Meggyes nem adja fel, fellebbez
Közélet
2011. jún. 10.

<p>"H. Mihállyal kapcsolatban tett kijelentéseimet továbbra is fenntartom, mivel azokat bizonyítékokkal tudom alátámasztani" - állítja sajtóközleményében a nem jogerősen 5 millió forint kártérítésre kötelezett fideszes országgyűlési képviselő. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az elsőfokú eljárásban a bíró által megszabott 30 nap alatt semmilyen bizonyítékot nem terjesztett elő, és a per tárgyává tett kijelentéseket korábbi sajtóhelyreigazítási perek során sem tudták egyetlen esetben sem bizonyítani.</p>

Az ügy további érdekessége, hogy Horváth Mihály az ominózus kijelentések elhangzásakor feljelentést is tett Meggyes Tamás ellen rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények miatt, azonban ezen cselekmények büntetőjogi elszámoltatását aktívan megakadályozta az országgyűlés, amikor fenntartotta Meggyes mentelmi jogát. Ma már talán kimondhatjuk: egy olyan becsületsértő kijelentéssorozat, mely ötmilliós nem vagyoni kártérítésre jogosítja fel Horváthot, büntetőjogilag is megért volna 1-2 év fegyházat.

Meggyes kijelentéseinek ráadásul volt még egy nagyon érdekes, az országos hírekből kimaradt következménye: a Fidesz ezen állítások hatására zárta ki tagjai közül Horváth Mihályt 2009-ben.

Vajon miért jó az a Fidesznek, hogy egy ennyire kóros hazudozót a parlamentben tart? Ez itt a valódi kérdés. Hacsak nem Meggyes a Fideszben valójában a norma és a Fidesz tagjainak többsége megannyi meggyesmag, aki alig várja, hogy szárba szökkenjen egy jobb sorsa érdemes település vagy hivatal élén.

 

Részlet a Hídlap által nem publikált, az ítélet tényállási részében található szövegből:

 

(forrás)