A FIDESZ KEZÉBEN A DÖNTÉS

A FIDESZ KEZÉBEN A DÖNTÉS

2011. 06. 17. 9:18

Június 14-e emlékezetes dátum marad az esztergomiak életében. Ez a nap lett volna az, amikor a fideszes többség látva a város sorsát, tehetett volna arról, hogy ne folytatódjon tovább Esztergom ellehetetlenítése. A tavaly október óta tartó büntetés, melyet az előző városvezető mért a lakosságra csak azért, mert nem őt választották meg polgármesternek, mára a mindennapokban jelent súlyos gondokat. Ahogy már akkor figyelmeztettem a fideszes képviselőket, a január 20-án áterőszakolt válságköltségvetésből elfogytak az általuk tudatosan rosszul kalkulált források, így a város egyszerre fog lebénulni. Leáll a tömegközlekedés, az útkátyúk miatt az autóval való közlekedés balesetveszélyes, a közterületeken a parlagfű okoz egyre komolyabb kellemetlenségeket az allergiával küszködőknek és a gyermekeknek.

A keddi döntéssel, mely szerint a fidesz nem hajlandó elfogadni kiegyezési javaslatomat, arra mutat rá, hogy ahogy eddig is, most is ők döntenek a város sorsáról. Felelősségüket tovább súlyosbítja, hogy az adósságrendezési eljárást, melyet a törvény kötelezően előírt a polgármesternek, az előző városvezetés által felhalmozott hihetetlen mértékű adósságállomány miatt indította el a megyei bíróság. Azt kommunikálni, hogy októberben volt pénz az azonnali kifizetésekre, egyértelmű megtévesztése az esztergomiaknak, mert bár valóban 1.2 milliárd forint maradt a tavaly májusban kibocsátott kötvényből, de azt erre nem lehetett volna felhasználni. Ha engedtem volna a fidesznek, most valószínűleg azzal támadnának, hogy jogellenesen használtam fel a keretet, és újabb hiteleket kellene felvenni a működésre.

Emlékeztetek rá, hogy 4 milliárd forint az összes kifizetetlen adósság a külső szállítók felé, saját cégeinknek 900 millióval tarozunk, a bankok felé pedig 20 milliárdnyi a hosszú lejáratú fizetési kötelezettség. Ráadásul 2009-es kifizetetlen számla is akadt 2010 októberében.  Ilyen esetben az 1996. évi XXV. törvény nem enged mérlegelési lehetőséget a polgármesternek, hanem kötelezővé teszi az eljárás megindítását. Éppen ezt a törvényi helyet szeretné az adósságrendezési eljárással kapcsolatos törvénytervezet törölni.  Az Országgyűlés a napokban tárgyalja a Kósa Lajos által jegyzett módosító indítványt, amely visszamenőleges hatállyal lenne érvényben az esztergomi eljárásra is. Ennek alapján a polgármester, aki a hatályos törvénynek megfelelően járt el, 1 millió forint pénzbírsággal sújtható. Ráadásul ennek köszönhetően az alkotmányellenesen megalkotott reorganizációs rendelet is szentesíthető lesz.

Vajon minek kell még ahhoz történnie Esztergomban, hogy a döntéshozók megértsék, gazdasági érdekek mentén nem játszadozhatnak 30 ezer ember sorsával?

 

Esztergom, 2011. június 17.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

Iridium

2011. 06. 22. 23:20

A meggyesisták vagdalkozási pontja állandóan ez a "gyarapodás". Kérdem én: ha az önkormányzati vagyonleltár szerint (és Steindl ill. a többi fideszes szerint is) ~9 milliárd az összvagyon legelőkkel és gyeppel együtt (amit ugye a vagyonfelosztás vihetne), akkor megérte-e 25 milliárdot "befektetni"? Mert épeszű ember szerint utóbbi esetén legalább 25, de inkább 26, 27, ... milliárdnak, azaz gyarapodásnak kellene a vagyonleltár szerint lennie. Mégsincs. 14 milliárd van, mínuszban.

