Esztergom: Meggyes Tamás kiskirálysága

Esztergom: Meggyes Tamás kiskirálysága

2011. 06. 09. 21:57

Esztergomban a helyzet változatlan, ezért a Jobbik képviselői újabb performansszal hívták fel a kormány figyelmét a változtatás szükségességére.

Esztergom város határában egy tábla áll melyen a következőket lehet olvasni: Esztergom- Szent István városa, az Alkotmánybíróság városa, a gyermekek városa, a fürdő városa. Hegedűs Lórántné, Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselői, valamint Stámusz Andrea és Zentai Plajner Zsolt, az esztergomi jobbik képviselője és elnöke a fent említett táblát letakarták egy plakáttal melyen a következő állt: Meggyes Tamás kiskirálysága.

Hegedűs Lóránté elmondta: azért fedték le a táblát, mert annak feliratai nem felelnek meg a valóságnak. Hozzátette: nem lehet Szent István városa az, ahol gimnáziumot zárnak be, Esztergom nem az Alkotmánybíróság városa, hanem a Fidesz teszt városa, hiszen folyamatosan azt tesztelik, mikor érik el a közvélemény  teljes felháborodását, és nem is a gyermekek városa, hiszen nincs egy olyan köztér, ahol a gyerekek tiszta, rendezett körülmények között tudnának játszani. A képviselőasszony hangsúlyozta a parlamentben próbálják felhívni az önkormányzat jogsértő működésére a figyelmet, Rétvári Bence államtitkár mindig azt válaszolja, hogy hivatalosan még nem értesült a törvénysértésről. Hegedűs Lórántné közölte: innentől kezdve nem tudja ezt felelni a kormány, mert megvannak a testület elleni feljelentések okmányai. Végül megjegyezte: csak egy kiskirályságban lehet így a jogot lábbal tiporni, ahogy azt Meggyes Tamás teszi.

Vágó Sebestyén többször is felszólalt Esztergom ügyében az Országgyűlésben, elmondta: válaszként legtöbbször jogi kiselőadást, kioktatást kapott. A nemzeti radikális képviselő emlékeztetett: hétfőn is azonnali kérdést intézett az illetékesekhez, ám azt vette észre csak az időhúzás megy. Vágó Sebestyén szerint nincs lehetőség az időhúzásra, hiszen a város a csőd felé „robog”. Kijelentette: a kormánynak meg kell tennie a szükséges lépéseket és fel kell oszlatnia az esztergomi képviselőtestületet. Ez az egyetlen megoldás Esztergom számára.

Zentai Plajner Zsolt portálunknak elmondta: folyamatosan azt hallani, hogy a jelenlegi polgármester miatt került a város ebbe a helyzetbe, holott ez nem igaz, hiszen a testületi üléseken mindig csak azokat a pontokat tárgyalták, amelyek a Fidesz szájízének megfeleltek. Hozzátette: a Fidesz folyton arra hivatkozik, hogy Heves megye az elmúlt 8 év miatt ment csődbe, akkor ismerjék be, hogy Esztergom is Meggyes Tamás elmúlt 10 éve miatt került ebbe a helyzetbe. A esztergomi Jobbik elnöke kiemelte: akciójukkal a kormány figyelmét akarják felhívni, hogy végre tegyék meg a szükséges lépéseket és oszlassák fel a képviselőtestületet, írjanak ki időközi választásokat.

Stámusz Andrea hangsúlyozta: a válságköltségvetés is a Fidesz költségvetése, mert amit a polgármester, Tétényi Éva az intézményekkel egyeztetve készített, azt a fideszes többség leszavazta. Ezért nincs pénz most többek között a tömegközlekedésre, a területgondozásra és a segélyekre.

A performanszon részt vettek a helyi lakosok is, akik portálunknak elmondták: a Fidesz Esztergomon teszteli a magyar népet. Fel vannak háborodva Esztergom helyzete miatt, de úgy gondolják az Alkotmányt sem magyar emberek írták és nem is a magyaroknak. Ha semmi nem változik augusztusban a parlament elé vonulnak.

SSZ – barikad.hu

2011. 06. 11. 20:42

Ékes példája,hogy Meggyes mentelmijogának felfüggesztésében az MSZP is NEM-et nyomott(akik részt vettek aznap a parlamenti ülésen,egyedül Szekeres nyomott igent az LMP és Jobbik-kal.)

