tart több képviselő-testületi ülést, és nyílt levélben kéri a testület feloszlatását Orbán Viktor miniszterelnöktől, Esztergom díszpolgárától.

 

A valószínűleg megvalósult bűncselekmény:

Btk. 178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3) A büntetés

a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény

jelentős érdeksérelmet okoz.

2011. 06. 27. 22:33

Papír a fityisz csoport alkotmánysértéséről van!!!!

2011. 06. 27. 21:31
Papír a jogsértésről van... Eljárás csak egy lesz.

2011. 06. 27. 19:16

Doctoricus Kotász:

Milyen papír tudatja az eljárás megindítását?

Ne az álmaidat, a tényeket írd már meg.

2011. 06. 27. 14:16
Tétényi is bír ilyen papírral már... Meg hát ő maga jelentette ki, hogy bizonyos jogszabály által kötelező feladatot nem hajt végre, és vállalja a jogsértést. Ezt a bíróságon enyhítő körülményként fogják értékelni és csak 10 évre tiltják el a politikai szerepvállalástól.

2011. 06. 26. 21:50

Dottore Kottore!

ahogy elítéled a Fidesz frakció jogsértéseit???

Nem  én vagy mások, hanem a jogkörrel rendelkező hatóságok is!

Mégegyszer: lassan írom, hogy végre megértsd:

Megállapított jogsértésekkel a fideszkéd rendelkezik, Tétényiről eddig csak hőbörgés van.

- Hány eljárás van folyamatban Tétényi Évával szemben?
- Hány eljárás van folyamatban az imádott frakciód és tagjai ellen?
Két egyszerű kérdés, előző hozzászólásomban már megkaptad a felezőt, maradt a közönség segítsége /arra ne számíts/  és a telefonos segítség:
Fidesz Iroda: Esztergom, 2500, Bajcsy Zs. u. 41.
Telefon: 20/2577-300

2011. 06. 26. 12:51

Te nem figyelsz, szó sincs női szeszélyről, vagy butaságról, polgári engedetlenségnek nevezik a dolgot, és mint ilyen, szükségszerűen a törvényeknek nem megfelelő magatartás. Mindazonáltal Tétényi ebből nem csinált titkot, bejelentette, tehát senkit nem lepett meg. A kormányhivatalnak meg az a dolga, hogy ezt észrevételezze, ez egy ilyen játék.

Ha esetleg nem hallottál volna még a polgári engedetlenségről:

A polgári engedetlenség célja, hogy valamilyen formálisan jogellenes – de mások szabadságjogait jelentősen nem csorbító – cselekménnyel a jogszabályokat egyébként tiszteletben tartó személy vagy csoport felhívja a figyelmet arra, hogy az adott jogrend valamely normája – vagy intézményének aktusa – nem felel meg a jogrend alapját képező erkölcsi, jogi elveknek.

2011. 06. 26. 12:27
Ezt írtam. Akárki...Ha egyet értünk elítéled te is Tétényit amikor törvényellenesen nem ír alá rendeleteket, nem tartja meg a szabályosan összehívott üléseket, nem hajt végre elfogadott határozatokat női szeszélyből vagy butaságból stb, mint ahogy elítéled a Fidesz frakció jogsértéseit???

2011. 06. 26. 9:28

Valóban törvénysértés lehet ha valaki levéltitkot sértett... ( De ez csak egy mellékes második szál Esztergom működése szempontjából ) A levél tartalmában megfogalmazottak  a lényeges kérdések, - terhelőek Tétényi Évára - s  kimerítik a törvénysértés fogalmát... Ez a közérdeket érintő kérdés. Vajon miért nem hozta nyilvánosságra Tétényi polgármester asszony???... Mert kimondja, hogy törvénysértő Esztergom polgármestere!?

Iridium

2011. 06. 25. 20:34

Lehet, hogy tévedsz...

2011. 06. 25. 18:54

Nem,nem vagyok nyomozó "csak"erre is gondoltam.

Véleménynyilvánítás szabadsága még létezik Magyarországon?

Azt hiszem még igen,vagy tévednék?

2011. 06. 25. 10:56

Esetleg a Nagy Házban is megtudhatta M1s:

2011. 06. 25. 10:56

Te nyomozó vagy ???!

2011. 06. 25. 10:47

Szerintem nem kellett a levelet felbontani senkinek mert a kormányhivatalból valki súghatott a Fidesz frakció vezetőjének vagy Meggyes-nek.

Mindenhol vannak "beépített" emberek!

Iridium

2011. 06. 24. 8:30

Vagy szimplán mindenből kapnak egy másolatot a saját címükre.

2011. 06. 24. 8:23

Hogyan került s.balázshoz a levél ?

Mi sem egyszerűbb : Még mielőtt kézbesítenék, főlbontják és elolvassák.

Ki beszélhet itt ezekután levéltitokról ?

A postás, vagy fideszes, vagy meg lehet félemlítve.

Ezektől minden kitelik.

2011. 06. 24. 8:00

Akkor a megyei hivatal tesz feljelentést???? Vagy csak aggódik? Üvöltés

2011. 06. 24. 7:53

"A megyei kormányhivatal az MTI megkeresésére közölte, aggályosnak tartja levelezésének harmadik fél általi felhasználását, és közölte, hogy a dokumentumot a polgármesternek, és nem a helyi Fidesz-frakciónak küldte el."

 

  • Hogy került steindlibalázshoz a levél???
  • Azon kívül, hogy a kormányhivatal aggályosnak tartja a dolgot, nem gondolják-e úgy, hogy valami egyebet is tenniük kellene?
  • Nem gondolják-e úgy a kormányhivatalban - látván a dolgok ilyenképpeni alakulását -, hogy esetleg ők is javasolhatnák a kormány felé az esztergomi testület feloszlatását?

2011. 06. 23. 19:43

Van már valami eredmény az eddigi feljelentésekből?

2011. 06. 23. 19:27

Ha a levéltitkot ténylegesen megsértette valaki, ebből lesz feljelentés vagy csak tudomásúl veszik, hogy ez van ezt kell

szeretni. Tétényi Éva mit kíván tenni?

2011. 06. 23. 18:52

Igen, egyre inkább!

Akinek még esetleg illúziói lennének a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről:

http://nepszava.com/2011/06/velemeny/bartus-laszlo-a-romai-iskola.html

Szép új világ, épülőben.