Más szóval: ha én felveszek 100 kredit hitelt a vállalkozásomhoz, akkor mondjuk egy év múlva 110-nek kell lennie az egyenlegemnek, mivel a felvett pénzt olyan fejlesztésekre költöttem, hogy ebből az extrából fizethettem vissza a hitelt, a plusz 10 pedig az én profitom, majd a következő évben elvileg 121-nek kell lennie (ha nem költök semmit). Namost Meggyes 25 kreditjéből lett 9. Meg nem értett zseni?

2011. 06. 22. 16:52

„Meg kellene nézni Tétényi Éva „munkássága” előtt hogy élt Esztergom”

Úgy, ahogy egy 25 milliárdos hitelből vásárolt illúzióból lehet. A „Gyarapodás Programja” majd Meggyes 78 éves korára lesz tulajdon, ha ki lesz fizetve, addig jelzálog.

„a mostani vezetés óta kezdett el hanyatlani, mit hanyatlani, zuhanni a szakadékba.”

Bizony, az eladósodás ellen meghirdetett szabadságharc ezzel jár. Zuhanás, a nagy álomból, vissza a valóságba.

2011. 06. 20. 18:28

Esztergom a mostani vezetés óta kezdett el hanyatlani, mit hanyatlani, zuhanni a szakadékba.

Nade a Fidesz frakció kezében van minden hatalom. Ha akarják törvénytelen ülésen hozott döntést is kihirdettetnek a jegyzőjükkel és az érvényes és végrehajtható lesz.

2011. 06. 20. 18:26

Egyik kedvenc számom dalszövegéből egy idézet:
„S nem úgy lesz gazember valaki, hogy azzá nevezzük ki.”

 

Akárki akár mit is mond, jellemző sajnos ránk, Emberekre, hogy sose jó az, ami van. Mindig más kell, a másé kell.

 

Szidalmaztuk már a régi rendszereket, volt azzal is minden bajunk, de meg kellene nézni egy statisztikát, 30 évvel ezelőtt mennyi családi ház épült – mennyi új család kezdett új – önálló életet, és most ez mennyire változott.


Meg kellene nézni Tétényi Éva „munkássága” előtt hogy élt Esztergom, és meg kellene nézni, most hogy él.

Talán két dolgot külön kellene választani. Az, hogy egyeseknek nem szimpatikus Meggyes Tamás az még nem azt jelenti, hogy amit csinált az rossz volt. Sajnos mindig is lesznek rossz akarók, de ilyen mindenki életében van. Csak végre nyissátok ki a szemeteket, ne csak nézzetek, lássatok is. Esztergom a mostani vezetés óta kezdett el hanyatlani, mit hanyatlani, zuhanni a szakadékba. Ideje lenne már végre abba hagyni a bohóckodást, és végre vezetni tudó, döntést hozni tudó, és döntést hozni merő embereket kellene visszahelyezni Esztergom Város vezetésének élére, és nem olyanok, akik az „öt perc hírnév alatt” csak elgáncsolni képesek Esztergomot. ( Bár ide azt akartam írni, hogy kirúgni Esztergom lába alól a széket, de ez lehet kicsit erős lett volna)

 

 

Remélem, nemsoká kilábal Esztergom ebből a „fekete korszakból” !!!

2011. 06. 19. 21:05

"Tisztelt" drkotász!! Nehéz megemészteni mindazt amit leírt. Valja-e és azonosul-e mindezekkel, vagy csak a pártbecsület mondatja mindezt. Sajnálom, ha csak addig lát amig engedik és nem tovább. Kicsit lazábban és jobb rálátással kell lenni ahhoz, hogy mindazt el is higgye amit leírt. Sajnos az iskola nem határozza meg az ember emberségét, vagy hozza magával otthonról vagy sem. A város megmentését remélem nem Ön vagy Önök fogják megtenni, hanem a józan gondolatokkal bíró polgárok a választásokkal.