 

2011. 06. 11. 20:21

Na még szép, hogy semmit sem tett az előző kormány a meggyes-félékkel, mivel saját kölke. mszp=szdsz=fideSS, ugyanaz a holdudvar, ugyanaz a mutyi. Hány szdsz-s, vagy mszp-s tolvajt börtönöztek be orbánék? Csak a 4-es metró "túlárából", ami kb. 10-szerese a normál árnak, rendbe lehetne hozni az egész magyar gazdaságot, vagy európai szintűre emelni az egészségügyet. Vagy csak a Margit híd "túlárából" rendbe lehetne hozni Budapest úthálózatát, vagy megépíteni a 0-ás hiányzó részét.

demszkitől kezdve az összes fővárosi mszp-s, fideSSes, szdsz-s közönséges tolvaj ugyanúgy szabadlábon van. Vak, aki bedől a kutyakomédiának.

2011. 06. 11. 1:03

Nem vagyok Jobbikos. Nem értem miről ír.

Kérem magánlevélbe magyarázza el: Miről van szó, miért nekem írta?

Köszönöm:

Kovács Géza

2011. 06. 10. 15:04

Aki nincs velünk az komenista, mert mi együtt működünk.

2011. 06. 10. 13:21

A félreértések, belemagyarázások, félremagyarázások helyett a teljes videó:

http://www.youtube.com/watch?v=REwibhvBmJc

2011. 06. 10. 13:12

Na most Steindl eddigi sziporkáit, fantasztikus politikusi kvalitását figyelembe véve, nem csoda ha hülyeségeket hord össze!

2011. 06. 10. 11:59

Persze ő Németh Józsefről is azt gondolta mostanáig, hogy KDNP-tag, nem csodálnám, ha teljesen össze lenne zavarodva csalódottságában...

2011. 06. 10. 11:57

Tudja valaki, kit nézett ezen az eseményen Steindl B. MSzP-snek? Az Atv-n ugyanis a Jobbik és az MSzP közös rendezvényéről beszélt.

2011. 06. 10. 11:54

Ez a cinizmus nem kellene.

- Jót tesz a helyi Jobbik?

-Igen!

 

Magyarországon senkinek nincs joga arra, hogy bárkinek a magyarságát kétségbe vonja, megkérdőjelezze. Nincs joga erre egyetlen pártnak, egyetlen szervezetnek sem. Viszont ha ezt valaki mégis megteszi, ráadásul úgy, hogy a város jelenlegi helyzetét használja fel rá, az elég komoly hiba és több kárt okoz a városnak, mint használ.

2011. 06. 10. 11:42

Ha , ha ! A félelem retteget úra .

2011. 06. 10. 11:30

Ez a cinizmus nem kellene.

- Jót tesz a helyi Jobbik?

-Igen!

 

Akkor ne pártharcot vívjunk!

Eredeti méret

2011. 06. 10. 10:59

A performanszon részt vettek a helyi lakosok is, akik portálunknak elmondták: a Fidesz Esztergomon teszteli a magyar népet. Fel vannak háborodva Esztergom helyzete miatt, de úgy gondolják az Alkotmányt sem magyar emberek írták és nem is a magyaroknak.

Egyrészt természetesen a performanszon nem a helyi lakosok vettek rész, hanem helyi lakosok is - én legalábbis nem látok harmincezer embert a képeken -, másrészt meg az Alkotmányt - illetve most már Alaptörvényt - magyar emberek írták hazánknak és az itt élő összes magyar és nem magyar állampolgárnak. Persze ettől még az úgy sz@r, ahogy van. Ahogy annak idején Orbán mondta a most még hatályban lévőről: "Tiszteletben tartom, de nem tisztelem." Aztán már tiszteletben sem tartotta... de ez már egy másik kérdés.

2011. 06. 10. 9:37

Lehet beszélni a parlamentben erről az 5m Ft-ról is, ha már a mentelmi bizottság a rágalmazásoknál mentegeti ezt a sz@rjankót!

2011. 06. 10. 8:44

Ráadásul a Szent István városában megszüntetett gimnáziumot Szent Istvánnak hívták...Vagy rosszul tudom?

2011. 06. 10. 8:42

Úgy néz ki, hogy a JOBBIK nem csak dumál hanem cselekszik is!

2011. 06. 10. 7:32

A Parlament elé megint valami huszadrangú takarítót küldenek ki,hogy elmondja "-Sajnos én nem tehetek semmit ,de majd egyszercsak minden rendbejön,mert a nemzeti párbeszéd csodákra képes!Különben is mit képzelnek az Esztergomiak!?Itt egy egész nemzet sorsa a tét! Szépen haza kell menni,és várni a sorukra! Nemsokára úgy is életbe lép a "Lex Tétényi" törvény!!Ami egy igazán kétharmados és  csak esztergomi!!És tessék innen elmenni,mert jönnek az utcaseprő gépek, és kell a hely!!"