Lex Tétényi?
2011. 06. 14. 11:54

Az LMP szerint az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvénytervezet módosítása arra szolgál, hogy ellehetetlenítsék az esztergomi polgármestert - írta közleményében Szilágyi Péter.

A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának LMP-s tagja felhívta a figyelmet, a kormánypárti Kósa Lajos és Habis László múlt héten egy "visszamenőleges hatályú javaslatot" nyújtott be. Ez szerinte lehetővé tenné, hogy a helyi adósságrendezési eljárás megindítását utólag jogszerűtlennek nyilvánítsák, és Esztergom jelenlegi polgármesterét így akár egymillió forintos bírsággal is sújthatják - írja a Magyar Nemzet.

2011. 06. 15. 20:39

Kedves Habis és Kósa úr, kívánom, hogy az egymilliót költsék Avemarra.

2011. 06. 15. 12:21

Nagyon baljóslatú a legújabb fideszes jogalkotási szülemény: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/06/15/bekemenyit_a_fidesz_120_ora_orizetben_kihallgatas_vedo_nelkul

Több napon keresztül jogi védelem nélkül maradhatnak emberek, ilyen feltételekkel vehetik őrizetbe és hallgathatják ki őket - ez egyértelműen diktatórikus lépés, erre más szó nincs (Szima ügye láthatóan csak az első lépés volt). És elsősorban milyen ügyekben és kiket? A közélettel kapcsolatos és vagyoni ügyekről van szó, és a Véleményvezér kifejezetten a rivális politikusok semlegesítésében látja a tervezet célját. Ezek lehetnek az elszámoltatási ügyek, de igen sokatmondó az egyik kitétel: "a gazdasági életben súlyos következményekkel járó csődbűncselekmény" esetében is eljárhatnak majd így - Kósa szövegei a csődbűntettről pedig igen emlékezetesek.

Szóval itt már nagyon kemény dolgokról van szó. Fel kell készülni a legrosszabb forgatókönyvre. Ezt se hittem volna mondjuk, de hát ez van. A hazai hírverésen kívül csak a nemzetközi fórumokhoz folyamodás jöhet adott esetben.

2011. 06. 14. 22:19

Ebből csak arra lehet gondolni, hogy borzasztó fontos a fidesznek hogy megvédjék Meggyest bármi áron, még teljesen abszurd jogállamban nem elképzelhető visszamenőlegesen érvényes törvényekkel is (sokat tudhat, nyilván lekkorumpált mindenkit felülről kezdve a helyi frakcióig, e tekintetben ügyes volt, ezt el kell ismerni, bebiztosította magát rendesen, hiszen a 25 milliárdos adósság beruházasainak a felét sem lehet látni Esztergomban akkor hová lett a pénz??)  A néhány napvilágra került korrupciós ügyben is nagy csend van. (életbiztosítások-vegyszerfelhasználás csökkentése c. tanulmány-bérelt bethlehem- ST.Miklós alap kiürítése-60 milliós közvéleménykutatás "ősztönző" premizálás az adás-vétel vonatkozásában, stb) Egyben lehet csak bízni, ezt a politikát elsöpri a népharag, ennek az lesz a vége véleményem szerint, nem helyi, hanem orazágos szinten, hiszen nincs a társadalomnak olyan rétege (kivéve a magas keresetű, és többgyerekeseket) akiket ne haragítottak volna magukra.

Nem értem miért nem veszik elő a pártok a volt jegyzőt ezekben az ügyekben- akit gyorsan kimentettek innen- nyilván nem véletlenül, és  felőlősnek kell lennie, mentelmi joga nincs..

Elsősorban  a Jobbik aki próbált eddig tenni  Esztergom érdekében, kisebb mértékben, de tett az LMP is kétségtelenül, az MSZP megyei-országos szervezete pedig semmit nem tett eddig, ez szégyenletes rájuk nézve megítélésem szerint.