2011. 06. 19. 14:34

Az én szememben te egy más eveket képviselő személy vagy akit nem sértegettem.

2011. 06. 19. 14:10

Ettől a bejegyzésedtől váltál megosztó elmebeteggé a szemembe.

2011. 06. 19. 13:16

A kiszolgáló személyzetnek a várost kell kiszolgálni, nem a személyeket. Úgy gondololom ha a  két konfrontatív személy nem vesz részt a helyi politikában, mindenki a konszolidáció és a megbékélés híve. Az a néhány elmebeteg ( justiceforall, taky...) a konfrontáció megszűntével teljesen magára marad szélsőséges véleményével.

2011. 06. 19. 12:58

Az szolgálná a megbékélést a konszolidációt, ha Tétényi Éva és Meggyes Tamás nem venne részt a helyi politikában, mert konfrontativ megosztó személyiségük a város kárára válik.

meggyesről már a nép kimondta a véleményét, önkényes, elmebeteg viselkédése a város kárára vált, takarodjon!

Tétényi Éváról a nép még csak egyszer alkotott véleményt, akkor sohasem látott, elsöprő többséggel megválasztották. Az, hogy te és még néhány szarházi, gerinctelen troll, a múlt rendszer haszonélvezője szerint Tétényi konfrontáló és ártó lenne a városnak, semmit sem számít. Majd ha a nép mond véleményt Tétényiről, az fog számítani, ha majd a nép dönt. De ahhoz új választás kellene, csak a gyávaféreg fideSS még csak ki sem mer állni.

Jelenleg a nép pedig, amennyire lehet, a megfélemlítések ellenére is, sohasem látott szimpátiát mutat Tétényi iránt. Önkéntesek hada ingyen segíti, mind a város vezetésében, mind a város rendbetételében, élhetőbbé tételében, az áruló fideSSesek feljelentéseinek kíséretében.

El fog jönni a forradalom, amikor végre a megfelelő eszközökkel lehet majd ellenetek harcolni, ahogy Petőfiék is tették Magyarország ellenségeivel. Többet ártottatok Magyarországnak mint a nácik, hajnau meg a ruszkik együttvéve, mert ezek legalább egységbe kovácsolták a magyarságot, ti pedig elmebeteg hatalomvágyatok, aljas vagyonszerzési céljaitok miatt vertek éket a Magyarság testébe, osztjátok meg azt.

TAKARODJ FIDESS!!

2011. 06. 19. 12:13

Közösség képviseléséhez nagymértékű elhivatottság,alázat és becsület kell.Nem az önmaga érdekét,pártérdekét kell előtérbe helyezni.Miért is vannak megválasztva?A VÁROS érdeke fontosabb mint a FIDESZ a maga 20 évével. A város több mint 1000 éves ne feledjék!!!

2011. 06. 19. 11:48

És a kiszolgáló "személyzet"? Jegyző, a fideszes képviselők, az önkormányzatba beépített emberek?

2011. 06. 19. 11:46

Az szolgálná a megbékélést a konszolidációt, ha Tétényi Éva és Meggyes Tamás nem venne részt a helyi politikában, mert konfrontativ megosztó személyiségük a város kárára válik.

2011. 06. 19. 11:40

Továbbra is az az álláspontod, hogy mind az előző, mind a mostani városvezető tűnjön el? (és tűnjön el az őket segítő csoportosulás is)

2011. 06. 19. 11:04
A közismert tényeket nem kell bizonyítani. Egy kis utánanézést javaslok. Először az alapszintű ismeretek birtokába kellene jutnia, utána kezdhetünk érvelni.;-)

2011. 06. 19. 10:53
Tökéletesen egyet értek. Ezt akarta a frakció. A polgármesterasszony meg az ismert másik utat választotta. Mindkettő változatnak ismerjük a politikai logikáját, ez utóbbinak az eredményét meg tapasztaljuk.

