Hídlapja a diktatúra újságja
2011. jún. 16.

<p>Ámon Adrienn kétszer írta irányunkban és felém, miért van nekik igazuk, válaszom nyílt levél formájában írom, a kiegyensúlyozottabb tájékoztatás jegyében. Eredményt majd az olvasók, az esztergomiak hirdetnek, ezzel tekintem lezártnak nyílt levelezésünket.</p>

Kedves Adrienn!

 

Igen, ismétlem, az igazság nálunk van. Nagyon egyszerű, hogy mit értek ezen, nem is értem, mit nem értesz?

Október 3-án volt egy önkormányzati választás. Esztergomban, amikor a népharag elsöpörte Meggyes Tamás polgármesteri székét, akinek már rég össze kellett volna pakolnia és itt hagynia Esztergomot, amit tönkretett, eladósított. S nem véletlenül, hogy most is ezzel kezdem, mert minden Meggyes Tamásról szól. A haverok, a buli, a hanta és a Hídlap!

A megalománia a Hídlap formájában is több százmillió forint veszteséget okozott Esztergomnak!

 

8117 az annyi!

 

A 2010. október 3-i szavazás sorsdöntő volt Esztergom életében.  Nem véletlenül Meggyes bukása révén az öregebbeknek Rákosi, a fiatalabbaknak Nicolae Ceaușescu jutott az eszébe.

Az eszement diktátorok, személyi kultuszt építők. Értelmiségi városunkban azt éltük meg, mint a székelyek Erdélyben (Romániában). A Hídlap, ETV segítségével, amelyben akadt bőven a „helyi géniuszról” fénykép, videó, eltaposták, lejáratták a másként gondolkodókat.

A félelemmel és az egzisztenciális kényszerrel jól operált Meggyes, de 2008 tavaszától, mikor még jobban romlásnak indult egészségi állapota, lement kutyába és végérvényesen kicsúszott a lába alól a talaj.

Meggyes azért kapott 4494 szavazatot, mert sokan éltek belőle. Például a holdudvara, siserahada, amibe beletartozik a Hídlap is. Sok ember kapott utalványt, beiskolázási segélyt és ne feledd, a neve mellé az volt írva, hogy Fidesz!

Ezen okokból kapott ennyit.

Meggyőződésem, hogy például Ámon Adrienn nyert volna, de az utóbbi időben megjelent cikkeid miatt, mert nem érted vagy nem akarod megérteni az esztergomi emberek gondolkodását, esélyed nem lenne. (Megjegyzem: Tudom, nincs ilyen szándékod, de például Bánhidy Vajk, aki oda dörgölődzött, ő is akkorát bukna, mint Rottenbiller.)

Ahogy egyetlen Fideszesnek nincs egy ideig esélye. Ez azoknak a bűne is, akik szolgalelkűen kiszolgálták a „királyt” és nem kiabálták, hogy meztelen!

Tudományosan próbálod elemezni a választási eredményeket, mi van, ha van még több polgármesterjelölt?

Erre csak azt válaszolhatom, mi van, ha az a szerencsétlen szórólap „Fidesz igen, Meggyes nem” szlogen helyett, a „Meggyesisták nem, Meggyes sem” lett volna a köztudatban?

 

Egy nem került volna be

 

Elhiszem, hogy sok mindennel nem értettél egyet 2008-tól, de ma 2011-et írunk! S nem vagy köztünk, pedig a nemzeti radikális oldaltól a keresztény nemzeti oldalig, a konzervatívoktól az urbánusokig, sok ember tartozik Tétényi Évához.

Mert ma már nem az számít, hogy ki-melyik pártot tartja alkalmasnak, kivel szimpatizál, csak az számít, mit szeretne tenni összefogva!

Nagyon jól tudom, az a baj Tétényi Évával, hogy felrúgta a kialakult helyi íratlan párt játékszabályokat, ezzel új időszámítást hozott.

A Hídlap az öngólokat magának lőtte. Soha nem szabadott volna Gulya Istvánt vagy Knapp János Pált publikálni engedni, Bayerről nem is beszélve. A felsoroltak árkot ástak. Ezek az emberek, azt írták le, amit Meggyes pénzért elvárt.

Ebből adódóan rengeteg valótlanság jelent meg a Hídlapban.

Egyszerűen komikusnak tartom, hogy a Meggyes-fan fórumozók is könnyen beazonosíthatóak, Fideszes részönkormányzati képviselő és a volt sajtóreferens a fő közélet-mérgezők.

Nem gondolod, hogy ezek az emberek érdekeltek és egyszer azt mondják „ez igaz, mert a médiában olvastam, le volt írva”, a következő pillanatban Meggyest vagy Bayert szajkózzák: „a médiának soha ne higgyél!”

 

 

Meggyes kapcsolatai

 

A Fidesz úgy működik, mint egy véd- és dac-szövetség. Meg kell védeniük Meggyest, hiszen ő a mi bukott elvtársuk. Ráadásul Meggyestől zengtek a Városháza falai, mikor Kövér László itt járt a selyemzsinórral: „Túl sokat tudok rólatok!”

Nem csodálom, hogy Kósáék, mindent megtesznek Tétényi Éva ellen. Sok embernek volt itt a városi adósságot növelve érdekeltsége, álmunkahelye, fizetése a 2002-es bukás után. Nem véletlenül volt felduzzasztva a Városháza létszáma, Te is tudod jöttek a városi médiához a narancssárga rendszer kiszolgálói.

Aztán vissza is mentek Budapestre!

Ezek az emberek lekötelezettjei Meggyesnek, nem kell azért behívni Tamást szerepelni, elég, ha Tétényit nem hívják, lejáratják. Ez a blokkolás.

