Esztergom: Meggyes Tamás kiskirálysága
Közélet
2011. jún. 9.

<p>Esztergomban a helyzet változatlan, ezért a Jobbik képviselői újabb performansszal hívták fel a kormány figyelmét a változtatás szükségességére.</p>

Esztergom város határában egy tábla áll melyen a következőket lehet olvasni: Esztergom- Szent István városa, az Alkotmánybíróság városa, a gyermekek városa, a fürdő városa. Hegedűs Lórántné, Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselői, valamint Stámusz Andrea és Zentai Plajner Zsolt, az esztergomi jobbik képviselője és elnöke a fent említett táblát letakarták egy plakáttal melyen a következő állt: Meggyes Tamás kiskirálysága.

Hegedűs Lóránté elmondta: azért fedték le a táblát, mert annak feliratai nem felelnek meg a valóságnak. Hozzátette: nem lehet Szent István városa az, ahol gimnáziumot zárnak be, Esztergom nem az Alkotmánybíróság városa, hanem a Fidesz teszt városa, hiszen folyamatosan azt tesztelik, mikor érik el a közvélemény  teljes felháborodását, és nem is a gyermekek városa, hiszen nincs egy olyan köztér, ahol a gyerekek tiszta, rendezett körülmények között tudnának játszani. A képviselőasszony hangsúlyozta a parlamentben próbálják felhívni az önkormányzat jogsértő működésére a figyelmet, Rétvári Bence államtitkár mindig azt válaszolja, hogy hivatalosan még nem értesült a törvénysértésről. Hegedűs Lórántné közölte: innentől kezdve nem tudja ezt felelni a kormány, mert megvannak a testület elleni feljelentések okmányai. Végül megjegyezte: csak egy kiskirályságban lehet így a jogot lábbal tiporni, ahogy azt Meggyes Tamás teszi.

Vágó Sebestyén többször is felszólalt Esztergom ügyében az Országgyűlésben, elmondta: válaszként legtöbbször jogi kiselőadást, kioktatást kapott. A nemzeti radikális képviselő emlékeztetett: hétfőn is azonnali kérdést intézett az illetékesekhez, ám azt vette észre csak az időhúzás megy. Vágó Sebestyén szerint nincs lehetőség az időhúzásra, hiszen a város a csőd felé „robog”. Kijelentette: a kormánynak meg kell tennie a szükséges lépéseket és fel kell oszlatnia az esztergomi képviselőtestületet. Ez az egyetlen megoldás Esztergom számára.

Zentai Plajner Zsolt portálunknak elmondta: folyamatosan azt hallani, hogy a jelenlegi polgármester miatt került a város ebbe a helyzetbe, holott ez nem igaz, hiszen a testületi üléseken mindig csak azokat a pontokat tárgyalták, amelyek a Fidesz szájízének megfeleltek. Hozzátette: a Fidesz folyton arra hivatkozik, hogy Heves megye az elmúlt 8 év miatt ment csődbe, akkor ismerjék be, hogy Esztergom is Meggyes Tamás elmúlt 10 éve miatt került ebbe a helyzetbe. A esztergomi Jobbik elnöke kiemelte: akciójukkal a kormány figyelmét akarják felhívni, hogy végre tegyék meg a szükséges lépéseket és oszlassák fel a képviselőtestületet, írjanak ki időközi választásokat.

Stámusz Andrea hangsúlyozta: a válságköltségvetés is a Fidesz költségvetése, mert amit a polgármester, Tétényi Éva az intézményekkel egyeztetve készített, azt a fideszes többség leszavazta. Ezért nincs pénz most többek között a tömegközlekedésre, a területgondozásra és a segélyekre.

A performanszon részt vettek a helyi lakosok is, akik portálunknak elmondták: a Fidesz Esztergomon teszteli a magyar népet. Fel vannak háborodva Esztergom helyzete miatt, de úgy gondolják az Alkotmányt sem magyar emberek írták és nem is a magyaroknak. Ha semmi nem változik augusztusban a parlament elé vonulnak.

SSZ – barikad.hu

(forrás)