Dunaparti Futópartik - Teliholdfutam

Dunaparti Futópartik - Teliholdfutam

2011. 06. 19. 16:05

Kevesebb, mint egy hónap, és rajtol a Dunaparti Futópartik versenysorozat legnépszerűbb futama, az éjszakai Teliholdfutam.

Immár ötödik éve, hogy a júliusi teliholdhoz legközelebb eső szombat éjszakáján kivilágított futók lepik el a dunaparti kerékpárutat.

A versenyzők a Bazilika alatti Sötétkapuból rajtolnak, majd a 4 km-es rövidtáv, ill. a 10 km-es hosszútáv teljesítése után az Erzsébet parki célba érkeznek meg.

Az előnevezések már javában zajlanak, és ebben az évben különösen érdemes lesz időben jelentkezni a versenyre, mert a futam fő támogatójának - a Dr. Padlónak - köszönhetően az első 250 nevező a Teliholdfutam logójával ellátott pólót kap ajándékba. Másik lelkes támogatónknak, az Idill Kft-nek a segítségével ismét készülnek a Teliholdfutamhoz illő fekete kerámiaérmek, melyet a célbaérkezéskor kapnak versenyzőink.

Az elégetett kalóriák utánpótlásáról a Csocsaj pékség, a frissítőkről pedig a Grancafé és a Rajos szikvíz gondoskodik, az elmúlt években már megszokott módon.

Részletes versenykiírás, on-line nevezési felület az Esztergomi Futóművek honlapján: www.esztergomifutomuvek.hu

2011. 07. 17. 18:12

Mostmár nyugodtabban végigfuthattok a biciglisúton mert sajna csak tegnap láttam azt a kidőlt fát a Vaskocsma környékén de reggel sikerült levágni a veszélyes részét.

Ui.: gratulálok mindenkinek aki végigfutotta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És aki nem annak is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011. 06. 21. 20:33

Nem szemétkedek csak a kérdesekre válaszoltam :)

És egem nem kerget senik inkább nyugodt tempóba nyírom a füvet vagy  a bozótót nekem ez a sport.

2011. 06. 20. 22:06

szemetetszedni is lehet. 22:00-kor

Ne szemétkedj! Fuss!

2011. 06. 20. 21:27

Este 22:00-kor sinán lehet betonozni is fejlámpával (én csináltam már) Szóval szerintem szemetetszedni is lehet.Tavasszal azt a kb. 150 m szakaszt ahol az iszap volt azt két barátommal lapátoltuk el.Igaz ezt nappal csináltuk Vigyor.

Azért jó futkosást és vigyázzatok a KULLANCSOKRA mert elég fertőzött a biciglisút környéke.

2011. 06. 19. 22:26

Gondolom figyelmesen elolvastad a versenykiírást :)

Ha nem, akkor alapinfó: Rajt este 22:00 órakor (a verseny neve sem a véletlen műve...)

Szedtél már szemetet éjjel, sötétben???

Off

A Futóművek tagjai tavasszal végigtakarították a teljes kerékpárút környezetét egy kb. 150 m szakasz kivételével (elfogyott minden létező zsákunk), és több kisteherautónyi szemetet szedtünk össze. Már most vállalni tudom a tagság nevében, hogy ezt minden tavasszal megismételjük. Máskor ez szinte lehetetlen az elburjánzó aljnövényzet miatt....

On

 

üdv

A Rendező

2011. 06. 19. 20:43

Szerintem meg lehetne tuningolni ezt a kis erőprobát ha minden induló kezébe lenne egy szemeteszsák és futás közben szedegetnék a szemetet a biciglisút mentén :)

Aki pedig a rövidebb utat választja annak Ökofűnyírót kéne biztosítani ,hogy az Erzsébetparkba vagy a Bazilikánál tologassák Nevetés. De ez csak az én véleményem senki se vegye magára.