Nagyon helyes, hogy Tétényi Éva mindenhová elmegy, ahová hívják. Bizony vegyen részt minden párt rendezvényén, nem számít az elnevezésük. Nem csak azért, mert szerintem minden párt egyforma, hanem azért is, mert a pártokban emberek vannak és minden párt csak egy szelet. Rész, nem egész.

Igen, ezt a gondolkodást, úgy érzem tényleg még nem érted, de vigasztaljon, hogy nagyon sokan vannak így.

 

 

 

Személyi kultusz Esztergomban?

 

Kedves Adrienn!

 

Azt állítod, hogy most van személyi kultusz. Kevered az emberek önzetlen szeretetét, a kötelező diktátummal, rajongással. A válaszod legértelmezhetetlenebb részére próbálok válaszolni.

Tétényi Évával lehet vitatkozni, neki nemet mondani. Meggyesnek soha nem lehetett! A politikában, aki nemet mondott vagy más véleményen volt, annak befellegzett. A magánéletében egy rossz szó vagy ellenkezés is erőszakot szült. Hidd el, tudom. Orvosi látleletek és szakvélemények támasztják alá, hogy a Fidesz esztergomi „polgármesterének”, hol lenne a helye!

Előttem megjelenik a Meggyes féle szimpátiatüntetés, a spontán táblák a színpadhoz támasztva. Rajta az én nevem is, meg azoké, akiknek semmi köze nem volt a ház és autófelgyújtáshoz.

Olyanok tartották a Városházán megírt (!) szövegeket – a Hídlapot is onnan írták – akik képben nem voltak, nem is ismertek.

Tényleg bagoly-veréb vita.

 

Esztergom mindig példát mutatott az ellenállásban. Amikor a dorogi járáshoz tartozott, akkor is izzott a hamu alatt a parázs. Hévvel mondom: most lángol!

Tudom és érzem, hogy a Fidesz végzete Esztergom és Tétényi Éva lehet. De azt is mondhatom: Meggyes Tamás!

Nézőpont kérdése.

 

Várom, hogy átnézzed a Hídlapokat, 2008-tól, a könyvemben több rész lesz, amit beazonosíthatsz.

 

Minden eszköz megengedett ellenünk?

 

Nem tagadom, hogy abban az országban, ahol Esztergomra lehet hozni visszamenőleg önkormányzati törvénymódosításokat a Parlamentben, ott diktatúra van. Aljas, véd- és dac-szövetség. ez nem a törvényben lévő lyukak betömése.

Az esztergomiak még nem voltak engedetlenek, de nagyon közel vagyunk hozzá, hogy még komolyabb –országos-ellenállás bontakozzon ki.

Nem én hecceltem fel az embereket, ők átélték az esztergomi eseményeket, ami már történelem. Talán ezért joggal idegesebbek, ha újra az ő pénzükön, rendszeresen hazugság érkezik a postaládájukba. Mert mindenki tudja a Strigonium pénze, a város pénze és az viszont hiányzik valahonnan. Ahová százszor jobban kellene.

Sajnos a hazugság és a pénzpazarlás jelképe lett a Hídlap, Meggyes diktatúrájával azonosítják. Ezért ne csodálkozzatok, ha az „esztergomi oroszlán” kinyitja a szemét! Túl sok köpést, rúgást, bántást kapott, ennek a levét isszátok.

 

 

Nem mindegy

 

Egyáltalán nem mindegy, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Az együttműködést Meggyes és a Fidesz frakció tagadta meg. Pedig mást hirdettek az óriásplakátjaik.

Ha okosak, nyerhettek volna. Mosolyogva kellett volna alpolgármestert adni és övék lett volna továbbra is minden. De a sértettség, az emberi gyengeség, mondhatom az alkalmatlanságuk hozta ezt a helyzetet.

Pechükre egy olyan asszonnyal találták szemben magukat, akinek a kisujjában több van, mint a teljes frakciónak. Ez nem csak Tétényi Éva dicsérete, hanem a helyi Fidesz kritikája is egyben.

A trójai falovat most akarják becsempészni, kormánybiztosnak hívva. Ez nem megoldás. A békétlenség csak most kezdődik, ha ezt megmeri lépni a Fidesz!

Tétényi Évának lehet, meg vannak számolva a napjai, de soha nem győzhettek. Túl nagy ára lesz. Esztergomot nem lehet újra megerőszakolni, mert a békétlenségbe belepusztul végérvényesesen.

Nem fogjuk engedni a visszarendeződést, ha ezt akarjátok, mindannyiunkat is  – a népet – le kell váltani!

 

Előrehozott választás

 

Ez az egyetlen esélye a Fidesznek. A Hídlapnak is ezt kellene propagálnia, minden elemző politikai írásnak ezt kellene képviselnie. Közakarat, hogy legyen béke.

 

Nem olvashattunk Meggyeséknek az ügyeiről, botrányairól, több száz perükről, bulvár híreiről, akkor legalább a Hídlapnak középen kellene állnia. „Hozott anyagból” is lehetne pártatlanul dolgozni, Esztergom érdekében közvéleményt formálni. Látom, van törekvés erre, de ez még nagyon kevés. Az esztergomiak többségben még továbbra is azt mondják: „Meggyes Hídlapja a diktatúra újságja!”

Ebből kifolyólag, megértem, hogy az embereknek jobban tetszik a CIVILHETES, ráadásul az még pénzükbe sem kerül.

Jó egészséget kívánva kérdezem:

 

És amiről én beszéltem, átment?

 

Kovács Géza