Guruló tabletták
2011. jún. 22.

<p><strong> </strong>Mi esztergomiak azt már megszoktuk a helyi fidesztől, hogy folyamatosan és megállás nélkül hazudnak sajtóközleményeikben, de a tegnapi ostoba húzásukról nehéz eldönteni: hülyének néznek mindenkit, vagy csak elgurult Steindl Balázs frakcióvezető gyógyszere és most nem találja.</p>

Egyik verzió jobb, mint a másik. Első esetben a fideszesek elhiszik, hogy elég, ha átkenik a felelősséget a polgármesterre, és a hülyeséget leírva mindenki hisz is nekik, a második eset cifrább, mert ha elhiszik, amit leírtak legutóbbi sajtóközleményükben, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. Kezelendő beteg márpedig ne döntsön közpénzről egyáltalán - a sajátjáról nem bánom - mert annak ilyen 25 milliárdos szívás lesz a vége. Debrecen polgármestere meg ahelyett, hogy hülyeségekre alapozva feljogosítva érzi magát olyan okosokat mondani, miszerint ha Tétényinek és Meggyesnek baja van egymással, akkor menjenek ki a „kultúr” mögé, és intézzék el, azt üzenjük innen Esztergomból, hogy hát kedves Lajos, ha rendesen nevelték volna, akkor egy gyenge nőt nem küldene verekedni a „kultúr” mögé, (ez meg milyen szépívű magyar szó már, Debrecenben így megy ez képviselő úr?) egy gödröcskésen kedves arcú, ámde bukott, nagydarab, agresszív politikussal. Miért nem lövetik le inkább mindjárt Tétényit? Az mégiscsak gyorsabb, egyszerűbb és tisztább lenne. Ez aztán az igazi konszenzusos, nemzeti együttműködéses politika, büszke lehet a párt az ilyen tagokra. Lajosnak meg a Debrecenből üzengetés helyett azt üzenjük innen Esztergomból, hogy ha volna vér a pucájában, kiállna egy vitára az esztergomi polgármesterrel, merthogy arra többször kapott már meghívást. Ja, hogy akkor nagy valószínűséggel bukta lenne, mert ő is tudja, hogy Tétényi nem erőből nyomná le a cívisváros szuperzseni polgármesterét – ahogy ezek szerint arrafelé szokás - hanem logikus érvekkel? Értem én, egyszerűbb üzengetni a jobboldali sajtóban, ahová függetleneket nem nagyon engednek be, maximum véletlenül, ha éppen nyitva marad az ajtó egy pillanatra, de akkor is úgy néznek rá, mint gyújtogató a nedves szénára. Ahogy egy egészségesen egyszerűbben gondolkodású ismerősöm mondogatja ilyen esetekben: no kommersz.

Alább pedig a két sajtóközlemény, melyek dátumából egyértelműen kiderül, mi lehet a helyi fideszes képviselők szándéka.

„Polgármesteri sajtóközlemény

A 2011. június 23-ra összehívott képviselő-testületi ülés a pénzügyi gondnok akadályoztatása miatt elnapolásra kerül. Kérésére június 30-án lesz megtartva a testületi ülés.

Tétényi Éva

Esztergom 2011. június 20.”

„A Fidesz (pedig kérték őket szépen, hogy ne, de ők akkor is) KDNP sajtóközleménye

Tétényi Éva bár korábbi levelében, közleményében, valamint az általa összehívott sajtótájékoztatón is ígéretet tett arra, hogy megtartja a június 23-ai munkatervben szereplő testületi ülést, a héten kijelentette, mégsem vezeti le azt. A polgármester- asszony ismét becsapta az esztergomiakat a tőle már megszokott módon, mert így most sem születhetnek meg azok a döntések, amelyek Esztergom alapvető működéséhez szükségesek.”

Steindl Balázs,

Fidesz

2011. június 22.”