Meggyes Tamás igazi arca II.
Közélet
2011. jún. 22.

<p>Pontosítás és jóváhagyás után egy másik részlet a könyvemből. Az interjú előző része a tegnapi napon nem véletlenül került le.</p>

A Hídlapos Ámon Adrienn és köztem az elmúlt hetekben nyílt levélváltás történt. Felvállaltam, hogy a Hídlap Esztergom érdekei ellen dolgozik, mert Meggyes Tamás lapja. Adrienn azt állította, hogy mindenről Meggyes jut az eszembe. Az alábbi kis részletet a megjelenés előtt álló könyvemből nem véletlenül teszem nyilvánossá.

 

Kegyelemdöfés

-„Hogy születtek a lejárató újságcikkek? Knapp és Meggyes is írt a lapban.

 

Egyik sem írt. Csak a nevüket adták. Knappnak Budapestről egy Gergő nevezetű fiatalember írt keményen (azokból az anyagokból, amit felküldtek), Meggyes írásait meg Gulya István készítette. Volt, hogy 8-10 szer átíratta Meggyes Gulyával, amit szeretet volna megjelentetni.

 

- Tudtam mindig, hogy Knapp képtelen az írásra, Meggyesről nem is beszélve. Miből jutottak fekete pénzek ilyen bérmunkásoknak, miből gazdálkodtátok ki a pénzt nem hivatalos dolgozóknak?

 

Az Önkormányzat a Hídlap 32 oldalát finanszírozta. EHÍR és Esztergomi Önkormányzat között erről szerződés volt. Elég volt ez az összeg a teljes újságra. A Szerkesztőség fizetésére, bérköltségekre, nyomdára, terjesztésre. A hirdetések árai pluszban megmaradtak egyszerűen.

 

- Kik írtak még a Hídlapba?

 

Fel voltak osztva a szerepek. Próbálkozott írással sok mindenki, de keveseknek sikerült. Takács túl körülményesen írt, az ő stílusát nem szerette Meggyes. Vargának a cikkei akkor kellettek, ha más nem volt.

Minden politikai indok, Meggyestől és Knapptól jött. Németh József a cenzor volt. Fizetségként a hat Meggyes kép mellé, egy-egy Knapp-Németh fotó bekerülhetett.

 

Nem hagyhatom ki a fő bértollnokot, Bayer Zsoltot. Lehet még rólad is fog írni. Hogy született a „Dózsafalva” cikk, milyen megállapodás volt a hírhedt publicistával?

 

Bayer kellett nagyágyúnak. 2009 nyarától Meggyes kiadta a parancsot: Kell a lejárató kampány! Az ETV-ben is akkor indult a +18! című műsor Obersovszkyval. Aminek támadási felületét szintén Meggyes és Knapp határozott meg!”

 

 

( Interjú Silye Józseffel az E-HÍR Kft. egykori ügyvezető igazgatójával történt.)

 

 

Az önköltségen megjelenő könyvem előrendelhető, kérünk címet és számlával együtt leszállítjuk.

Kovács Géza- Meggyes Tamás igazi arca (Páncélarcú)

(Man width armoured face)

250 oldal -1999 Ft. Bankszámlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000094-64950005 (Kovács Beáta) 1999 Ft.

pancelarc@citromail.hu

Minden felelősség a kiadót terheli.

 

Kovács Géza

(forrás)