2011. 06. 19. 10:08

"Egyetért-e ön azzal, hogy új jogszabály - az érintettekre nézve pozitív joghatás kivételével - visszamenőlegesen ne legyen alkalmazható?"

Végre valami! Népszavazás kezdeményezés a visszamenőleges törvényekről! Bravó!

Ugyanakkor megdöbbentő: Kósa elsőnek fog egyetérteni a kérdéssel, mivel azonnal megmagyarázza, hogy miért pozitív az éppen aktuális  vissamenőleges módosítás!

Megdöbbentő, hogy politikusaink tényleg ekkora nagy barmok.

Nincs vissamenőleges jogszabály módosítás: se negatív, se pozitív!! Nincs, nincs, nincs!!!!!

2011. 06. 19. 1:14

Ha már a filmeknél tartunk. Van egy pár, régi fim. A 10 kicsi néger, vagy a 10 kicsi indián! Egyszerre 10 emberrel nehéz elbánni. De ha eggyesével, vagy meggyessével, külön foglalkozunk!! Nyert ügyünk lehet! Olyan dolgokat kell megtalálni, amivel egyenként lehet megfogni öket. Kilencnek nincs mentelmi joga!!! Ezt kellene megfogni, egy bukik, viszi a többit! Csak egy hogolyót kell inditani. máris kész a lavina.

2011. 06. 19. 0:39

Az egy dolog, hogy a bank mit engedélyezett. Pótköltségvetést elfogadott róla a testület? Nem lehet önlényesen az egyik bugyorból a másikba pakolászni a pénzt ész nélkül: ezt hívják hűtlen kezelésnek. Csak a költségvetés módosításával lehetett volna a hitelpénzből kifizetni az elmaradt másfél éves számlákat, mert ez a hitelpénz be volt tervezve a költségvetésben másra.

2011. 06. 18. 21:41

drkotász:

Bacsó kultuszfilmjében a kiabálás ellenére nem jött elő DOKTOR KOTÁÁÁÁSZ !!!

Maradjunk a filmnél és a  forgatókönyvnél...

Nagyon sokan megköszönnék !

2011. 06. 18. 21:32

A becsület dolgában a tízek szintjén mozogsz. Sajnálatraméltó vagy, hogy az erkölcsi kátyúból nem tudsz szabadulni. Erre csak egy magyarázat lehet, hogy haszonélvezője vagy az "együttműködők bandájának". Közéjük is tartozhatsz.

Érdekes az okfejtésed, Tétényi a törvénysértő ! Ezt a kijelentést alá is kellene támasztani, nemcsak eszetlenül szajkózni, mint axiómát. Haverjaid is ezt teszik.

Ha ennyire szíveden viseled a törvényt, akkor miért nem kiabáltál, amikor "puszipajtásaid" törvényt sértettek. Talán a temérdek adósság összeharácsolásából neked is csurrant-csöppent ? Vagy azok a törvénytelenségek szerinted törvényesek.  Tudod, ha ez mások megkárosítása is, akkor vállalom az "ördög ügyvédje" szerepét, az utólsó fillérig . Nektek csak az itteni élet számit, a Jóisten számotokra csak fölösleges konc. 

A bankoknak egyébként érdeke a hitelezés, hisz jövedelmük ebből adódik. Felelőtlenül nem hiszem, hogy hitelt adnának. Biztosítékként talán még a Bazilikát is elzálogosítanátok, ha rendelkeznétek fölötte. Mit gondolsz, ha a hitelt négyzetre emeljük, akkor az csökkenni fog ? A huszonvalahánymilliárd visszafizetve akár az ötvenmilliárdot is elérheti.

Ne csak állíts, hanem pontról-pontra magyarázd meg állításod igazát, a körülmények elferdítése nélkül !  Szeretném okfejtéseidet "józan paraszti ésszel" látni !